Drawnobet

Wat is Draw No Bet

Bij weddenschappen op sportwedstrijden is een veelgebruikte weddenschap ook de Draw no bet (DNB) waarbij je inzet op een winnaar van een voetbalwedstrijd en mocht de wedstrijd eindigen in een gelijkspel dan krijg je je inleg terug, No bet, dus geen resultaat; je wint niets, maar verliest ook niets.

Als voorbeeld: Feyenoord speelt tegen PSV, waarbij de speler €10,- heeft ingezet op Draw No Bet Feyenoord voor de odds van 1.90. Wat zijn dan de gevolgen per uitslag?

  • Feyenoord wint: Speler wint €19,- (€10,- x 1.90)
  • Gelijkspel: Speler krijgt inzet (€10,-) terug
  • PSV wint: Speler verliest inzet (€10,-)

Zekerheid

Eigenlijk is een Draw No Bet weddenschap dus een zekerheidje op winst inbouwen, let wel op, want de extra zekerheid die je inbouwt, gaat wel ten koste van de odds (quotering). De bookmakers betalen een stuk minder uit dan bij de 1×2 weddenschap (De 1 staat voor winst van de thuisploeg, de x voor gelijkspel en de 2 voor winst van de uitploeg.)

Accumulator weddenschap

In de wereld van sportweddenschappen verwijst een “acca” naar een accumulatorweddenschap. Met een accumulatorweddenschap zet een gokker in op meerdere wedstrijden oftewel combinatieweddenschappen. Ervan uitgaande dat de gokker het resultaat van de eerste wedstrijd correct raadt, worden de totale inzet en odds vermenigvuldigd en vervolgens toegepast op de volgende wedstrijd.

accumulator

Dat geldt ook voor een Draw No Bet in een ‘Acca’-bet. Waar bij een 1X2 weddenschap de gehele weddenschap direct fout is wanneer een wedstrijd in een gelijkspel eindigt en de speler hier niet op in heeft gezet, is dit bij een Draw No Bet in een acca weer anders.

Mocht een wedstrijd in een gelijkspel eindigen dan verdwijnt deze wedstrijd gewoon uit de acca, waarbij de totale odd gedeeld wordt door de odd van de Draw No Bet. Het restant van de acca-bet blijft vervolgens gewoon doorlopen.

De afbeelding geeft wedden op paardenraces weer maar het principe geldt ook voor bijv. voetbalweddenschappen.

Wanneer Kiezen voor Draw No Bet

Bij twijfel aan de uitkomst van de wedstrijd is het dus aan te raden om Draw no Bet te gebruiken, anders kan je beter gewoon vol gaan voor de winst met een reguliere 1×2 weddenschap.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.