bankroll-management

Bankrollbeheer is misschien wel de belangrijkste factor bij online wedden op sportwedstrijden. Geld inzetten op sportevenementen kunnen verschillende winsten en verliezen bieden aan gokkers. Als u uw geld niet goed beheert, kunt u zonder geld komen te zitten. Met een paar simpele tips voor het beheren van uw bankroll kunt u al veel meer doen met uw geld.

Wat is bankrollbeheer?

Bankrollbeheer oftewel budget/geldbeheer is de manier waarop u weddenschappen structureert en met uw budget/bankroll omgaat. Tenzij je een boom in de tuin hebt waar geld aan groeit, moet je verstandig gokken door de juiste kansen te kiezen en je weddenschappen op de juiste manier te bepalen. Bankrollbeheer is van vitaal belang, zodat je niet failliet gaat. Sportweddenschappen kunnen gekke resultaten opleveren, en de favorieten winnen niet altijd. Alle goede gokkers maken slechte tijden door, dus het is essentieel om goed met je bankroll om te gaan.

Zet alleen in wat u zich kunt veroorloven te verliezen De eerste regel is dat je nooit geld inzet dat je niet kunt missen. U moet er niet vertrouwen dat u geld gaat verdienen met sportweddenschappen om de maandelijkse rekeningen te betalen en u moet niet verwachten dat u elke maand zult winnen. Als u dit begrijpt, en gokt met het geld dat u niet nodig heeft voor de kost, doet u het al beter dan de meeste gokkers ter wereld.

Bankrollstrategieën en -methoden

Flat betting

Eén van de gemakkelijkste manieren om uw bankroll te beheren, is door flat betting te omarmen, Flat betting betekent procentueel inzetten bij elke weddenschap en slechts 1% tot 5% van uw bankroll riskeren per weddenschap, dat is een percentage oftewel unit/eenheid van uw totale bankroll, deze procentuele inzet is een goede manier om uw geld te beheren en door consistent en gedisciplineerd te zijn met uw procentuele inzet, hiermee kunt u de onvermijdelijke ups en downs die gepaard gaan met sportweddenschappen overwinnen. Wanneer u een losing streak tegenkomt, voorkomt dit dat u failliet gaat. Maar als u wint, levert dit een positieve Return on Investment (ROI) op.

Laten we zeggen dat u bepaald hebt voor uzelf dat u een gokbudget van euro 200,00 hebt, dan bepaalt u van tevoren ook hoe hoog het maximale percentage is waarmee u gaat spelen, de meeste spelers gaan uit van 1 tot 5%. Stel u heeft een bankroll van € 200 en u houdt een maximum percentage van 5% , (dus € 20) aan per weddenschap. Met deze bankroll kunt u minstens 10 weddenschappen spelen voor u door uw beschikbare geld heen bent.

Verliest u al deze weddenschappen op rij dan bent u, uw volledige bankroll kwijt. Oftewel ‘broke’. Maar als je een beetje kennis hebt van de huidige competities en kampioenschappen, is de kans natuurlijk niet zo groot dat u al deze weddenschappen achter elkaar verliest.

Het Taartmodel:  

Uw gehele bankroll bestaat uit 10 taartpunten. Deze 10 delen worden in 10 gelijke delen verdeeld wat staat voor de waardes tussen 1/10 en 10/10 per taart, dus betekent dit dat 1/10 dus 1% van jouw gehele inleg en 10/10 is 10% van je inleg.

Voorbeeld: U heeft een bankroll van € 200, dit betekent dat u minimaal € 2 (1/10) per weddenschap afsluit en maximaal €20 (10/10) per weddenschap

Dit ziet er dus zo uit:

 •   1/10 unit=      € 2  ( 1% bankroll ), weddenschap die bijna onhaalbaar is
 •   2/10 unit=      € 4  ( 2% bankroll ), weddenschap met hoog risico
 •   3/10 unit=      € 6  ( 3% bankroll ), weddenschap met veel risico
 •   4/10 unit=      € 8  ( 4% bankroll ), weddenschap met risico
 •   5/10 unit=      € 10  ( 5% bankroll ), weddenschap met 50% kans op winst
 •   6/10 unit=      € 12  ( 6% bankroll ), weddenschap met kans op winst
 •   7/10 unit=      € 14  ( 7% bankroll ), weddenschap met goede kans op winst
 •   8/10 unit=      € 16  ( 8% bankroll ), weddenschap met hele goede kans op winst
 •   9/10 unit=      € 18  ( 9% bankroll ), weddenschap met zeer hoge kans op winst
 • 10/10 unit=    € 20 ( 10% bankroll ), weddenschap die bijna niet mis kan gaan

Gedetailleerde gegevens bijhouden

Sport-better

Wat heb je aan bankrollbeheer als je niet weet hoeveel geld je op je bankroll hebt, of hoeveel je in een bepaalde maand hebt gewonnen en verloren? Dit klinkt misschien als een simpele tip, maar het is zeker een tip die enorm onderschat wordt in de sportgokwereld. Het bijhouden van uw bankrollbeheer en weddenschappen is ook een snelle en gemakkelijke manier om uw gokgeschiedenis bij te houden. Dit kan u helpen uw eerdere weddenschappen te bekijken, om u een idee te geven van waar uw successen en mislukkingen in het vandaan kwamen.

U kunt dit doen in een Excel-document, of zelfs in een ouderwets notitieboekje. Kijk waar uw winst vandaan komt. Met welke sporten, teams en weddenschappen verdient u het meeste geld? Als alternatief, waar komt het grootste deel van je verliezen vandaan? Het kost wat werk maar het kan je een enorm verschil maken voor je gokresultaten.

Bereid je op het ergste voor

Bij sportweddenschappen zijn er nooit “echte” garanties. Zelfs teams als PEC Zwolle winnen uiteindelijk. Door elke maand een budget opzij te zetten voor gokken, kunt u, uzelf beschermen tegen pech door uw verliezen te minimaliseren. Zodra u uiteindelijk begint te winnen, is uw bankroll nog steeds intact, zodat u kunt profiteren van het geluk. Er zijn altijd goede en slechte tijden bij het wedden.

Winst herinvesteren

Een van de eenvoudigste manieren om uw bankroll te laten groeien, is door een deel van of al uw winst te herinvesteren. Hierdoor kunt u met succes groeien en hoeft u geen extra geld van uw persoonlijke account aan uw bankroll toe te voegen. Sommige mensen kiezen ervoor om 100% van hun winst te investeren totdat ze hun gewenste bankroll hebben bereikt, anderen kiezen ervoor om een ​​kleiner percentage bij hun bankroll te doen en de rest als winst te nemen. Wat is de juiste manier om het te doen? Het is allemaal aan jou. Als u een deel van uw winst onmiddellijk nodig heeft of wilt genieten van een deel van de buit, neem dan een percentage als winst. Als je het geld niet meteen nodig hebt en serieus je einddoel wilt bereiken, herinvesteer dan 100% van je winst totdat je je einddoel hebt bereikt. Dan kunt u beginnen met het opnemen van 100% van uw winst, en dit zullen hoogstwaarschijnlijk veel grotere bedragen zijn, aangezien uw inzet groter zal worden met uw bankroll.

Evalueren

De laatste stap: uw bankroll opnieuw evalueren Net zoals sport zelf, is sportweddenschappen zeer dynamisch. Als zodanig is het de moeite waard om uw eenheidsgrootte opnieuw te berekenen tijdens uw carrière op het gebied van sportweddenschappen. Als je veel wint of verliest, moeten er aanpassingen worden gedaan. Kies een kleiner percentage als je een verliezende reeks hebt en je totale bankroll snel verdampt. Begin niet meer in te zetten (een toename van uw unit) wanneer u een slechte run hebt, in een poging uw verliezen goed te maken.

Als je een verliezende reeks hebt, leun dan achterover, concentreer je en evalueer opnieuw. Als u uw eenheid kleiner maakt, voorkomt dit dat u te veel en te snel verliest. Als je alleen voor amusementsdoeleinden gokt, is het verlagen van je bankroll de juiste zet. Op deze manier kun je langer blijven spelen en na verloop van tijd, bij betere tijden weer meer inzetten. Natuurlijk moet je voldoen aan de minimale inzetvereisten van je sportsbook.

Professionele sportgokkers hopen realistisch gezien 60% van hun weddenschappen te winnen, wat betekent dat ze verwachten minstens 40% van de tijd te verliezen.

Verliezen hoort bij sportweddenschappen, wie je ook bent. Wanneer u een winnende reeks heeft, houdt u uw eenheidsgrootte op een gezond percentage. Wed niet meer dan 5% op een wedstrijd. Doe geen gekke dingen alleen maar omdat u een winnende reeks hebt! Uw geluk kan snel veranderen bij sportweddenschappen.

Oorsprong Bankroll Managment

Waar komen deze strategieën voor geldbeheer voor sportweddenschappen vandaan? Veel van de principes die u zullen helpen succesvol te zijn, zijn geworteld in een eenvoudige financiële strategieën. Serieuze financiële adviseurs en geldmanagers gebruiken een vorm van de hier beschreven strategieën bij het doen van investeringen. Het leren en ontwikkelen van systemen om uw kapitaal te beheren op een manier die bevorderlijk is voor langetermijnwinsten, vormt de kern van het beheer van geld voor sportweddenschappen. Hoe anders is een zorgvuldig onderzochte weddenschap aangaan dan het kopen van een effect op de aandelenmarkt? Als het gaat om geldbeheer en toewijzing van kapitaal, is het antwoord niet heel anders. U probeert als winnaar uit de bus te komen door een systeem te manipuleren in uw financiële voordeel.

Bankroll Management: Tips

Met enkele eenvoudige tips voor het gokken op sportweddenschappen kunt u ervoor zorgen dat uw bankroll een stuk verder gaat:

 • Risico’s vermijden: wedden op sportwedstrijden moet vooral leuk zijn. Laat u dus niet verleiden om meer of vaker in te zetten dan u zich kunt veroorloven. Goede bankroll management helpt u hierbij, net zoals verantwoordelijkheid en gezond verstand.
 • Vind de beste odds voor de wedstrijden waarop u wilt inzetten.
 • Meld u online aan voor verschillende sportsbooks en krijg bonussen
 • Specialiseer u in minder populaire competities/wedmogelijkheden
 • Bent u een beginner met wedden op sportwedstrijden? Lees dan onze Beginnershandleiding

Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.