Disney gaat de gok-business in

Disney-en-gokken

Het bedrijf dat bekend staat om het creëren van “The Happiest Place On Earth” is aan het kijken hoe een plekje te veroveren op de gokmarkt, Bob Chapek, de CEO van Walt Disney Company, zei dat het bedrijf via ESPN zal uitbreiden naar sportweddenschappen.

Dit, best wel opzienbarende nieuws, tenslotte heeft Oom Dagobert al geld genoeg, is te lezen in het vooraanstaande blad, Forbes, waarin Bob Chapek verklaarde dat, “Disney op weg is naar een grotere aanwezigheid in online sportweddenschappen”.

ESPN

Maar zo onlogisch is deze stap nu ook weer niet als je weet dat hun Streamingdienst ESPN+ het aantal abonnees verhoogde met 66% gedurende het fiscale jaar, 90% van de meest bekeken uitzendingen op Disney’s eigen tv-netwerken vorig jaar, sportevenementen waren en Disney een 10-jarige NFL-rechtenovereenkomst tekende die in 2023 begint.

Nieuwe inkomstenstroom

Chapek zei verder dat gokken het bedrijf zou kunnen helpen om nieuwe inkomstenstromen te creëren en een jonger publiek aan te trekken en te behouden maar wilde niet uitweiden over hoe Disney de markt voor sportweddenschappen zal betreden en zei wel dat hij zich geen zorgen maakt over het bezoedelen van de reputatie van Disney of ESPN als het in sportweddenschappen gaat doen.

Verbod op sportweddenschappen

Sinds het Amerikaanse Hooggerechtshof in 2018 een verbod op sportweddenschappen heeft opgeheven, hebben 32 staten en Washington D.C. legale markten gelanceerd en is er in de eerste helft van 2021, $ 24 miljard op legale sportsbooks gewed, volgens gegevens van de American Gaming Association. Wat zich vertaalt in ongeveer $ 2 miljard aan bruto wed-inkomsten. Volgens Macquarie Research zal de industrie tegen 2030 naar verwachting 30 miljard dollar aan inkomsten genereren tegen een geschatte 400 miljard dollar aan totale weddenschappen.

Wij, van de onlinegokgids wensen in ieder geval Guus alvast veel geluk met het wedden op sportwedstrijden bij Disney.

Het hele artikel kunt u HIER lezen.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.