Alles over de achtste finale’s van de UEFA Conference League.

uefa-Conference-leaque

Donderdagavond is de eerste wedstrijd in het kader van de achtste finale’s van de UEFA Conference League. Hier lees je alles over AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse en hun Europese tegenstanders.

Feyenoord speelt donderdag-avond 10 maart om 18.45 uur tegen Partizan Belgrado voor de eerste wedstrijd in de achtste finale Conference League. De wedstrijd wordt gespeeld in het Partizan Stadion te Belgrado, Servië. Feyenoord speelde nog nooit een officieel duel tegen Partizan Belgrado

Partizan-Belgrado

Partizan Belgrado gaat op zoek naar een nieuwe overwinning na de 2-1 SuperLiga-zege tegen Mladost Lučani.

Partizan Belgrado vertrouwt vooral op zijn sterke defensie, die in de laatste zes wedstrijden maar vier doelpunten tegen heeft gekregen. In de wedstrijd van afgelopen zondag heeft Partizan met 1-0 gewonnen van laagvlieger Spartak Subotica in de Servische SuperLiga, Partizan Belgrado blijft daardoor bovenaan in hun nationale competitie. De Serven overleggen daarbij een indrukwekkende statistiek van 23 gewonnen wedstrijden van de 26 gespeeld.

Feyenoord

Feyenoord speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen FC Groningen met 1-1 en haakte daardoor eigenlijk af in de titelstrijd om het Kampioenschap van de Nederlandse Ere-divisie.

In die wedstrijd had Feyenoord 63% balbezit en 22 schoten op doel met 6 pogingen gevaarlijk. Doelpuntenmaker voor Feyenoord was Cyriel Dessers (71′). FC Groningen had 6 schoten op doel met 3 op doel. Michael de Leeuw (23′) scoorde voor FC Groningen.

In de laatste 6 wedstrijden van Feyenoord is er maar liefst 20x gescoord waarvan er 5 door hun tegenstanders werden gemaakt. Feyenoord is nog steeds ongeslagen in de Conference League.

Team Nieuws: Partizan Belgrado

Danilo Pantic is vanwege een kruisbandblessure deze wedstrijd niet beschikbaar voor Partizan trainer, Aleksandar Stanojevic.

Team Nieuws: Feyenoord

Feyenoord trainer Arne Slot kan niet beschikken over: Philippe Sandler (niet wedstrijdfit) Guus Til (schorsing door rode kaart) Denzel Hall (knieblessure) Cole Bassett (niet ingeschreven voor de Conference League)

Vitesse -As Roma

Vitesse speelt donderdavond 10 Maart om 21.00 uur thuis in het Gelredome, Arnhem tegen AS Roma in in de achtste finale van de Conference League.

As-Roma

AS Roma heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Serie A. De overwinning komt op een goed moment, want AS Roma wacht donderdag de eerste ontmoeting met Vitesse in de achtste finales van de Conference League. Het elftal onder leiding van José Mourinho staat momenteel vijfde in de Serie A. Alleen speler Leonardo Spinazzola is nog geblesseerd.

vitesse

Vitesse heeft hun laatste ere-divisie duel in mineur afgesloten. Het duel tussen Vitesse en Sparta werd diep in blessuretijd bij een stand van 0-1 definitief gestaakt. Fans van Vitesse misdroegen zich in het eigen Gelredome dusdanig dat de veiligheid van de spelers niet meer kon worden gegarandeerd. Bij Vitesse ontbreekt alleen Thomas Letsch voor de wedstrijd tegen AS Roma.

PSV – FC KOPENHAGEN

PSV speelt donderdadavond om 21.00 uur in het Philips Stadion, Eindhoven de eerste wedstrijd tegen FC Kopenhagen.

psv

Met vier Nederlandse ploegen in de achtste finales, is PSV daarvan misschien wel de grootste kanshebber op succes. De ploeg van trainer Roger Schmidt begon het seizoen in de voorronde van de Champions League en plaatste zich via Maccabi Tel Aviv voor de achtste finale in dit ‘herkansingstoernooi’. In de Europa League kwam het net tekort en zag het Real Sociedad en AS Monaco op plek één en twee eindigen. In de Eredivisie heeft PSV de vierde overwinning op rij geboekt. De ploeg van trainer Roger Schmidt versloeg Heracles Almelo in Eindhoven met 3-1.

FC.Kopenhagen

Bij FC Kopenhagen is de nieuwe aanvalsleider Khouma Babacar niet speelgerechtigd tegen PSV en zullen dus moeten improviseren. Verder kunnen de Denen met vertrouwen uitzien naar het Conference League-duel met PSV. De Deense ploeg kende vrijdag geen probleem met Randers FC en staat bovenaan de Danish Superliga.

FK Bodø/Glimt – AZ

AZ is bij de loting voor de achtste finales van de Conference League gekoppeld aan FK Bodø/Glimt. De Alkmaarders spelen op donderdag 10 maart eerst de heenwedstrijd in Noorwegen. Op donderdag 17 maart volgt de return in het Alkmaarse AFAS-Stadion.

AZ

AZ bereikte de achtste finales door groepswinnaar te worden in een poule met Randers FC, CFR Cluj en FK Jablonec. AZ heeft hun laatste ere-divisie wedstrijd tegen NEC met gemak gewonnen (1-3 voor de Alkmaarders).  In de eredivisie zijn de Alkmaarders al sinds 7 november 2021 ongeslagen en staan nog één punt van Feyenoord af om de strijd om de derde plaats in de ere-divisie.

FK_Bodo_Glimt

FK Bodø/Glimt werd tweede in een poule met AS Roma (groepswinnaar) Zorja en CSKA Sofia. De Noren wisten in die poule te verrassen met onder meer een 6-1 zege op AS Roma. De Noren, die de afgelopen twee seizoenen kampioen werden in eigen land, moesten door de tweede plaats een tussenronde spelen waarin men te sterk was voor Celtic.

Uitslagen heen-wedstrijden achtste finale’s van de UEFA Conference League:

  • PAOK Salonika 1-0 AA Gent
  • Partizan Belgrade 2-5 Feyenoord
  • Slavia Prague 4-1 LASK Linz
  • Vitesse 0-1 Roma
  • Bodø/Glimt 2-1 AZ
  • Leicester City 2-0 Rennes
  • Marseille 2-1 FC Basel
  • PSV 4-4 FC Copenhagen

De terug-wedstrijden staan gepland voor 17 maart

De halve finales van de Conference League zijn op 28 april en 5 mei.

Finale Conference League 2022

De eerste finale UEFA Conference League wordt gespeeld op woensdag 25 mei in de Arena Kombëtare in Tirana, Albanië. De prijs naast een mooie beker en de sportieve eer is een directe plaatsing voor het seizoen 2022/2023 van de UEFA Europa League.

TeamQuotering winnaar
Leicester City5.50
AS Roma6.00
Marseille7.00
PSV Eindhoven10.00
Feyenoord12.00
Rennes14.00
AZ Alkmaar15.00
FK Bodø/Glimt21.00

Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.