Voorbeschouwing Rapid Wien – Vitesse

rapid-wien-vitesse

SK Rapid Wien neemt het op tegen Vitesse op 17 februari 2022 om 17:45 in het Allianz Stadion-stadion, Wenen, Oostenrijk. De wedstrijd maakt deel uit van de UEFA Europa Conference League, knock-outfase. Rapid Wien en Vitesse ontmoeten elkaar voor het eerst in de Europese competitie. Rapid behaalde de derde plaats in UEFA Europa League Groep H met een 1-0 overwinning in Genk op speeldag 6. Vitesse was tweede in UEFA Europa Conference League Groep G met tien punten.

Rapid-Wien

Rapid Wien hoopt op een beter resultaat na een 1-2 verliespartij in de Bundesliga in hun laatste wedstrijd tegen Red Bull Salzburg. In die wedstrijd had Rapid Vienna 30% balbezit en 8 doelpogingen waarvan 1 op doel. De enige speler die scoorde voor Rapid Vienna was Filip Stojković (18′). Aan de andere kant had FC Red Bull Salzburg 11 doelpogingen met 4 op doel. Brenden Aaronson (64′) en Noah Okafor (77′) scoorden voor Red Bull Salzburg. Rapid Vienna heeft normaal geen problemen gehad met scoren en scoorde in elk van hun laatste 6 wedstrijden.

Vitesse

Vitesse zal gebrand zijn op een goede prestatie, na hun verlies tegen PSV Eindhoven in de Eredivisie-competitie. In die wedstrijd had Vitesse 54% balbezit en 18 pogingen op doel waarvan 2 op doel. Voor hun tegenstanders kreeg PSV Eindhoven 18 schoten op doel met 13 op doel. Eran Zahavi (4′), Mauro Júnior (24′), Cody Gakpo (28′), Carlos Vinícius (62′) en Ritsu Dōan (88′) scoorden voor PSV Eindhoven.

Teamnieuws:

Rapid Wien: Marko Dijakovic (Kneuzing), Lion Schuster (oedeem in de knie), Taxiarchis Fountas (Coronavirus), Christopher Dibon (Arthroscopie), Leo Greiml (Kruisbandruptuur), Bernhard Unger (Onbekende blessure) en Maximilian Hofmann (Kuitblessure) zullen niet beschikbaar zijn in deze wedstrijd voor Rapid Wien.

Vitesse: Dankzij een volledig gezonde groep om uit te kiezen, heeft Vitesse-trainer Thomas Letsch geen enkele blessure bezorgdheid voorafgaand aan deze clash.

Rapid Wien-Vitesse weetjes:

  • Vitesse-coach Thomas Letsch leidde van februari 2018 tot maart 2019 Rapid’s aartsrivaal Austria Wien. Hij maakte ook deel uit van de coachingstaf van Salzburg tussen 2012 en 2015 voordat hij de volgende twee seizoenen de leiding nam over FC Liefering.
  • Alois Oroz, de Kroatische jeugdinternational van de club uit Arnhem, werd geboren in Wenen en speelde drie seizoenen bij Liefering voordat hij in januari 2021 naar Arnhem verhuisde.
  • Vitesse’s huurling Adrian Grbić is een in Wenen geboren Oostenrijkse international die zijn eerste jaren doorbracht in de jeugd van Rapid.
  • Maximilian Wittek (Vitesse) en Filip Stojković (Rapid) speelden samen in de Duitse 2. Bundesliga voor 1860 München in 2016/17.
  • De Deense spits Nikolai Baden Frederiksen kwam afgelopen zomer bij Vitesse nadat hij 18 goals had gemaakt in de Oostenrijkse Bundesliga voor WSG Tirol – het op één na hoogste aantal in de divisie – waaronder één in een 3-0 overwinning op Rapid.
  • Riechedly Bazoer van Vitesse werd in de tijd dat hij bij Ajax speelde, verslagen door Rapid in de derde voorronde van de UEFA Champions League 2015/16.

Betcity.nl is tegenwoordig Official Betting Partner van Vitesse

Voorspelling:

Vitesse zal hard moeten werken om een doelpunt te maken tegen de uitstekende verdediging van Rapid Wien, andersom denken we dat de Arnhemmers goed genoeg zijn om Rapid van het scoren af te houden. Onze voorspelling is dan ook een gelijkspel 0-0.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.