whataretheodds

Odds uitgelegd

Om online weddenschappen op sport goed te begrijpen moet je eerst weten wat odds of in het Nederlands ook wel quoteringen genoemd inhouden, een quotering is een factor die wordt bepaald door de aanbieder van de weddenschap. Deze factor kun je vermenigvuldigen met je inzet om tot je mogelijke winbedrag te komen.
Ze geven dus weer hoeveel geld je potentieel kan winnen als je de weddenschap winnend afsluit.

Hoe hoger de odds ( quotering ) zijn, hoe meer je kan winnen in verhouding met je inzet (Let op!, vaak ook een veel groter risico om te verliezen.) Hoe lager de odds, hoe groter de kans is dat een team of individuele sporter wint. Hoe hoger de odds hoe kleiner is dat een team of individuele sporter wint.

Heb je al je voorspellingen van je weddenschap juist voorspeld? Dan win je een geldbedrag. Je wint je inleg vermenigvuldigd met de odds oftewel quoteringen die bij jouw voorspelling horen.

Voorbeeld van hoe odds werken

Je wilt wedden op de voetbalklassieker Ajax-Feyenoord
Ajax heeft odds van x 1.80 om te winnen en Feyenoord 3.10.
Dat betekent dus dat de bookmaker de kans dat Ajax wint veel groter acht dan dat Feyenoord wint.
Dus als je €100,- hebt ingezet op dat Ajax wint, kan je potentieel €100 x 1.80 = €180 winnen, zet je op Feyenoord in dan is de potentiele winst veel groter €100 x 3.10 = €310

Hoe lager de odds, hoe minder je krijgt uitbetaald bij winst en hoe hoger de odds hoe meer je krijgt uitbetaald bij winst.

Verschillende weergaven van odds

Europese Odds

Bij de meeste bookmakers kun je de odds laten weergeven op drie manieren, in Europa is de methode in decimalen Decimale odds geven aan wat per ingezette euro wordt uitbetaald bij een correcte voorspelling. Inzetten op een gebeurtenis met een odd van bijvoorbeeld 1.50 wil zeggen dat je voor iedere ingelegde euro je €1.50 terug krijgt bij een goede voorspelling, Inzet X Odds = Uitbetaling.

UK Odds

In het U.K. worden de odds weergegeven in fractional odds oftewel breuken, een U.K. odd ziet er bijvoorbeeld zo uit: 2/1. Het getal vóór de breuk geeft aan wat je kan verdienen, het getal na de breuk geeft aan hoeveel je moet inleggen om dit te kunnen verdienen. In dit voorbeeld kan je €2 verdienen met €1 inleg. Bij de fractionele odd van 5/1 verdien je €5 per €1 die je inzet. Bij een fractionele odd van 1/3 verdien je €1 per €3 die je inzet
Het getal vóór de breuk geeft aan wat je eventueel kunt winnen, het getal ná de breuk geeft aan hoeveel je moet inleggen.

American odds

In Amerika hebben ze misschien wel de meest lastige methode van het noteren van de odds, Zij werken met min- en plusgetallen, wanneer er een minteken voor een notering staat, dan betekent dit doorgaans dat de kans op winst groter is dan de kans op verlies.
Heb je een Amerikaanse odd met een mingetal, dan laat dit getal zien hoeveel euro je moet inzetten om €100 te verdienen. Is de Amerikaanse odd -200, dan moet je €200 inzetten om €100 te kunnen verdienen. Je zet dus €100 euro in en kunt van de bookmaker €300 euro (€100 winst) terugkrijgen.
Een plusgetal geeft een weddenschap aan waarbij de kans op verlies eigenlijk groter zou moeten zijn dan de kans op winst. Dit zijn dus weddenschappen waarbij de odd in decimalen boven de 2.00 zou liggen. Wed je op een odd van +300, dan moet je €100 inzetten om €300 te verdienen.

Bij de meeste bookmakers kun je de odds laten weergeven op de manier die jij wil, waarbij voor het gemak de Europese decimale odds te verkiezen zijn.

Odds bepaald

Bettingodds

Odds worden bepaald door Odds compilers voor de bookmakers, experts met zeer geavanceerde computersystemen die een speciaal algoritme hebben. Dit algoritme is zo nauwkeurig dat de noteringen van verschillende bookmakers meestal niet enorm verschillen. Als de ene bookmaker veel betere odds biedt dan de andere, zou niemand meer bij die laatste wedden, maar toch zijn er meestal kleine verschillen per bookmaker, het loont dus om te kijken waar je de gunstigste odds kunt krijgen.

Veranderende odds

Odds kunnen veranderen als bijv. een belangrijke speler vlak voor de wedstrijd geblesseerd raakt, weeromstandigheden of een andere factor die de wedstrijd kan beinvloeden.
Een andere mogelijkheid is dat bookmakers hun odd aanpassen omdat de odds bij concurrerende bookmakers zijn aangepast.

Veranderende odds bij live wedden.

Aan het begin van de wedstrijd staan de odds bij weddenschappen vast, kies je voor live wedden, dan krijg je te maken met odds die steeds veranderen tijdens de wedstrijd, als Feyenoord tijdens de rust al voorstaat met 4-0, zakken uiteraard de odds bij Feyenoord win, de tegenstander krijgt dan uiteraard hogere odds maar de kans dat je geld wint als je daarop inzet in natuurlijk zeer klein.

Enhanced Odds

Enhanced Odds oftewel Verhoogde odds zijn een fantastische manier om uw prijzenpot te vergroten, net zoals een Free Bet is. Bookmakers zullen een aanzienlijke prijsverhoging of quotering (odds) op een sportevenement bieden aan voornamelijk nieuwe klanten.

Odds Boost

Het belangrijkste voordeel zit al in de naam, Odd Boost, want de odds zijn hoger dan normaal. Hoe hoger de odd is, hoe hoger jouw winst is, Odds Boosts kunnen onderhevig zijn aan beperkingen, bijvoorbeeld: zij kunnen alleen geldig zijn voor bepaalde sporten of alleen op een specifieke sportwedstrijd.

Veel plezier toegewenst bij het uitzoeken van de beste odds voor jouw online weddenschap and may the odds be ever in your favor.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.