Aus

Twee weken voor de start van de Australian Open van 2022 arriveerde de regerend kampioen Novak Djokovic in Australië, maar werd door de autoriteiten vastgehouden nadat zijn visum was ingetrokken. De hel brak los – hoorzittingen, protesten, openbare beroepen – en na vijf dagen in hechtenis werd de nummer 1 van de ATP vrijgelaten. Zoveel opwinding en de Australian Open van 2022 is nog niet eens begonnen!

De stand van zaken is op dit moment dat het visum is ingetrokken voor Novak Djokovic en alhoewel de Serviër daar tegen in beroep gaat, kunnen we wel zeggen dat de Australian Open van 2022 zich, zonder de ATP nummer 1 zal afspelen.

Om ervoor te zorgen dat het eerste grandslamtoernooi van het jaar niet teleurstelt, hebben we een truc om met je te delen. Wedden op de Australian Open is een garantie dat dit toernooi plezier op jouw manier zal brengen. Als je de weddenschappen wint, geweldig! Zo niet, dan heb je in ieder geval een geweldige tijd gehad met te volgen wat er gebeurt op de blauwe banen van Melbourne Park.

Het toernooi vindt plaats in Melbourne Park in Australië van 17 tot en met 30 januari

Medvedev nu de favoriet om de Australian Open van 2022 te winnen

Nu Novak niet mee doet met de Australian-Open, omdat hij onvoldoende bewijs zou hebben waarom hij een medische vrijstelling had gekregen om zonder coronavaccin Australië in te mogen, is de Russische Daniil Sergeyevich Medvedev de nieuwe top favoriet. de nummer 2 van de wereld heeft een quotering van 2.50 daar vlak achteraan Alexander “Sascha” Zverev met 3.50. Rafael Nadal staat al een stuk hoger met 7.00.

Het Vrouwen-toernooi

Als het gaat om het WTA-toernooi, is de grootste favoriet een Aussie. De speelster in kwestie is Ashleigh Barty, de nummer 1 vrouwelijke tennisspeelster ter wereld. Ash heeft al twee Grand Slam-titels in haar collectie: de French Open 2019 en Wimbledon 2021. De Australian Open-titel blijft haar ontglippen. Het verste dat ze in Melbourne kwam, was de halve finale van het 2020-toernooi.

Twee jaar later denken bookmakers dat ze het veel beter zal doen. De andere speelsters die een grote kans maakt om Australiansingles vrouwen toernooi te winnen , is Naomi Osaka, de winnaar van de Australian Open van vorig jaar maar die kampt, naar verluid, met fysieke problemen.

Dan is er ook nog Garbine Muguruza, Anett Kontaveit en Iga Swiatek, evenals ieders favoriete reuzendoder, Emma Raducanu. Laten we eens kijken hoe hun kansen het doen voorafgaand aan het toernooi.

Zoals we zien hiernaast, staat Barty op 3,50 en Osaka zelfs op 7.00 bij Betcity, goede odds dus om een gokje te wagen.

Wedden op Australian Open

De Australian Open is de eerste Grand Slam van het seizoen en je kan volop tennisweddenschappen afsluiten tijdens deze competitie. Tennisweddenschappen zijn er in vele vormen en de meest populaire weddenschappen zijn gericht op individuele wedstrijden.

Wedden op de Australian Open 2022 is heel eenvoudig. We gaan de meest gangbare hieronder bespreken:

Outright: Zoek gewoon de speler(ster) waarvan je denkt dat die het Australian Open 2022 gaat winnen en voer je inzet in.

Wedstrijd resultaat oftewel Match Betting: voorspel de winnaar van een individuele wedstrijd

Exacte uitslag oftewel Correct score: Met deze weddenschappen kun je proberen de exacte score van elke set of het exacte aantal gewonnen sets door voor elke tennisspeler te voorspellen.

Handicap: Een speler kan een voordeel gegeven worden (bijvoorbeeld +1.5) als de andere speler bijvoorbeeld overduidelijk beter is, of een betere spelers kan een nadeel gegeven worden (bijvoorbeeld -1.5), dit betekent uiteraard ook betere odds.

Over/Under: het aantal sets dat nodig is om de wedstrijd te voltooien. Zoals gebruikelijk bij over/under-weddenschappen, hoef je geen winnaar te kiezen; je hoeft alleen de duur van de wedstrijd correct te kiezen.

Combi bet: Het combineren van weddenschappen, Bet Builder weddenschappen op tennis bestaat nog niet zo lang en is niet bij elke bookmaker mogelijk. Bij Bet Builder weddenschappen kun je combinatie weddenschappen plaatsen op dezelfde match. Wanneer jij denkt dat een speler makkelijk gaat winnen, kun je met een Bet Builder weddenschap extra profijt hieruit halen. Je kunt namelijk kiezen voor de speler om de wedstrijd te winnen en de meeste aces. Het resultaat van beide weddenschappen liggen in de verlenging van elkaar waardoor de kans groot is dat niet 1 maar beide weddenschappen goed gaan.

Australian Open 2022 livestream

Tot slot zal je vast ook wel eens een Australian Open match live willen volgen, zeker als je er geld op in hebt gezet. Je moet natuurlijk wel rekening houden met het tijdsverschil, de meeste wedstrijden worden midden in de nacht of vroeg in de ochtend gespeeld Nederlandse tijd, de Australian Open wordt live uitgezonden door Eurosport, heel populair is tegenwoordig ‘In play Betting’ oftewel Live wedden, tijdens een tennis-wedstrijd kan je dan inzetten op de diverse wed-mogelijkheden, met odds die constant ge-update worden.dit is echt een manier om het plezier van wedden gecombineerd met tennis kijken te verhogen.

Het spelschema voor de Australian Open 2022 is HIER te vinden.

De Grand Slams

De vier belangrijkste tennis evenementen per kalenderjaar zijn de Grand Slams: het Australian Open op hardcourt, Roland Garros op gravel, Wimbledon op gras en het US Open op hardcourt (met een rubberlaagje). Dit zijn de toernooien met de beste spelers, de meeste (media)aandacht en het grootste prijzengeld. Als je van plan bent, om een gokje te wagen op tennis zijn deze vier toernooien bij uitstek geschikt en uiteraard beginnen we met de Australian-Open.

Australian Open

De Australian Open is het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen . Dit toernooi begint meestal eind januari en wordt gespeeld in Melbourne Park. Het toernooi wordt georganiseerd door Tennis Australia en wordt gespeeld op hardcourt. De laatste jaren is de titel voor de mannen weggelegd voor Novak Djokovic of Roger Federer. Djokovic is recordhouder met 9 titels.

Zoals bij alle grandslamtoernooien komen naast het mannen- en vrouwenenkelspel, mannen- en vrouwendubbelspel en gemengd dubbelspel ook de junioren aan bod. Ook wordt een toernooi georganiseerd voor rolstoeltennissers.

Roland Garros

De Open Franse Tenniskampioenschappen, oftewel French Open) is een jaarlijks terugkerend grandslamtennistoernooi, dat eind mei gehouden wordt in het Stade Roland-Garros, vlak bij de Porte d’Auteuil te Parijs en wordt al sinds 1891 georganiseerd. Het toernooi wordt elk jaar in mei en juni gehouden. De ondergrond is gravel. De Spanjaard Rafael Nadal heeft de meeste titels gewonnen namelijk 13, In 2021 werd de titel gewonnen door Novak Djokovic.

Wimbledon

Wimbledon is het oudste en meest prestigeuze tennistoernooi ter wereld. Het jaarlijks terugkerende grandslamtoernooi, dat voor het eerst in 1877 werd gespeeld, wordt gehouden op de All England Lawn Tennis and Croquet Club in de Londense buitenwijk Wimbledon. Er wordt op gras gespeeld en de toernooi vindt in de zomer plaats, in juni of juli. Bij de heren heeft Novak Djokovic de laatste drie keer gewonnen. Bij de dames is het spannender geweest; Kerber, Haleb en Barty zijn de drie laatste winnaressen. Roger Federer is recordhouder met 8 zege’s. Aan het hoofdtoernooi doen 128 enkelspelers en 64 dubbelspelkoppels per geslacht mee. Ook zijn er 48 m/v-koppels in het gemengd dubbelspeltoernooi.

US Open

De US Open is het laatste grand slam van het tennisseizoen. Het vindt meestal in augustus/september plaats in New York en wordt gespeeld op hardcourt. Het U.S. National Men’s Singles Championship werd voor het eerst gehouden in 1881 in Newport, Rhode Island. Vanaf 1900 vonden hier ook de dubbelspelkampioenschappen plaats. Het vrouwentoernooi werd in 1887 voor het eerst gehouden op de Philadelphia Cricket Club. Roger Federer won het toernooi maar liefst 5 keer, evenals Pete Sampras en Jimmy Connors. Bij de dames is Serena Williams de recordhoudster met 6 titels.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.