Ajax – Benfica: De achtste finale’s van de UEFA Champions League

Ajax-Benfica

Ajax neemt het op tegen Benfica op 15 maart 2022 om 20:00 in de Johan Cruijff Arena, Amsterdam. In het kader van de achtste finale’s van de UEFA Champions League. De heenwedstrijd eindigde in 2-2.

Ajax leverde een goede prestatie in de heen-wedstrijd, ook al is het nog ver van de kwartfinales. De Amsterdamse club, wiens europese sprankelende vorm onvermijdelijk herinnert aan zijn Europese epos in het seizoen 2018-2019, zal zijn hoop vooral gevestigd hebben op zijn formidabele aanvalshoede.

Ajax had geen goede generale repetitie, hoewel met 3-2 gewonnen tegen Cambuur, speelde het een zeer slechte tweede helft in Leeuwarden.  De winnende goal van Ryan Gravenberch, een afstandsschot, dat via binnenkant paal in het doel vloog, viel pas in de 92e minuut (2-3).

Benfica is nog steeds in de race voor het behalen van de kwartfinale na hun stugge weerstand in de heenwedstrijd en zal er alles aan doen om hun Champions League droom te verlengen. De Portugese club slaagde erin om op de 2e plaats te eindigen in een groep met onder andere Bayern en Barça, wat op zichzlf al een knappe prestatie is.

De Champions League kan het seizoen redden voor Sport Lisboa e Benfica, In de Portugese competitie staat de club op een 3e plaats, 10 punten achter de koploper, hun eeuwige rivaal FC Porto, dus de titelhoop is al vervlogen. Na de wedstrijd tegen Ajax versloegen as Aguias, “de Adelaars” achtereenvolgens Guimarães met 3-0 en Portimonense met 2-1 voordat hun laatste competitie-wedstrijd tegen Vizela, de nummer veertien van de Portugese competitie, in een teleurstellend gelijkspel eindigde (1-1)

Ajax

Teamnieuws Ajax

Maarten Stekelenburg (liesoperatie), Mohamed Ihattaren (Fitheid), Sean Klaiber (Kruisbandbreuk) en de keepers Jay Gorter en Remko Pasveer zijn niet beschikbaar voor trainer Erik ten Hag. Routinier Daley Blind wil het niet hebben over een vormdip na het teleurstellende spel in de laatste twee wedstrijden in de Ere-divisie. De Amsterdammers wonnen weliswaar achtereenvolgens van RKC Waalwijk (3-2) en SC Cambuur (2-3), maar met de manier waarop was allesbehalve sprankelend. “We zijn geen praatgroep, je kan ook te veel blijven praten. Spelers moet het zelf aanvoelen op het veld. We moeten de bal langer in de ploeg houden en terugvallen op automatismen.” aldus Blind.

Benfica

Teamnieuws Benfica

Benfica speelde in het Primeira Liga-duel met Vizela 1-1 gelijk. In die wedstrijd had Benfica 52% balbezit en 22 doelpogingen, waarvan 9 gevaarlijk. De enige speler die scoorde voor Benfica was Henrique Araújo (75′). Aan de andere kant kreeg Vizela 20 pogingen op doel met 4 gevaarlijke kansen. Cassiano (65′) scoorde voor Vizela. Benfica is de laatste tijd zeer productief en scoorde 12 doelpunten in hun laatste 6 wedstrijden. Dit neemt niet weg dat Benfica defensief zwak is omdat het in 5 van die wedstrijden, één of meerdere goals tegen heeft gekregen.

Benfica-trainer Nélson Veríssimo heeft meerdere beschikbaarheidsproblemen. Haris Seferovic (Beenblessure), Lucas Veríssimo (Gescheurde kruisband) en Rodrigo Pinho (Kruisband gescheurd) zullen deze wedstrijd missen.

Ajax-Benfica voorspelling

Ajax was dit seizoen over het algemeen in top-vorm in de Champions League, maar na het 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd zullen ze zeker op hun hoede zijn voor de dreiging die Benfica voor hen kan vormen.

Haller zou de sleutel tot hun succes kunnen zijn. De Ivoriaan voert dit seizoen met elf doelpunten de leiding in de Champions League-topscorerslijst. De Ivoriaanse international (31 goals waarvan 11 in C1) heeft sinds de start van de campagne in alle Europese wedstrijden gescoord, ook in Lissabon in de heenwedstrijd. Ajax heeft in alle competities elf wedstrijden van de laatste dertien op eigen veld gewonnen, dus ze zullen vol vertrouwen zijn om de klus in de Johan Cruijff Arena te klaren. Benfica is een stugge tegenstander, maar het Ajax van Erik ten Hag heeft de kwaliteiten om verder in het toernooi te komen.

Wij voorspellen dan ook een 3-1 overwinning voor de Amsterdammers.

Ajax-Benfica

Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.