Halve finale KNVB Beker 2022

KNVB-Beker

Het programma voor de halve finales om de KNVB Beker is bekend. Op woensdag 2 maart op 20.00 uur spelen Go Ahead Eagles en PSV in Deventer voor een plek in de finale. Op donderdag 3 maart 20.00 uur staan AZ en bekerhouder Ajax in Alkmaar tegenover elkaar voor de andere plek in de eindstrijd. De finale staat gepland voor 17 april voor 17 april in De Kuip in Rotterdam.

Programma

DatumWedstrijd
wo. 2 maart (20.00 uur)Go Ahead Eagles – PSV
do. 3 maart (20.00 uur)AZ – Ajax
Go-Ahead-eagles

Go Ahead Eagles bereikte in 2010 voor de laatste keer de halve finale van het bekertoernooi bereikte maar werd kansloos uitgeschakeld door Ajax met 0-6 in Deventer. Go Ahead Eagles is in een winning mood, na de zege op Ajax van 27 Feb.

psv

PSV mikt op de eerste finaleplek sinds 2013. Vorig jaar kwamen Ajax en AZ elkaar ook al tegen in de beker. In de achtste finales won Ajax met 1-0 in Alkmaar. Zakaria Labyad was de matchwinner. PSV won nipt van Sparta en lijkt niet helemaal in goede doen.

Ajax

Ajax bereikte de halve finale dankzij een ruime 5-0-overwinning op Vitesse, in de kwart-finale. Eerder dit seizoen speelden de Amsterdammers in eigen huis tegen AZ. Het werd een deceptie. De Alkmaarders waren met 1-2 te sterk. Op bezoek bij Go Ahead Eagles verloor Ajax afgelopen weekend met 2-1 in De Adelaarshorst.

AZ

AZ staat in de halve finale dankzij een 0-4 zege op RKC Waalwijk. Voor AZ betekent het dat de club twee toppers achter elkaar in eigen stadion speelt. Afgelopen zondag wist AZ in het AFAS Stadion al te winnen van Feyenoord in de Eredivisie.

KNVB Beker

De TOTO KNVB Beker is een nationaal beker toernooi voor voetbalclubs uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Tweede en Derde divisie en diverse amateurclubs voor de beker. In totaal spelen 90 (!) clubs mee in de beker-competitie.

Het begint allemaal met de eerste en tweede kwalificatieronde. In deze rondes komen de amateurclubs in actie. En vanaf dat moment wordt het nog spannender: de winnende amateurclubs meten zich met 34 betaald voetbalclubs (uitgezonderd beloftenteams) in ronde één. Clubs die Europees in actie komen, stromen pas in de tweede ronde in. Loot een amateurclub een betaald voetbalclub? Dan spelen ze de eerste ronde thuis!

  • De bekerwinnaar mag het opnemen tegen de landskampioen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal én plaatst het zich voor de play-off ronde van de UEFA Europa League.
  • De finale van de KNVB Beker vindt traditioneel plaats in De Kuip oftewel Stadion Feijenoord. Beslist over één wedstrijd, alleen in 2010 werd ervoor gekozen om de finale in twee wedstrijden te spelen
  • De winnaar van de KNVB Beker plaatst zich voor de play-offs ronde van de Europa League.
  • Het winnen van de beker is daardoor, de snelste weg naar Europees voetbal,
  • Het KNVB Bekertoernooi is onvoorspelbaar, en een kans voor kleinere voetclubs op succes en Europees voetbal. Zo wonnen bijvoorbeeld PEC Zwolle, FC Groningen en Vitesse in de laatste 5 jaar de Beker.
  • Wanneer een ploeg zowel de Eredivisie als de Beker wint, dan heeft deze club de dubbel te pakken. Dit kwam het laatst voor in het seizoen 2018/2019, toen Ajax beide prijzen wist te winnen. Het kan voorkomen dat de winnaar van de KNVB Beker zich via de reguliere competitie ook weet te plaatsen voor de Champions League. In dat geval schuift het Europese ticket door naar de nummer vier in de Eredivisie.

Geschiedenis KNVB Beker

Het Nederlandse bekertoernooi is ontstaan in 1899, naar voorbeeld van de Engelse FA Cup. Het toernooi heeft in de loop der jaren wel wat naamsveranderingen ondergaan zo heeft het bijvoorbeeld de Amstel Cup geheten, Gatorade Cup en nu (vanaf 2018) heet het de TOTO KNVB Beker.

Voor de amateurteams begint de KNVB Beker met een aantal kwalificatieronden. De 27 winnaars gaan door naar het hoofdtoernooi, waar de profclubs op hun staan te wachten. Vanaf de eerste wedstrijd werkt het toernooi met het knock-outsysteem. Er is dus maar één kans om door te dringen tot de volgende ronde.

De tien laatste winnaars van de KNVB Beker.

2012: PSV
2013: AZ
2014: PEC Zwolle
2015: FC Groningen
2016: Feyenoord
2017: Vitesse
2018: Feyenoord
2019: AFC Ajax
2020: geen winnaar
2021: AFC Ajax

Recordwinnaars KNVB Beker

Er wisten in het verleden slechts negen clubs de KNVB Beker vaker dan twee keer te winnen. AFC Ajax is recordkampioen en won het bekertoernooi al 20 keer. Feyenoord staat op een keurige tweede plek met 13 bekerwinsten.

PSV volgt vervolgens met 9 gewonnen bekerfinales. In het seizoen 2012 won PSV voor het laatst het bekertoernooi. In 2013 stond PSV voor het laatst in de bekerfinale

AZ en Quick slaagde erin om het toernooi viermaal te winnen. FC Twente, FC Utrecht, Koninklijke HFC en Sparta Rotterdam wonnen driemaal de KNVB Beker.

Weddenschappen afsluiten op de KNVB-beker

Online wedden op de KNVB Beker is zeer interessant, de strijd in het beker-toernooi is altijd 100% omdat het een knock-out systeem betreft over twee wedstrijden. Er zijn meerdere wed-opties beschikbaar waarvan gewoon gokken op wie de winnaar van de Beker of op een specifieke wedstrijd natuurlijk het populairst zijn.

Profiteer ook van de welkomst-bonussen van bookmakers, Betcity.nl bijvoorbeeld biedt een welkomstbonus van 20 euro en verhoogde Odds.

ODDS BOOSTS IN DE KNVB BEKER!

Voor nieuwe spelers is er een speciale odds-boost. Welke boost kies jij? AZ wint voor 8x je inzet, PSV voor 4x je inzet of wint Ajax voor 5x je inzet?

Live Wedden

Een groot voordeel van online wedden op de KNVB Beker is dat er ook live ingezet kan worden. Terwijl de wedstrijd bezig is kan de speler inzetten op één of meerdere verschillende inzetmogelijkheden.

Live wedden is al interessant bij competitiewedstrijden, maar bij bekerwedstrijden is dit al helemaal het geval. Zeker omdat bekerwedstrijden, door het knock-out systeem net wat onvoorspelbaarder zijn. Zodat het vaker voorkomt dat de underdog wint in een confrontatie over twee wedstrijden of in de finale.

Wanneer je live meekijkt en ook live inzet ben je in het voordeel, omdat je kunt wedden op basis van de vorm in de wedstrijd van de verschillende teams. .

FAQ


Asian-handicap-uitleg

Asian handicap uitleg

Wat is Asian Handicap? De term ‘Asian handicap wedden’, ook wel bekend als de Asian…

outright-weddenschappen

Outright Weddenschap uitleg

Een ‘outright bet’ is een weddenschap op de overall winnaar van een toernooi of competitie.…

NBA-weddenschappen

Hoe te wedden op de Amerikaanse Basketbalcompetitie NBA

De Amerikaanse basketbal-competitie die in 1946 werd opgericht telt inmiddels 30 verschillende teams ofwel ‘franchises’…

wedden-op-wielrennen

Wedden op wielrennen | Alles over online wedden op wielrennen

Wielrennen behoort tot één van de populairste sporten in Nederland, zeker de Tour de France…

Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.