Woonwagenbewoner Nicky wint 3,3 miljoen bij de Postcodeloterij

postcodeloterij

‘Ik blijf gewoon op het kamp’

Woonwagenbewoner Nicky (30) uit Nuenen heeft een megabedrag van 3,3 miljoen euro gewonnen bij de Postcodeloterij. De miljoenenprijs viel gisteren op het woonwagenkamp waar hij al jaren woont met zijn vrouw en twee kinderen. “We zijn nu wel miljonair, maar we gaan echt niet zomaar weg van het kamp.”

Nicky (hele naam is bekend bij de redactie) woont al jaren met zijn vrouw en kinderen van 2 en 7 jaar op het woonwagenkamp aan het Pieterveld in Nuenen. Zijn postcode bleek een gouden postcode. 

De Brabander is eigenaar van een klusbedrijf en kreeg donderdag een mail van de Postcodeloterij. “Dat we een prijs hadden gewonnen. We hadden toen nog geen idee hoeveel”, zegt de prijswinnaar.

Miljoenen te verdelen

Deelnemers van de Postcodeloterij aan het Pieterveld, met lettercombinatie PN, mochten 5 miljoen euro verdelen. “Op het woonwagenkamp zijn twee adressen in de prijzen gevallen”, zegt een woordvoerder van de Postcodeloterij.

Bijzonder detail: de hoofdprijs van 40 miljoen euro viel in 2013 op dezelfde postcode. “Puur toeval”, zegt de woordvoerder. Dit was overigens niet op het woonwagenkamp.

‘Spannend’

Kampbewoner Nicky kreeg gisteren in zijn stenen chalet bezoek van het team van de Postcodeloterij. “Winston Gerschtanowitz ging eerst een paar huizen verderop naar binnen. Mijn overbuurman op het kamp had namelijk ook prijs.” Daarna kwam Winston bij Nicky en zijn gezin. “Spannend natuurlijk. We moesten gaan zitten op de bank en kregen toen te horen hoeveel we hadden gewonnen: 3,3 miljoen euro. Geweldig. Wauw.”

De nuchtere Brabander lacht: hij kan het nog niet geloven dat hij inmiddels al 24 uur miljonair is: “Natuurlijk waren we blij en de kinderen waren door het dolle heen. We hebben op het kamp een flink feestje gevierd. De hele dag door krijgen we felicitaties.”

Het gezin kan bijna niet geloven dat ze opeens een miljonairsfamilie zijn, vertelt hij. “Mijn vrouw en kinderen zijn vandaag maar een dagje uit. Even tot rust te komen. Ik moet het nog even laten bezinken.”

Hij moet nog wel 30 procent belasting betalen. Maar dat mag de pret niet drukken. “Er blijft nog genoeg over”, zegt de Brabander.

Wat gaat hij doen?

De cruciale vraag: wat hij gaat doen met al dat geld? Nicky vindt het nog te vroeg om knopen door te hakken. Met zijn klusbedrijf stoppen, is hij dan ook niet direct van plan. “Ik ga wel kijken wat de verdere mogelijkheden nu zijn voor mijn bedrijf. Dat is mijn passie en ik werk al jaren hard voor mijn zaak.”

Een alleenstaand huis met zwembad, ergens buiten het kamp? Dat gaat ook niet zomaar gebeuren, zegt de prijswinnaar. “Mijn vrouw komt uit het kamp. En het is voor de kleintjes geweldig om hier te wonen.” Hij verzekert: “Reken maar dat we gewoon normaal blijven doen. Naast mijn schoenen lopen, dat past niet bij mij.”

Eén aankoop van het prijsgeld staat al vast. Zijn dochter van 7 jaar  heeft al aangegeven wat ze wil: een nieuwe barbiepop.

Bron: RTLnieuws