Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd

Wedopties

Als je voor de eerste keer een weddenschap gaat plaatsen bij een online bookmaker, schik je misschien van alle verschillende wedopties waaruit je kan kiezen en de gebruikte begrippen, daarom leggen we je hier de meest voorkomende mogelijkheden uit.

1X2 weddenschap: De 1X2 weddenschap is de meest voorkomende vorm van een weddenschap en het is ook de eenvoudigste manier van gokken, Je voorspelt of het thuisspelend team wint (1), of het gelijk wordt(draw) (X) of het uitspelend team wint (2).

Under/Over: Een under/over weddenschap heeft geen betrekking op een overwinning, gelijkspel of verlies (1×2 weddenschap) maar kiest de online bookmaker een getal waar je op kan inzetten, meestal het totaal aantal gescoorde doelpunten in een wedstrijd, of het aantal sets, rondes, minuten, etc.
Bij een voetbal weddenschap is under/over, 2.5 doelpunten de meest populaire weddenschap, worden er meer (over) of minder (under) dan 2.5 goals gescoord dus als je inzet op “over” en er worden drie of meer doelpunten gescoord, dan win je. Als je inzet op “under” win je als er 0, 1 of 2 doelpunten worden gescoord in de wedstrijd.

Handicap: Het komt regelmatig voor dat er wedstrijden ziin waarbij het verschil in kwaliteit tussen twee teams op papier groot is,dit heeft uiteraard invloed op de odds.
Bij het wedden met een handicap geef je één van de teams een virtuele voorsprong of achterstand, waardoor je veel gunstiger odds krijgt, Deze wedoptie is dus interessant bij wedstrijden met een uitgesproken favoriet.

Asian Handicap: Kijk hiervoor op onze uitgebreide Asian Handicap pagina.

BTS of BTTS: BTS of BTTS, both teams to score is een extreem populaire weddenschap die uniek is voor voetbal, waarbij je wedt of beide teams in een wedstrijd zullen scoren of niet, je hoeft dus niet te voorspellen wie er wint maar of beide teams scoren, of juist niet dan is het een Nee, van deze wedoptie zijn meerdere varianten beschikbaar, zoals bijvoorbeeld team 1 wint en beide teams scoren.

Dubbele Kans : Een variatie op de standaard 1×2 weddenschap, bij dubbele kans kan je inzetten op winst en gelijkspel tegelijk, Het voordeel hiervan is dat je meer kans hebt dat je wint, het nadeel is echter dat de winst vaak wel minder is.

Correcte Score: Hierbij is het de bedoeling de juiste eindstand van een wedstrijd te voorspellen
de score die na de reguliere speeltijd op het bord staat. Bij voetbal is dat bijvoorbeeld 90 minuten plus eventuele blessuretijd.

Halftime/Fulltime weddenschap: Dit is eigenlijk een dubbele 1X2 weddenschap. Je voorspelt zowel het resultaat bij rust als het fulltime resultaat. Denk je bijvoorbeeld dat het uitspelende team wint en dat het bij rust nog gelijk is, dan voorspel je X/2 bij de wedoptie halftime/fulltime.je hoeft bij de halftime/fulltime weddenschap niet exact aan te geven hoeveel doelpunten er worden gescoord, je bepaalt alleen wie er wint: de thuisclub, de uitploeg of wordt het gelijkspel?

Goal/No goal: Voorspel of beide teams scoren (goal) in de wedstrijd. Denk je dat één van beide teams niet scoort of dat beide teams zonder doelpunt blijven, dan kies je voor no goal.

Draw/No Bet: Kijk hiervoor op onze uitgebreide Draw No Bet pagina.

Even/Oneven: Bij een even/oneven weddenschap voorspel je of het aantal (doel)punten, sets, rondes, minuten, etc. tijdens de hele wedstrijd, tijdens de eerste of tweede helft óf het aantal (doel)punten, sets, rondes, minuten, etc. van de uit- of thuisploegeven, even (ev) of oneven (on) zal zijn.

Eerste doelpunt: Voorspel welk team (1 of 2) het eerste doelpunt maakt. Kies je voor X dan voorspel je dat er niet gescoord wordt.

Laatste doelpunt: Voorspel welk team (1 of 2) het laatste doelpunt maakt. Kies je voor X dan voorspel je dat er niet gescoord wordt.

Aantal doelpunten: Voorspel het aantal doelpunten dat in een wedstrijd door één of beide teams wordt gemaakt.

Tip evenement: Bij een tip evenement voorspel je de uitkomst van overkoepelende sportevenementen, zoals de Eredivisie, het WK Formule 1, de Premier League, Darts toernooi, etc.

Winnaar 1e of de 2e helft: Met deze wedoptie plaats je een 1X2 bet op de 1e of de 2e helft.

Each Way:

De Each Way weddenschap kent zijn oorsprong bij het paardenrennen, maar komt ook voor bij voetbaltoernooien met een groot deelnemersveld,
Het zijn eigenlijk twee verschillende weddenschappen,Je eerste weddenschap is dat een team/paard als eerste zal eindigen, de weddenschap die daarop volgt is dat een team/paard bij bijvoorbeeld de eerste drie plekken weet te eindigen.

Parley: Dit is een ander woord voor een combi-bet. Je speelt meerdere weddenschappen en deze odds vermenigvuldigen met elkaar. Wanneer je één bet verliest, ben je de gehele weddenschap kwijt.

Scorecast: Een Scorecast weddenschap is een soort combinatieweddenschap waarbij 1) een weddenschap op doelpuntenmaker (eerste, laatste of eender wanneer) gecombineerd wordt met 2) de uiteindelijke score van de wedstrijd. Indien de geselecteerde doelpuntenmaker niet speelt dan wordt de weddenschap geannuleerd.

Wincast: Een wincast weddenschap is een soort combinatieweddenschap waarbij 1) een weddenschap op doelpuntenmaker (eerste, laatste of eender wanneer) gecombineerd wordt met 2) de winnaar van de wedstrijd (of gelijkspel). Indien de geselecteerde doelpuntenmaker niet speelt dan wordt de weddenschap geannuleerd.

Cash Out: Bij sommige (single en/of combi) weddenschappen is een Cash Out optie beschikbaar. Het houdt in dat je je door de bookmakers kan laten uitbetalen nog voordat een wedstrijd is afgelopen en de weddenschap dus nog niet is afgehandeld. Op die manier kun je winst veiligstellen en/of je verlies beperken. Het actuele cash out aanbod staat altijd duidelijk in beeld en de hoogte van het bedrag is afhankelijk van het spelverloop.

Odds (quoteringen): Kijk hiervoor onze uitgebreide: What are the odds pagina.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.