rocky-marciano

Boksen en gokken hebben altijd een hechte relatie gehad; sommigen zeggen dat er een te hechte relatie is, waarbij gokschandalen vroeger vaak voorkwamen. Gelukkig heeft deze mooie sport nu een wat schoner imago. Grote gevechten zijn enorm populaire evenementen voor sportweddenschappen – in feite zijn ze elk jaar één van de meest gegokte sportevenementen van welk type dan ook.

Hoewel dit artikel over Boksen gaat, kan je bij een online bookmaker ook gokken op MMA en UFC, de methode’s om te wedden zijn hetzelfde.

Wedden op MMA en UFC

De MMA is één van de bekendste vechtsporten. Vaak zie je alleen voor de MMA al een aparte categorie vermeld staan tussen de andere sporten. MMA staat voor Mixed Martial Arts. Dat is een verzamelnaam voor verschillende sporten zoals: worstelen, boksen, kungfu, karate, kickboksen, judo, taekwondo en Jiu Jitsu. Dat is wat wedden op MMA zo interessant maakt, de tegenstanders hebben verschillende vecht-stijlen.

De UFC (Ultimate Fighting Championship) is een organisatie is die deze sport (MMA) uitoefent. Een andere vergelijking is die tussen Glory en Kickboksen.  

Hoe te wedden op bokswedstrijden

Online wedden op boksen is nog nooit zo simpel geweest als tegenwoordig. Je kan wedden via je laptop, smartphone of tablet. Hieronder vindt je een uitleg van de verschillende weddenschappen die je op elke boks-wedstrijd kunt plaatsen:

Wedden op boksen – Bout (Partij) Odds

Er zijn drie mogelijke uitkomsten in elk gevecht, en dat is ofwel één van de boksers wint, of het gevecht eindigt in een gelijkspel. Je kan gokken op welke van de drie zal gebeuren.

Ook kan je een weddenschap plaatsen of één van de bokser het einde van de partij haalt.

Over / Under Rounds

Naast het voorspellen van de winnaar van een gevecht, kun je ook een weddenschap plaatsen op het aantal rondes dat het gevecht zal duren, waarbij je meer of mindr het aantal rondes dat door de bookmaker wordt aangegeven, voorspelt. Hier is een voorbeeld:

Totaal aantal rondes

Meer dan 10.5 rondes         Odds: 1.35
Minder dan 10.5 rondes      Odds: 3.15

Als voorbeeld hebben we een gevecht om de WBA light heavyweight titel tussen Canelo Álvarez vs. Dmitry Bivol over 12 ronden genomen. Als je dus 100 euro zou inzetten op minder dan tieneneenhalve ronde en de wedstrijd eindigt in de 8ste ronde (door bijv. een K.O.) dan verdien je met deze odds (quotering) 315 euro, niet slecht!

Over het algemeen geldt dat als je minder dan 10.5 gegokt hebt en het gevecht in de elfde ronde eindigt, de eerste anderhalve minuut van de ronde telt als de eerste helft van de ronde, de rest als de tweede. Dus als de wedstrijd na dertig seconden van ronde elf wordt gestopt, ben je een winnaar.

Winstmethode

Bij deze weddenschap moet je zowel de winnaar als de wijze van overwinning voorspellen. Hier zijn de opties:

Canelo Álvarez op KO, TKO of DQ (Gediskwalificeerd)
Canelo Álvarez op punten (na 12 rondes)
Bivol, Dmitry op KO, TKO of DQ
Bivol, Dmitry op punten (na 12 rondes)

Rondewedden (Round Betting)

Er zijn twee soorten ronde weddenschappen. De rondegroep is wedden op gegroepeerde rondes, waarbij je moet voorspellen welke bokser zal winnen en in welke groep rondes.

Voorbeeld: Sugar Ray Leonard in wint in ronde 1-3 of 4-6 etc.

Het andere type ronde weddenschap is voor boksers om te winnen in een specifieke ronde.

Bij rondewedden krijg je betere odds dan in de andere rondes markt. Hier is nog een voorbeeld: Canelo Álvarez wint in Ronde 2, dan krijg je maar liefst 61 keer je inzet!. Ook is een gelijkspel mogelijk.

wedden-op-boksen

Gokken op Boksen – Tips

Controleer altijd de recente prestaties van de betreffende spelers met behulp van statistieken. Informatie is van groot belang voor iedereen die wat geld wil verdienen aan het online wedden op boksen. Kijk of de boksers al eerder elkaar hebben ontmoet of dat beiden met een gemeenschappelijke tegenstander hebben gestreden. Probeer ook informatie over eventuele blessures of vorm te verkrijgen.

Ben je niet zeker welke weddenschappen je moet plaatsen, vermijd dan risicovolle markten zoals het aantal rondes, een knock-out of met hoeveel punten er geëindigd wordt. Profiteer ook van eventuele acties die door de bookmaker worden aangeboden om de winst te verhogen.

Gewichtklasse verklaard

KlasseGewichtslimiet (pounds/kilo)Bokser voorbeeld
Strawweight105 lbs – 47.62 kgRicardo Lopez
Junior Flyweight108 lbs – 48.98 kgJung-Koo Chang
Flyweight112 lbs – 50.80 kgJimmy Wilde
Junior Bantamweight115 lbs – 52.16 kgKhaosai Galaxy
Bantamweight118 lbs – 53.52 kgGeorge Dixon
Junior Featherweight (Super Bantamweight)122 lbs – 55.33 kgWilfredo Gomez
Featherweight126 lbs – 57.15 kgWillie Pep
Junior Lightweight (Super Featherweight)130 lbs – 58.96 kgFloyd Mayweather
Lightweight135 lbs – 61.23 kgRoberto Duran
Junior Welterweight (Super Lightweight)140 lbs – 63.50 kgSugar Ray Leonard
Welterweight147 lbs – 66.67 kgManny Pacquiao
Junior Middleweight (Super Welterweight/Light Middleweight)154 lbs – 69.85 kgMike McCallum
Middleweight160 lbs – 74,57 kgSugar Ray Robinson
Super Middleweight168 lbs – 76.20 kgAndre Ward
Light Heavyweight175 lbs – 79.37 kgMichael Spinks
Cruiserweight200 lbs – 90.71 kgEvander Holyfield
HeavyweightUnlimitedMuhammad Ali

Aankomende Bokspartijen om op te wedden.

MEI | JUNI | JULI 2022

 • 7 mei: Las VegasTitelgevecht: Canelo Alvarez vs. Dmitry Bivol, 12 ronden, voor Bivol’s WBA light heavyweight titel
 • 15 mei: Los AngelesTitelgevecht: Jermell Charlo vs. Brian Castano, 12 ronden, voor Charlo’s WBC, IBF en WBA junior middengewicht titels en Castano’s WBO junior middleweight titel
 • 21 mei: Las Vegas — Joshua Buatsi vs. Craig Richards, 10 ronden, Light Heavyweight
 • 22 mei Phoenix, ArizonaTitelgevecht: David Benavidez vs. David Lemieux, 12 ronden, voor de vacante WBC interim Super Middleweight titel
 • 29 mei: New YorkTitelgevecht: Gervonta Davis vs. Rolando Romero, 12 ronden, voor Davis’ WBA “gewone” Lightweight titel
 • 5 juni: MelbourneTitelgevecht: George Kambosos vs. Devin Haney, 12 ronden, voor de onbetwiste Lightweight titel
 • 5 juni: Minneapolis, MinnesotaTitelgevecht: Stephen Fulton vs. Daniel Roman, 12 ronden, voor Fulton’s WBC en WBO junior Featherweight titel
 • 7 juni Tokio, JapanTitelgevecht: Naoya Inoue vs. Nonito Donaire, 12 ronden, voor Inoue’s IBF- en WBA-bantamweight titel
 • 19 juni Houston, TexasTitelgevecht: Jermall Charlo vs. Maciej Sulecki, voor WBC Middleweight World Championship
 • 2 juli Wembley Arena, London – Joseph Parker vs. Joe Joyce, 12 ronde, heavyweight.
 • 23 juli: Saoedi-ArabiëTitelgevecht: Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua, 12 ronden, voor Usyk’s WBA-, WBO- en IBF-Heavywight titels

Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.