Wedden op wielrennen | Alles over online wedden op wielrennen

wedden-op-wielrennen

Wielrennen behoort tot één van de populairste sporten in Nederland, zeker de Tour de France mag zich verheugen in een ongekende populairiteit. Online-bookmakers hebben daarom een veelzijdig aanbod in weddenschappen voor wielrennen. Een weddenschap afsluiten maakt het kijken naar wielrennen nog spannender!

Wat het ook aantrekkelijk maakt om een gokje te wagen op wielrennen is de winstmarge, sportweddenschappen bij het wielrennen hebben namelijk een hogere ROI (Return On Investment) dan andere sporten zoals bijvoorbeeld voetbal. Statistisch gezien is het gemiddelde ROI bij wielrennen boven de 110%.

Dat komt omdat wielrennen dan erg populair mag zijn, het geniet toch wat minder aandacht van de bookmakers. Die houden zich vooral bezig met voetbal. Hierdoor is de kans op aantrekkelijke quoteringen groter en kun je door goed op te letten de juiste winstgevende quoteringen er precies tussenuit vissen.

Wedden op ééndagskoersen

De wielrenklassiekers om op te wedden zijn:

Ronde van Vlaanderen, Milaan – San Remo, Amstel Gold Race, Parijs – Roubaix, Parijs-Tours, Luik – Bastenaken – Luik, Ronde van Lombardije, Gent-Wevelgem en de Waalse Pijl. Al deze klassiekers behoren tot het wed-aanbod van een online bookmaker. Voor alle klassiekers kijk HIER.

Wedden op de drie grote rondes (meerdaagse koersen)

Bij het wielrennen draait het voornamelijk om de drie Grote Tours,deze tours zijn allemaal vergelijkbaar qua opzet en zijn meerdaagse wedstrijden met dagelijkse etappes: de Giro d’Italia (in mei), de Tour de France (in juli) en de Vuelta a España (in september). Veel renners stemmen hun seizoen af op hun deelname aan één of meerdere van deze grote rondes.

Bij deze meerdaagse wedstrijden heb je verschillende klassementen, zoals onder andere het sprintklassement (de beste sprinter), het bergklassement (de beste klimmer) en natuurlijk het allerbelangrijkste, het algemeen klassement.

Giro d’Italia

De Giro d’Italia werd geïntroduceerd in 1909 en loopt door Italië, maar ook door andere buurlanden. Na de Tour de France is de meest populaire grote wielerronde de Giro d’Italia. Deze ronde wordt gekenmerkt door de zware Italiaanse beklimmingen en het verschil tussen etappes in de Italiaanse Alpen of Dolomieten en het vlakke binnenland. Het wordt meestal in mei gehouden en omvat twee tijdritten en een passage door de Alpen en de Dolomieten. Er zijn meestal 21 fasen over een periode van 24 dagen met twee tot drie rustdagen.

Tour de France

tour-de-France

Geïntroduceerd in 1903 en algemeen bekend over de hele wereld als de meest populaire van alle Grand Tours, stelt de Tour de France nooit teleur. De Tour de France, die in juli in Frankrijk wordt gehouden, is een wielerevenement in meerdere etappes met 21 etappes over een periode van 23 dagen. Het is verreweg de meest prestigieuze en moeilijkste race in de wielersport.

Eddy Merckx wist de Ronde van Frankrijk vijf keer op zijn naam te schrijven en heeft hierdoor, samen met Jacques Anquetil, Bernard Hinault en Miguel Indurain, het record van meeste eindzeges achter zijn naam staan.

Tour de France 2022

De 109e Tour de France begint op vrijdag 1 juli in Kopenhagen en de finisht op zondag de 24e juli in Parijs. In de eerste week staat er al een kasseienrit en finish op La Planche des Belles Filles op het progamma. In de rweede week trekt de tour-karavaan de Alpen in – met uiteraard een finish op de Alpe d’Huez. In de slotweek gaan we naar de Pyreneeën. Er is een tijdrit op de één na laatste dag, deze zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn.

De quoteringen voor de Tour de France 2022 zijn nu beschikbaar. Deze odds zijn onderhevig aan verandering en zullen zich waarschijnlijk aanpassen naarmate we de Tour naderen. De odds zijn voor het laatst bijgewerkt op 16 april 2022:

2022 Tour de France Winnaar Quoteringen

Tour de France winnaar 2022Odds
Tajed Pogacar1.60
Primoz Roglic3.50
Jonas Vingegaard7.00
Daniel Felipe Martinez15.00
Geraint Thomas23.00
Richard Carapaz26.00
Enric Mas26.00
Jack Haig51.00
Wout van Aert51.00
Tom Dumoulin201.0
Wilco Kelderman201.0
Steven Kruijswijk301.0
Mathieu van der Poel301.0
De quotering van alle 144 deelnemers aan de Tour de France is te vinden op: Betcity.nl

Vuelta a España

De ‘Ronde van Spanje’ of Vuelta a España, is de jongste van de Grote Tours, met de eerste editie gepland voor 1935, maar met de Spaanse oorlog en de Tweede Wereldoorlog werd deze eerste editie pas in 1955 verreden.

De Vuelta gaat altijd door de Pyreneeën en eindigt in Madrid met 21 etappes over een periode van 23 dagen.

Vuelta a España 2022

De Vuelta van 2022 start op vrijdag 19 augustus in Utrecht met een ploegentijdrit. Ook de tweede en derde etappe vinden plaats in Nederland. Bij het vervolg van de Vuelta in Spanje, staan er steile beklimmingen in Asturië en op de Peñas Blancas en Sierra Nevada in het diepe zuiden op het progamma.

Het is de tweede keer dat de Vuelta in Nederland start, in 2009 was de Gran Salida in Assen.

Wielrennen Wedopties

Wedden-op-wielrennen

Wat voor weddenschappen kan je afsluiten bij wedden op wielrennen?

Je kan bijvoorbeeld wedden op de winnaar van het klassement of van een etappe, de beste klimmer of sprinter maar er zijn nog veel meer wed-mogelijkheden, we nemen de populairste even door:

Outrights (Wedden op toekomstige winnaars)

Eén van de meest voorkomende weddenschappen in het wielrennen. Bij een online-bookmaker kan je op de wielrenner inzetten waarvan jij denkt dat deze het klassement, de etappe of de ééndagskoers gaat winnen.

Op de website van de desbetreffende bookmaker zie je een lijst met de namen van de wielrenners met daarachter de odds. Hoe kleiner de kans is dat de renner de etappe/klassement/ééndagskoers wint, hoe meer je uitbetaald kan krijgen. De odds ofwel quoteringen zijn onderhevig aan veranderingen. Lees HIER meer over odds.

Ook kan je op andere winnaar-weddenschappen afsluiten zoals: Welke renner pakt welke trui. Welke 10 renners komen als eerste over de streep, welke ploeg wint en nog veel meer mogelijkheden.

Race-specials 

Diverse speciale weddenschappen aangeboden door de bookmaker zoals bijvoorbeeld; wedden op de marge tussen de winnaar en de 2e plaats, is dat 1 seconde of minder of 2 seconden of meer. Is het een Nederlander die wint of een weddenschap plaatsen of een renner van Jumbo-Visma wint.

Weddenschappen per wielrenner (Rider’s bet)

Dit is een weddenschap die alleen op een bepaalde renner betrekking hebben. Een voorbeeld van een Rider’s bet is: Gaat Tom Dumoulin zowel de Giro en de Tour de France winnen binnen hetzelfde jaar?

Head 2 head:

Head 2 head ook wel duelweddenschap genoemd: Welke renner eindigt voor de ander? de online-bookmaker selecteert twee wielrenners en dan kan je wedden op welke van de twee als eerste over de eindstreep komt.

Live wedden op wielrennen

wedden-op-wielrennen

Bij wedden op wielrennen kan je zowel vooraf wedden en live wedden. Bij vooraf wedden is er sprake van een weddenschap afsluiten voordat de wielren-wedstrijd daadwerkelijk begonnen is tegen een bepaalde quotering.

De quoteringen veranderen bij deze weddenschap niet tijdens de westrijd, dit is anders bij Live wedden op wielrennen. Hierbij kan je weddenschappen plaatsen op elk gewenst moment, terwijl de wedstrijd bezig is, en zijn er steeds veranderende quoteringen. Denk aan bepaalde gebeurtenissen tijdens de race zoals demarrages, valpartijen en afspraken binnen de wieler-ploegen, deze hebben allemaal invloed op de live quoteringen. Kortom, het maakt de wedstrijd nog veel spannender om mee te beleven.

Live wedden wordt niet bij elke online- bookmaker aangeboden, dus kijk goed welke bookmaker deze optie aanbied.

Wedden op wielrennen strategieën

Zoals bij elke sport, vormt kennis een belangrijke basis voor het verschil tussen een winnende en een verliezende weddenschap. Het is daarom aan te raden om zo veel mogelijk kennis op te doen omtrent het wielrennen en de favorieten voor het winnen van wedstrijden. Bekijk professionele meningen en analyses van experts.

Denk aan Herbert Dijkstra en Joris van den Berg, of voormalig profrenners. Deze mannen zijn in aanloop naar een belangrijke wieler-wedstrijd vaak op tv te zien en kennen de sport als geen ander. Ook het internet is een bron van informatie om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen, zoals blessures, de vorm van wielrenners en meerdere zaken kunnen van grote invloed zijn op de winkansen van een bepaalde ploeg of wielrenner.

Dan is het nog aan te bevelen om over een goede parcourskennis te beschikken. Elke wieler-wedstrijd heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken. Denk aan de beroemde cols tijdens de Tour de France. Welke renner is het beste in vorm voor dit specifieke traject? kan zijn team van dienst zijn?

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je je eigen analyse maakt, eventueel met hulp van statistieken, voordat je gaat wedden op wielrennen.

Kansen spreiden

Het is ook handig om je kansen te spreiden bij het wedden op wielrennen. Het is aan te bevelen om voor een ‘zekerheidje’ te gaan. en tegelijk voor een risicovolle weddenschap. Met een beetje geluk (en kennis) maak je dan of een goede winst, of je kan je verlies beperken.

En tot slot: Speel voor je plezier en zie wedden op wielrennen als een spannende aanvulling op het volgen van de wieler-wedstrijd.

FAQ


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.