Wesley Sneijder maakt transfertje naar Betcity

Wesley Sneijder maakt een transfertje van de Toto naar Betcity, alwaar hij de rol van ambassadeur van de Nederlandse bookmaker op zich zal nemen. De voormalig international zal samen met Andy van der Meijde, die al eerder de overstap maakte naar Betcity, een nieuw televisieprogramma gaan presenteren.

Betcity liet in een persbericht op 15 april het volgende weten:

Nadat afgelopen week al meerdere bronnen transfergeruchten meldden, komt BetCity nu zelf met een statement. Groots transfernieuws buiten het veld: zo maken Wesley Sneijder en Sjaak Swart de overstap naar BetCity. Ook voormalig spits Wim Kieft heeft getekend bij de aanbieder van sportweddenschappen en completeert de gedroomde voorhoede.

Wesley en Andy zijn geen onbekenden van elkaar, daar zij jaren hebben samengespeeld bij Oranje en Ajax. Onder de hoede van Wim en Sjaak zijn zij het uithangbord van BetCity en zijn zij te zien in de nieuwe TV-commercial van BetCity.

BetCity reageert verheugd: “Met deze transfertjes zijn wij klaar voor een volgende stap. Als ambitieuze, jonge club zijn wij trots nu vedettes van dit kaliber aan te kunnen kondigen. Wij streven naar het hoogste en willen onze ambitie kracht bijzetten met deze mannen”, aldus directeur Melvin Bostelaar. Sneijder, Van der Meijde en Kieft geven een gezamenlijk statement af: “Als je de kans krijgt om in een team met Sjaak te kunnen spelen, twijfel je geen moment. Het maakt niet uit waar wij staan, met de kwaliteiten van Sjaak scoren we altijd.” Sjaak reageert op zijn beurt kort en bondig: “Makkie.”

In de nieuwe commercial komt Andy – uiteraard – in de auto aangereden bij Wesley. Samen pikken zij Sjaak op en komen zij terecht in een BetCity studio, waar Wim zich al bevindt. De reclame wordt versterkt door een herkenbaar ‘BetCity’ deuntje. Een voorbode voor nog meer actie vanuit deze Nederlandse bookmaker?

“Met deze transfertjes zijn wij klaar voor een volgende stap. Als ambitieuze, jonge club zijn wij trots nu vedettes van dit kaliber aan te kunnen kondigen. Wij streven naar het hoogste en willen onze ambitie kracht bijzetten met deze mannen.”

Melvin Bostelaar, directeur van BetCity

Onsportieve mannen moeten aan de bak

In het nieuwe programma, dat ook gesponserd gaat worden door de online-bookmaker, zullen de twee voormalig voetballers, allebei een team van onsportieve Nederlandse mannen gaan trainen. Deze teams zullen uiteindelijk tegen elkaar spelen in de ‘finale’.

Naast Sneijder en van der Meijde zal ook Mister Ajax, Sjaak Swart te zien zijn in het televisieprogramma.

FC Nerds

Het idee doet denken aan het Belgisch televisieprogramma FC Nerds. In dit real life programma probeerde niemand minder dan Johan Boskamp van een stel computernerds een winnend voetbal-elftal te maken.

Waar het progamma te zien zal zijn en wanneer, zal naar verwachtig later bekend worden gemaakt, wij van Onlinegokgids kijken er in ieder geval naar uit!

Update 25-04-2022

Volgens het vaktijdschrift Adformatie, vindt de Nederlandse loterij, het moederbedrijf van TOTO, dat Wesley Sneijder contractbreuk heeft gepleegd door over te stappen naar concurrent BetCity.

Sneijder, die tot een kort geleden nog Koning Toto was, is tegenwoordig te zien als ambassadeur van Betcity. Naar verluid beraadt TOTO’s moederbedrijf Nederlandse Loterij zich op een oplossing.

De zaakwaarnemer van Wesley Sneijder, Guido Albers, ontkent dat er sprake is van een contractbreuk door de overstap van de oud-international van TOTO naar BetCity. Hij meldt aan het reclamevakblad dat er een regeling is getroffen met de Nederlandse Loterij over de exclusiviteit van de ex-voetballer.

De Nederlandse Loterij meldt echter in het statement aan Adformatie: ‘Een speler die onder contract staat bij een voetbalclub, kan ook niet zomaar in de basis verschijnen bij een andere club’.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.