Champions League duels 24-11-2021

champions-league

Wedstrijddag 5 van de Champions League staat voor de deur. Een paar clubs zijn al geplaatst voor de knock-outfase en een paar clubs zijn al kansloos op overwintering, maar de meeste moeten nog aan de bak. In dit artikel lees je de voorbeschouwing op alle wedstrijden van woensdag 24 november.BESIKTAS VS. AJAX: WOENSDAG 24 NOVEMBER OM 18:45

Ajax zal naar verwachting haar 5e overwinning in 5 wedstrijden behalen tegen Besiktas. De Amsterdammers domineerde tot dusver groep C en won elke wedstrijd tot nu toe met minimaal 2 doelpunten verschil. Besiktas verloor juist elk duel tot nu toe en ze móéten winnen om uitzicht te houden op de 3e plaats in groep C.

Speel Slimmer feiten:

 • Besiktas won nog niet in de Champions League
 • Ajax won alle wedstrijden met minimaal 2 doelpunten verschil

INTER VS. SHAKHTAR DONETSK: WOENSDAG 24 NOVEMBER OM 18:45

Als Inter een overwinning tegen Shaktar behaald plaatst het zich voor de laatste 16. De Italiaanse kampioen pakte 7 punten uit de eerste 4 wedstrijden. De vorige 3 Champions League campagnes van Inter wist het de knock-out fase niet te halen. Shaktar staat met 1 doelpunt en 1 punt op de laatste plaats in groep D.

Speel Slimmer feiten:

 • Inter kan voor het eerst sinds 3 CL-campagnes haar plaatsen voor de laatste 16
 • De laatste 3 onderlinge duels werd het 0-0

ATLÉTICO MADRID VS. AC MILAN: WOENSDAG 24 NOVEMBER OM 21:00

Atlético Madrid zal naar verwachting hun tweede overwinning behalen in de Champions League van dit seizoen, thuis tegen AC Milan. De La Liga-kampioenen hebben vier punten uit vier wedstrijden na opeenvolgende nederlagen tegen Liverpool en zijn er niet in geslaagd de nul te houden sinds hun openingsronde met 0-0 gelijkspel tegen Porto. Milan slaagde erin om slechts een enkel punt te verzamelen uit hun eerste vier wedstrijden, maar ze hebben ook nog geen wedstrijd verloren met een marge van meer dan één doelpunt.

Speel Slimmer feiten:

 • Als AC Milan verliest, kunnen ze niet meer van de 4e plek komen
 • Atlético won de laatste 3 onderlinge duels

CLUB BRUGGE VS. RB LEIPZIG: WOENSDAG 24 NOVEMBER OM 21:00

Een overwinning van RB Leipzig tegen Club Brugge gaat waarschijnlijk een grote rol spelen bij welk team op de 3e plaats eindigt in groep A. Leipzig scoorde dit seizoen gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd, maar wist wel pas 1 punt te pakken. Met 13 doelpunten tegen in RB Leipzig het team dat de meeste doelpunten heeft geïncasseerd van alle teams in de Champions League. Club Brugge heeft dit seizoen in eigen huis nog niet gewonnen, maar een overwinning op Leipzig betekend dat overwintering in Europa zeker is.

Speel Slimmer feiten:

 • RB Leipzig kreeg de meeste tegendoelpunten (13) van alle teams in de CL
 • RB Leipzig is bij een nederlaag kansloos op overwintering in Europa

LIVERPOOL VS. FC PORTO: WOENSDAG 24 NOVEMBER OM 21:00

Bij een overwinning van Liverpool pakken The Reds de volle buit uit de eerste 5 wedstrijden in de Champions League. Er zit in ieder geval geen druk meer op Liverpool, want met 4 overwinningen uit de eerste 4 wedstrijden is de ploeg van Jürgen Klopp als groepswinnaar. FC Porto verzamelde tot nu toe 5 punten in de eerste 4 wedstrijden, maar scoorde nog geen wedstrijd meer dan 1 doelpunt.

Speel Slimmer feiten:

 • Liverpool verloor nog nooit van FC Porto (6W, 3G)
 • FC Porto scoorde nog geen wedstrijd meer dan 1 doelpunt in de Champions League

MANCHESTER CITY VS. PARIS SAINT-GERMAIN: WOENSDAG 24 NOVEMBER OM 21:00

Volgens de bookmakers is Manchester City, groepsleider, favoriet tegen PSG. Alleen Bayern München (17) heeft tot nu toe meer doelpunten gemaakt dan Manchester City (15). De ploeg van Pep Guardiola heeft slechts 2 van haar laatste 17 Champions League duels verloren. PSG won haar laatste 3 uitwedstrijden in de Champions League niet, waaronder een 1-1 op bezoek bij Club Brugge.

Speel Slimmer feiten:

 • Bij een overwinning van Manchester City, zijn ze groepswinnaar
 • Bij een overwinning van PSG, zijn ze geplaatst voor de laatste 16

SHERIFF TIRASPOL VS. REAL MADRID: WOENSDAG 24 NOVEMBER OM 21:00

Real Madrid zal naar verwachting geen problemen ondervinden op bezoek in Moldavië. De thuisploeg stuntte in Madrid toen Sebastian Thill in de laatste minuten de winnende binnen knalde. Real Madrid staat bovenaan groep D met 9 punten, terwijl ze slechts 3 van haar laatste 7 Champions League duels wisten te winnen.

Speel Slimmer feiten:

 • Bij een overwinning van Real Madrid, is een plek bij de laatste 16 zeker
 • Real Madrid won haar laatste 4 wedstrijden en verloor 7 wedstrijden op rij niet

SPORTING VS. BORUSSIA DORTMUND: WOENSDAG 24 NOVEMBER OM 21:00

Borussia Dortmund is nipte favoriet tegen Sporting in een cruciale wedstrijd in groep C. Beide teams staan momenteel op 6 punten, wat betekent dat een overwinning voor beide partijen cruciaal kan zijn om een plek bij de laatste 16 te bereiken. Dortmund verloor 2 wedstrijden op rij van Ajax, maar verloor sinds 2017 geen 3 wedstrijden op rij in de Champions League meer.

Speel Slimmer feiten:

 • Dortmund won alle wedstrijden in de geschiedenis van Sporting
 • De laatste 2 onderlinge duels werd het 1-0 voor Borussia Dortmund
betcity-speel-slimmer

Bron: Betcity.nl