Tips voor Live op voetbal wedden

Tips-live-Voetbalwedden

In plaats van te gaan voor de pre-match sportweddenschappen, kan het vaak geld opleveren om te wachten met het plaatsen van je weddenschappen zodra een evenement is begonnen. Dit komt omdat gebeurtenissen die plaatsvinden in het spel de kansen en de odds (quoteringen) behoorlijk dramatisch kunnen doen veranderen.

Dit creëert dan een mogelijkheid voor je om een weddenschap te plaatsen, met aanzienlijk betere odds dan je zou hebben gekregen dan als je pre-match een weddenschap zou afsluiten.

Uiteraard is Live wedden op sportwedstrijden om een hele reeks redenen voordelig, maar je moet wel weten hoe je de Live (in-play) markten daadwerkelijk kunt gebruiken, zodat je regelmatig de waarde kunt vastleggen die we zojuist hebben besproken. Het goede nieuws is dat de meeste sportsbooks tegenwoordig in-play gokmogelijkheden bieden.

Met dat in gedachten, laten we ons nu concentreren op enkele tips die je kunt gebruiken als je live gaat wedden.

Live (In-play) wed tips

Omdat Live online wedden tegenwoordig zo toegankelijk is voor de gemiddelde sportgokker, dankzij het internet is het gewoon onvergeeflijk om deze vorm van wedden niet in je voordeel te gebruiken. Hoewel het algemeen bekend is dat de bookmaker altijd het voordeel heeft bij sportweddenschappen, kunnen de dingen er zeker een beetje aantrekkelijker uit gaan zien als je besluit om Live te gaan gokken.

Je kunt verschillende strategieën gebruiken om dingen in je voordeel te veranderen met Live weddenschappen, en we hebben deze strategieën hieronder neergezet.

Wed op de favoriet als ze een doelpunt achterstaan

Zoals we in de inleiding hierboven hebben opgemerkt, kan je, door te wachten om je weddenschappen te plaatsen zodra de wedstrijd is begonnen, zich snel veel grotere kansen voordoen op een goede winstgevende weddenschap dan wanneer je zou inzetten voordat het spel is begonnen.

Dit komt omdat alles kan gebeuren in het voetbal, en als je wacht tot deze situatie zich voordoet, vind je misschien wel een zeer winstgevende weddenschap. Als Manchester City bijvoorbeeld op een lage quotering van 1.25 stond om een wedstrijd te winnen voordat het begon en de tegenstander maakt het eerste doelpunt. Zal je zien dat deze odd meteen oploopt tot 2.0 of zelfs hoger.

Dit hangt af van het tijdstip waarop het tegen-doelpunt daadwerkelijk wordt gescoord, maar als het vroeg is, of eigenlijk elk moment in de eerste helft, is het meestal een goed idee om gewoon op de favoriet (Manchester City met de verhoogde quotering) te wedden. Meestal kunnen deze top-teams met veel voetbal-kwaliteit de zaken omdraaien en uiteindelijk toch winnen.

Als het gelijk staat na 75 minuten, wed op de favoriet

Voetbal is iets interessanter dan andere sporten, omdat er in dit spel altijd een kans op een gelijkspel is. Dit is anders dan bij andere sporten zoals tennis of wielrennen, waar er geen kans is op een gelijkspel en het spel altijd eindigt met iemand die de winnaar is.

Je kunt dit echter in je voordeel gebruiken bij het wedden, door live weddenschappen te gebruiken. Als je een wedstrijd na 75 minuten nog steeds gelijk is, zet dan in op de aanvankelijke favoriet.

Je zal zien dat de odds minstens 2,5 of zelfs hoger zijn voor het team dat aanvankelijk de favoriet (en dus lage odds) was. Dit geeft je een ideale mogelijkheid om een klein bedrag in te zetten met de mogelijkheid van een veel groter rendement. Natuurlijk is er altijd het risico dat de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel eindigt, maar dat is tenslotte voetbal.

Wedden op een wisselspeler als doelpuntenmaker

Wedden op de doelpuntenmaker is er ééntje die je normaal gesproken bij de meeste online sportsbooks aantreft. Dit is een zeer populaire markt onder sportgokkers, en als er een spits of aanvallende middenvelder, die in goede vorm is meespeelt, is het altijd een aantrekkelijke weddenschap om voor te gaan.

Dat gezegd hebbende, werkt de markt voor doelpuntenmakers altijd een beetje anders als een wedstrijd eenmaal is begonnen. Dit is het geval met alle andere markten die we hebben besproken, en de kansen hier kunnen absoluut goed zijn, afhankelijk van de speler waar je voor kiest.

Met deze strategie wacht je dus tot een speler daadwerkelijk invalt, zeker als de speler ingebracht wordt met de bedoeling een doelpunt te maken. De kansen die je hier kunt vinden, zijn afhankelijk van de situatie en het tijdstip waarop de speler daadwerkelijk op het veld is gebracht, maar je zult meestal merken dat het potentiële rendement behoorlijk groot kan zijn voor een relatief kleine inzet.

Maak optimaal gebruik van de Cash Out optie

De overgrote meerderheid van online sportsbooks zoals Betcity.nl bieden tegenwoordig een Cash-out optie. Er is een algemene misvatting dat zulke Cash-out opties alleen worden aangeboden voor weddenschappen die zijn gedaan binnen de pre-match markten, wat helemaal niet het geval is. Als je een Live in-play-weddenschap doet, bieden ze je nog steeds een uitbetalingsoptie als de zaken in je voordeel beginnen te lopen.

Dit is natuurlijk fantastisch vanuit het perspectief van voetbalweddenschappen, omdat je een weddenschap kunt plaatsen en vervolgens een paar seconden of een paar minuten later kunt laten uitbetalen en gewoon de winst kunt pakken.

En tot slot: Kleine inzetten zijn in de meeste gevallen voldoende. Het is ook beter om je gokbudget te splitsen en meerdere weddenschappen live te plaatsen, in plaats van alles op één weddenschap te zetten.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.