Wedden op de UEFA Europa Conference League

Feyenoord-roma

UEFA Europa Conference League finale: AS Roma vs Feyenoord

Feyenoord neemt het op tegen Roma in de allereerste finale van de UEFA Europa Conference League in de op 25 mei in de Arena Kombëtare in Tirana op 25 mei. De aftrap is om 21.00 uur

Feyenoord

Waarom Feyenoord de UEFA Europa Conference League finale wint

Feyenoord was de underdog voor de halve finale tegen Marseille maar in een kolkende kuip overblufte het spectaculair aanvallende Feyenoord de Franse tegenstander. In de terug-wedstrijd in het Stade Vélodrome, verdedigde Feyenoord goed, solide en kwam niet in de problemen.

Feyenoord is een team dat weet wanneer het in hoge ritmes moet spelen en wanneer het pragmatisch moet zijn. Bijna iedereen is fit en ze spelen steeds met dezelfde elf. Het zelfvertrouwen is natuurlijk ook groot.

Ze kunnen aanvallend voetballen, resoluut verdedigen en met spelers in vorm zoals Dessers, Sinisterra en Malacia maken ze een goede kans om de Conference League tegen Roma te winnen.

FEYENOORD NA 20 JAAR WEER IN EEN EUROPESE FINALE!

Feyenoord is in het hele toernooi ongeslagen, met acht overwinningen en vier gelijke spelen. Nadat ze Groep E met zes punten voorsprong op Slavia Praag en Union Berlin hadden gewonnen, maakten ze acht doelpunten tegen Partizan in de 8ste ronde. Toen Feyenoord in de kwartfinale opnieuw tegen Slavia Praag moest maakten ze maar liefst zes doelpunten. Tel daarbij op de drie tegen Olympique de Marseille in de halve finale in de thuiswedstrijd en je kan tot de conclusie komen dat feyenoord een zeer makkelijk scorende ploeg in Europa is.

Feyenoord speelt een nominale 4-2-3-1 formatie, met Cyriel Dessers als de aangewezen spits, maar in de praktijk brengt Luis Sinisterra evenveel tijd door op de spitspositie. Backs Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia willen altijd graag opkomen. Terwijl de normale modus operandi gebaseerd is op balbezit, werd de lange bal over de verdediging gebruikt om een verwoestend effect te hebben in de eerste etappe van de halve finale tegen Marseille.

Cyriel Dessers

De 27-jarige Cyriel Dessers is dé blikvanger van het grootste Europese succes van Feyenoord sinds de UEFA Cup-winst in 2002. Geen enkele Feyenoorder wist in één seizoen zo vaak in Europa te scoren als Dessers (tien goals). Illustere spitsen als Cor van der Gijp, Pierre van Hooijdonk, Peter Houtman en Ove Kindvall laat hij allemaal achter zich.

Trainer Arne Slot is in zijn eerste seizoen aan het roer in Rotterdam na een periode bij AZ Alkmaar, Slot heeft Feyenoord volledig getransformeerd in een aanvallende ploeg die gretig op de bal jaagt en deze vervolgens verstandig gebruikt. Hij heeft de verwachtingen enorm overtroffen door Feyenoord naar de finale te brengen.

as-roma

Waarom Roma de UEFA Europa Conference League finale wint

José Mourinho heeft nog nooit een Europese finale verloren, en Roma is over het algemeen solide en kan snel overschakelen op de aanval: essentiële ingrediënten als het gaat om éénmalige wedstrijden. AS Roma staat momenteel in de Serie A op de vijfde plaats. Met een selectiewaarde van 369,35 miljoen euro en spelers als Chris Smalling, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan, Tammy Abraham en natuurlijk Rick Karsdorp lijken de Italianen de lichte favoriet.

Na wat ups (vier overwinningen) en downs in de groepsfase (waaronder een 6-1 verlies bij Bodø/Glimt) heeft Roma consistentie gevonden in de knock-outfase, goed reagerend op de nederlaag tegen Bodø/Glimt in de kwartfinale van de heenwedstrijd om vervolgens in een gepassioneerd Stadio Olimpico, Leicester City in de halve finale te verslaan.

Roma speelt met drie spelers achterin, twee aanvallende vleugelverdedigers, solide middenvelders en twee dynamische spelers achter de enige spits, Tammy Abraham. Roma houdt ervan om op tempo aan te vallen en de bal met zo min mogelijk aanrakingen naar voren te krijgen. Het doel is om Nicolò Zaniolo en Lorenzo Pellegrini de ruimte in te krijgen en Abraham één-op-één met de keeper.

Tammy Abraham

Het was geen gemakkelijke taak om Edin Džeko te vervangen, maar Abraham heeft het fantastisch gedaan sinds zijn overstap van Chelsea. De lange spits is erg mobiel, sluit goed aan bij zijn teamgenoten op het middenveld en grijpt zijn kansen wanneer ze komen. Tammy Abraham heeft negen goals tot nu toe in de Conference League gemaakt. vertellen hun eigen verhaal.

Met twee UEFA Champions League- en twee UEFA Europa League/UEFA Cup-successen op zijn naam, wil Mourinho de eerste coach worden die alle drie de huidige UEFA-clubcompetities wint. Hij is zowel een seriewinnaar als een expert in het omgaan met druk op het hoogste niveau.

Wedden op de UEFA Europa Conference League finale: AS Roma vs Feyenoord

Roma is favoriet bij Betcity.nl met een quotering van 2.10, Feyenoord staat met 3.40 tegen 1, dus voor elke ingelegde euro krijg je 3 euro en veertig cent terug. Mocht Feyenoord de allereerste UEFA Europa Conference League beker pakken. Geen slechte odds!

Daarnaast kan je nog andere wedstrijd-weddenschappen afsluiten zoals: Totaal aantal doelpunten, Beide teams scoren, Correcte score, 3-way Handicap, Asian Lines, Doelpuntenmaker etc.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.