Wedden op Darts: The Masters

The-Masters_Darts

2022 Masters Darts: Format, loting en een overzicht van de belangrijkste kanshebbers.

Na een spannend WK-Darts vorige maand, komt darts terug met de 10e editie van de Masters. De 24 spelers van de wereld zullen samenkomen op vrijdag 28 januari in Milton Keynes voor wat een spannende competitie belooft te worden. Tijdens het driedaagse evenement zullen in totaal 23 wedstrijden worden gespeeld, waarbij spelers proberen de prijs van £ 60.000 te claimen en mogelijk hun positie te versterken voorafgaand aan de aankondiging van de Premier League-speler.

Winnaar vorig jaar

Ondanks een verschrikkelijk zware loting, won Jonny Clayton vorig jaar in Milton Keynes zijn eerste individuele titel op televisie en £ 60.000 ( € 72,000) aan prijzengeld. Clayton had een gemiddelde van 104 toen hij in de finale een 11-8 overwinning op Mervyn King behaalde.

Op weg naar de overwinnig versloeg Clayton, Jose de Sousa, Michael van Gerwen, James Wade en Peter Wright. De Welshman scoorde gemiddeld meer dan 100 in vier van zijn vijf wedstrijden om niet alleen de titel te pakken, maar ook een felbegeerde plaats in de Premier League in te nemen. Clayton beleefde een ongelooflijk goed 2021 waarin hij vier grote PDC-titels opeiste. Gezien de ongelooflijke vorm die hij momenteel heeft, zal de verdedigende Masters-kampioen n van de favorieten zijn om opnieuw te zegevieren in Milton Keynes.

De Favorieten voor The Masters 2022

Peter-wright

Na Jonny Clayton behoort de kersverse wereldkampioen Peter Wright tot de favorieten voor de eindzege van The Masters. De Schot versloeg Michael Smith en won vorige maand zijn tweede wereldtitel en hoopt dit weekend op zijn tweede Masters-titel. Snakebite neemt het op tegen de winnaar van Simon Whitlock vs Dirk van Duijvenbode.

De 31-jarige Michael Smith moet nog een grote PDC-titel winnen en hij zal dit toernooi zien als een goede gelegenheid om een einde te maken aan zijn lange wachten op zilverwerk. Bully Boy speelde constant goed tijdens de werelden en het kortere formaat kan in zijn voordeel werken. Smith begint zijn campagne tegen de winnaar van Krzysztof Ratajski vs Gabriel Clemens.

Michael van Gerwen

mike

Een andere man die de moeite waard is om in de gaten te houden, is de nummer 1 van de wereld, Gerwyn Price. De voormalige wereldkampioen heeft misschien een nieuw kapsel, maar verwacht geen verandering in zijn speelstijl. De Welshman moet de Masters nog winnen, maar bereikte al eerder de halve finale. The Iceman neemt het op tegen de winnaar van Ryan Searle vs Mervyn King en staat in de kwartfinales voor een mogelijke confrontatie met landgenoot en titelverdediger Jonny Clayton.

Iemand die nooit mag worden onderschat, is onze eigen Michael van Gerwen. De Nederlander wist vorig jaar geen enkele grote titel te winnen en zal daar in 2022 wanhopig proberen verandering in brengen. Mighty Mike begint tegen Devon Petersen of Luke Humphries.

De halve finalisten van het WK-, James Wade en Gary Anderson, zitten allebei in de loting en zullen proberen indruk te maken na hun goede prestatie in Alexandra Palace. Ook Jose de Sousa, Daryl Gurney, Rob Cross, Dave Chisnall en Dimitri Van den Bergh doen mee.

Nathan Aspinall en Danny Noppert zich allebei teruggetrokken uit het toernooi en zijn vervangen door Simon Whitlock en Devon Petersen.

The Masters Format

De top acht spelers in de PDC Order of Merit hebben allemaal automatische een plek gekregen in de tweede ronde van de Masters. De overige 16 spelers zullen strijden in de openingsronde die wordt gespeeld in een best-of-11-leg-formaat. De wedstrijden in de tweede ronde en de kwartfinales zullen een race naar 10 legs zijn, terwijl de halve finales en finale best of 21 legs zullen zijn.

The Masters Spelschema

Alle wedstrijden van de eerste ronde vinden plaats op vrijdag 28 januari. Alle wedstrijden van de tweede ronde vinden een dag later plaats op 29 januari. Zondag is de laatste wedstrijddag en zullen alle kwartfinales, halve finales en de finale zelf te zien zijn.

Ryan Searle vs Mervyn King – Winnaar tegen Gerwyn Price

Dimitri Van den Bergh vs Ian White – Winnaar tegen Jonny Clayton

Dave Chisnall vs Stephen Bunting – Winnaar tegen James Wade

Krzysztof Ratajski vs Gabriel Clemens – Winnaar tegen Michael Smith

Dirk van Duijvenbode vs Simon Whitlock – Winnaar tegen Peter Wright

Rob Cross vs Brendan Dolan – Winnaar tegen Jose de Sousa

Devon Petersen vs Luke Humphries – Winnaar tegen Michael van Gerwen

Joe Cullen vs Daryl Gurney – Winnaar tegen Gary Anderson

Outright Bet, Wie wint The Masters?

Bij Betcity.nl is Gerwyn Price de favoriet om The Masters 2022 te winnen, op de tweede plaats is dat Michael van Gerwen en de top 3 wordt afgesloten door Peter Wright.

Een tip is Jonny Clayton die op een quotering van 7.50 staat en Michael Smith zelfs op 9 tegen 1.

Meer informatie over wedden op Darts kan je HIER vinden.

The-Masters-Darts

Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.