De finale van de UEFA Champions League 2021/2022

Champions-League-2022

De finale van de UEFA Champions League 2021/2022 – het 67e seizoen van de grootste en belangrijkste Europese club competitie en de 30e keer sinds het de Champions League heet. Zal gehouden worden in het Stade de France in Parijs op 28 mei tussen Liverpool en Real Madrid.

Stade-de-France
Stade de France

Real Madrid en Liverpool bevinden zich in de aanloop naar de wedstrijd in verschillende situaties. Terwijl Real Madrid de LaLiga titel al in de wacht heeft gesleept, heeft Liverpool nog twee belangrijke titels om voor te strijden in de aanloop naar de Champions League finale in Parijs.

Los Blancos heeft nog vier wedstrijden in de Spaanse competitie te gaan, te beginnen met de korte trip naar Atlético Madrid in het Wanda Metropolitano op zondagavond. Daarna Levante volgende week donderdag, voordat ze drie dagen later naar Cadiz reizen en Real Betis verwelkomen in het Estadio Santiago Bernabeu op de laatste dag van de competitie.

Atletico Madrid en Real Betis vechten om Champions League-kwalificatie, terwijl Levante en Cadiz vechten tegen degradatie. Met het Spaanse kampioenschap al op zak, kan Real het wat rustiger aan doen,tijdens deze wedstrijden. Ze zullen de spelers kunnen laten rusten, wat een luxe is die Liverpool niet heeft.

Real-Madrid-Liverpool

The Reds staan tweede in de Premier League, slechts één punt achter Manchester City. Ze verwelkomen Tottenham Hotspur zaterdagavond op Anfield, voordat ze dinsdagavond het opnemen tegen Aston Villa. De ploeg van Jurgen Klopp neemt het op 17 mei op tegen Southampton in St. Mary’s, voordat het seizoen thuis wordt afgesloten tegen Wolverhampton Wanderers op 22 mei.

Liverpool heeft ook nog een FA Cup-finale op 14 mei tegen Chelsea. De twee partijen troffen elkaar eind februari in de Carabao Cup-finale, en de wedstrijd werd beslist door een shootout, de gemiste strafschop van Kepa Arrizabalaga zorgde ervoor dat The Reds hun eerste beker van het seizoen in ontvangst namen. Dankzij die prestatie, evenals hun positie in de Premier League en de FA cup finale om naar uit te kijken, mikt Liverpool op een ongekende Quadruple.

liverpool_madrid
Liverpool

Waarom Liverpool de Champions League-finale wint

De overeenkomst met de Champions League-winnende campagne van 2018/19 is dat Liverpool in eigen land op jacht is naar een geweldig Manchester City, en het lijkt erop dat het hebben van een dergelijk doel altijd het beste uit het team van Jürgen Klopp haalt. Als ze in vorm zijn lijkt niets en niemand hun te kunnen stoppen.

Als huidige nummr 2 op de UEFA lijst heeft Liverpool in totaal 6 keer de Europacup 1/Champions League gewonnen. In 1976/77, 1977/78, 1980/81, 1983/84, 2004/05 en 2018/19

Liverpool heeft in de Champions League te maken gehad met stevige concurrentie, wat het nog indrukwekkender maakt dat ze een bijna perfect record hebben: 12 wedstrijden en slechts één verlies, namelijk in de tweede etappe van de 8ste finale’s, een 0-1 thuis tegen Inter.

In feite waren het alleen de Nerazzurri die Klopp’s ploeg het constant lastig maakten, tenminste tot een zenuwslopende eerste helft van de wedstrijd in de tweede etappe van hun halve finale tegen Villarreal. De manier waarop de Reds terug kwamen, zegt veel over het elftal.

Trainer Klopp wijkt zelden af ​​van zijn beproefde 4-3-3-formatie – een systeem dat de Reds wonderbaarlijk goed heeft gediend sinds de komst van de Duitser in 2015. Hun intensieve pressing is de afgelopen seizoenen verfijnd – met een beetje hulp van slimme aankopen zoals Diogo Jota en Luis Díaz.

In vorm is Liverpool misschien wel het beste elftal van Europa. Mohamed Salah is de sleutelspeler van dit elftal, de aanvaller uit Egypte is belangrijk voor Liverpool sinds zijn komst van AS Roma in 2017 en met 33 Champions League-goals voor de club eigenlijk onmisbaar.

Trainer: Jürgen Klopp, Liverpool-baas sinds 2015. Klopp leidde de Reds naar Champions League glorie in 2018/19 en naar hun eerste Engelse titel in 30 jaar het volgende seizoen.

Real-Madrid

Waarom Real Madrid de Champions League-finale wint

Na de epische wedstrijd tegen Manchester City, kunnen we eigenlijk zeggen Dat ‘Los Blancos’ de club is van nooit opgeven en onvoorstelbare overwinningen. En het feit dat ze al eerder Paris Saint German en Chelsea hebben verslagen, tijdens deze editie van de Champions League en je kan tot de conclusie komen dat er geen maat staat op de Koninklijke.

Karim Benzema is in de vorm van zijn leven, en met Vinicíus Júnior die ondersteuning biedt, evenals de wereldspelers Toni Kroos en Luka Modrić die aan de touwtjes trekken, wie zou durven uitsluiten dat de 13-voudige Europacup 1 winnaars nummer 14 veroveren?

Als huidige nummer 5 op de UEFA lijst heeft Real-Madrid in totaal 13 keer de Europacup 1/Champions League gewonnen. In 1956,1957,1958,1959,1960,1966,1998,2000,2002,2014,2016,2017 en 2018.

Hoe is het mogelijk om thuis te verliezen van Sheriff Tiraspol en dan toch de finale te bereiken met geweldige wedstrijden tegen PSG, Chelsea en Manchester City?

Madrid won vorig seizoen niets en, naar eigen zeggen, was het dit keer wanhopig op zoek naar trofeeën in eigen land en in Europa. De 5-0 uitoverwinning op Shakhtar gaf Madrid vleugels in de groepsfase. De nederlaag in Parijs deed hetzelfde.

Toen, net gekroond tot Spaanse kampioen, overtroffen ze alle verwachtingen in die onmogelijk te analyseren overwinning tegen City.

Madrid speelt 4-3-3 en heeft een ijzersterke geraamte, beginnend met Thibaut Courtois en via centrale verdediger Éder Militão tot het ervaren middenveldtrio van Casemiro, Modrić en Kroos die technische kwaliteit, visie en ervaring meebrengen.

En dan kom je bij de in vorm zijnde Benzema – een meester in de kunsten van het centrumspitsspel. Daarnaast heeft Real ook de energie van steeds invloedrijkere jongere spelers zoals Vinícius Júnior en Federico Valverde,

Karim Benzema

Benzema scoorde eerder dit seizoen het 1000e doelpunt van de Europacup van Madrid tegen Shakhtar en produceerde in Santiago Bernabéu een hattrick in de tweede helft tegen Paris Saint-Germain. Daarna maakte hij de winnende treffer in de voetbal-thriller tegen Chelsea.

Zijn Panenka tegen Manchester-City was buitenaards en ook in de return was hij vanaf de stip succesvol om Real naar de finale te schieten.

Trainer Carlo Ancelotti leidde Madrid in 2014 naar ‘La Décima’ (de 10de Europacup) en keerde afgelopen zomer terug naar Real. Hij is één van de slechts drie coaches die drie keer de Europa Cup/Champions League hebben gewonnen en zal de eerste zijn die vijf finales weet te bereiken.

Wedden op de Champions League-finale Real Madrid – Liverpool

Liverpool is favoriet bij de bookmakers voor de eindoverwinning met odds van 1.90. Real Madrid staat met een quotering van 3.85 tegen 1, wat ons prachtige odds lijken.

Er zijn maar liefst 134 mogelijke weddenschappen te plaatsen waaronder: Uiteraard de winnaar maar ook totaal aantal doelpunten, of beide teams scoren, 3-way Handicap, Exacte score, Asian Handicap, Totaal aantal doelpunten Oneven/Even en nog meer!

Zorg voor extra spanning met een weddenschap op de Champions League-finale bij Betcity.nl.


Ben je een beginnend gokker op Sportwedstrijden? kijk dan bij onze artikelen hieronder voor een uitgebreide uitleg.

Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.