Wedstrijd van de Week: Feyenoord vs FC Groningen

FCGroningen-Feyenoord

Feyenoord speelt zaterdag 5 maart om 21.00 uur tegen F.C. Groningen in Stadion De Kuip, Rotterdam. De wedstrijd van speelronde 25 uit de Nederlandse Eredivisie 2021/2022. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel

Feyenoord – FC Groningen

Feyenoord speelde dit seizoen al eerder tegen F.C. Groningen, in dat duel in het Euroborg-stadion van FC Groningen, eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Momenteel staat Feyenoord, derde in de competitie met 51 punten, na 24 gespeelde wedstrijden, terwijl FC Groningen in het rechterrijtje op de 10e plaats staat met 29 punten uit 24 wedstrijden.

feyenoord

Feyenoord zal zijn uiterste best doen voor een beter resultaat na de verloren wedstrijd met 2-1 tegen AZ. In die wedstrijd had Feyenoord 65% balbezit en 13 schoten op doel, waarvan 6 gevaarlijk. Doelpuntenmaker voor Feyenoord was Lutsharel Geertruida (52′). AZ had 9 schoten op doel met 3 gevaarlijk, Jesper Karlsson (19′, 30′) scoorde voor AZ.

In de afgelopen 6 wedstrijden heeft het Feyenoord van Arne Slot het net 14 keer gevonden, wat een gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd van 2,33 opleverde.

FC-Groningen

FC Groningen gaat deze ontmoeting in na een 1-0 overwinning op Willem II in. In die wedstrijd had FC Groningen 58% balbezit en 18 schoten op doel met 5 gevaarlijk. De doelpuntenmaker van FC Groningen was Bjorn Meijer (14′). Willem II kreeg 9 pogingen op doel waarvan 0 op doel.

De cijfers vertellen hun verhaal, en FC Groningen heeft in 5 van hun laatste 6 wedstrijden een doelpunt tegen gehad, waarbij de tegenstanders in totaal 6 doelpunten maakten. Verdedigend is FC Groningen dus wat zwak.

Eerdere Resultaten

De meest voorkomende uitslag van wedstrijden tussen Feyenoord en FC Groningen wanneer Feyenoord thuis speelt, is 1-0. Met dit resultaat zijn 5 wedstrijden geëindigd.

De meest voorkomende uitslag van wedstrijden tussen Feyenoord en FC Groningen uit en thuis is 1-1. Met dit resultaat zijn 9 wedstrijden geëindigd.

Tijdens de laatste 27 ontmoetingen met Feyenoord dat thuis speelde, heeft Feyenoord 19 keer gewonnen, is er 5 keer een gelijkspel geweest en heeft FC Groningen 3 keer gewonnen. Het doelsaldo is 58-23 in het voordeel van Feyenoord.

De vorige competitiewedstrijd tussen de twee was op speeldag 16 op 12/12/2021 en werd een gelijkspel 1-1. In die wedstrijd had FC Groningen 34% balbezit en 5 pogingen op doel, waarvan 3 gevaarlijk. Hun enige speler die scoorde was Jorgen Larsen (65′). Tegenstander Feyenoord had 28 pogingen op doel waarvan 7 gevaarlijk Marcos Senesi (60′) was de doelpuntenmaker. De wedstrijd werd gefloten door Danny Makkelie.

Stand Eredivisie 2021/22

PositieClubWedstrijdenPunten
1.Ajax Amsterdam2457
2.PSV Eindhoven2455
3.Feyenoord 2451
4.AZ Alkmaar2448
5.FC Twente 2445
6.Vitesse 2440
7.FC Utrecht2439
8.Cambuur-Leeuwarden2433
9.NEC Nijmegen2431
10.FC Groningen2429
11.Heracles Almelo2426
12.Go Ahead Eagles 2426
13.SC Heerenveen2425
14.RKC Waalwijk2423
15.Willem II Tilburg2421
16.Fortuna Sittard2319
17.Sparta 2317
18.PEC Zwolle2417

Team Nieuws: Feyenoord

Trainer Arne Slot kan mogelijk een beroep doen op Cyriel Dessers en Reiss Nelson, als Feyenoord het komend weekend opneemt tegen FC Groningen. Dessers en Nelson trainden dinsdag namelijk mee, zo meldt RTV Rijmond.

Het is ook nog niet duidelijk of Malacia van de partij is tegen de Trots van het Noorden. De linksback liep een blessure op tegen AZ en heeft daar nog last van. Malacia ontbrak op de training van dinsdag.

Aanwinst Cole Bassett haalde het einde van de dinsdagtraining overigens ook niet: de Amerikaan liep een hoofdwond op en moest daardoor eerder van het veld stappen. Bij Bassett is het eveneens nog niet duidelijk hoe serieus zijn blessure is.

Team Nieuws: FC Groningen

De trainer van FC Groningen, Danny Buijs heeft een bedenkelijk unicum te pakken. De oefenmeester zit komend weekend een schorsing uit, nadat hij afgelopen weekend zijn vierde gele kaart van het seizoen pakte. Daarmee is hij de allereerste voetbalcoach in Nederland die tegen een dergelijke straf aanloopt.

Tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Willem II bokste de oefenmeester de bal weg langs de zijlijn en kreeg daarvoor een gele kaart. De scheidsrechter, Martin van den Kerkhof, zag dit als tijdrekken.

Eerder pakte Danny Buijs ook al een gele kaart tegen sc Heerenveen, Heracles Almelo en AZ, waardoor hij op vier gele kaarten komt. Anders dan bij spelers wordt een trainer al na vier in plaats van vijf gele kaarten geschorst voor één duel.

De trainer van FC Groningen is de eerste, die met deze in 2019 ingevoerde strafmaatregel te maken krijgt, Buijs zal op de bank vervangen worden door Adrie Poldervaart.

Verder zullen, Daleho Irandust (onbekende blessure), Radinio Balker (kruisbandblessure) en Jan Hoekstra (schouderblessure) niet in actie komen in de kuip.

Wedtip Feyenoord vs FC Groningen

We denken dat Feyenoord in staat is om een paar doelpunten te maken tegen FC Groningen vanwege de wat mindere defensie van de Trots van het Noorden. Dat het moeilijk zal vinden om zelf te scoren. We gaan dan ook uit van een redelijk comfortabele 2-0 overwinning voor Feyenoord.

Dus winst Feyenoord en under 2.5 goals.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.