Roland Garros 2022 – De kanshebbers

Roland-Garros

De French Open van 2022 wordt gehouden van 22 mei tot 5 juni 2022 in het Stade Roland Garros in Parijs, Frankrijk, en bestaat uit enkel-, dubbel- en gemengd dubbelspel. Er staan ook junior- en rolstoeltoernooien op het programma. Novak Djokovic is de titelverdediger in het herenenkelspel en Barbora Krejčíková is de titelverdediger in het damesenkelspel. Wij bespreken de kanshebbers om bij de heren, de 126e editie van het French Open Tennis toernooi te winnen.

Rafael Nadal

Rafael-Nadal

Toen Rafael Nadal de Australian Open in januari van dit jaar op opmerkelijke wijze won, zouden de meeste tennisfans waarschijnlijk hebben gegokt op hem als winnaar op Roland Garros. Dit is tenslotte een man die deze titel maar liefst 13 keer heeft gewonnen! Maar vier maanden is een lange tijd in tennis en er is veel veranderd.

In plaats van de bekende aanblik van Nadal die een groot deel van de lente, trofeeën veroverd, moesten fans de grote man zien worstelen op de baan. Een chronisch voetprobleem houdt de Spanjaard duidelijk weer bezig. Het meest verontrustend is dat dit dezelfde blessure is waarvan Nadal zegt dat deze er bijna voor zorgde dat hij tegen het einde van 2021 zou stoppen met tennis.

Verliezen van Denis Shapovalov en Carlos Alcaraz in Rome, een grote titelrivaal op Roland Garros, in Madrid is niet bepaald rampzalig, maar het is ook ver verwijderd van de Nadal-norm – met uitzondering van de door pandemie verwoeste 2020, zal dit jaar het eerste zijn waarin hij op weg is naar Roland Garros zonder al een graveltitel op zak.

Natuurlijk heeft Nadal het vermogen en de ervaring om een ommekeer mogelijk te maken, maar op dit moment lijkt de grootste zorg, fitness te zijn en dat is niet iets waar hij de volledige controle over heeft. Het Grand Slam, best-of-five-sets-formaat is nauwelijks een hulp voor iemand met een blessure.

Rafael Nadal staat dan ook vierde bij de bookmakers met een quotering van 4.90 tegen 1.

Carlos Alcaraz

Alcaraz

Velen zullen Alcaraz als winnaar aanmerken na de verbluffende start van het seizoen. Het 19-jarige wonderkind won dit jaar, tot dusver al vier titels. Twee van deze titels won hij in aanloop naar Roland Garros.

Na het verslaan van Stefanos Tsitsipas, Nadal, Djokovic en Alex Zverev, heeft Alcaraz de afgelopen weken al zijn belangrijkste mede-titelkandidaten verslagen. Maar Alcaraz heeft tot nu toe slechts vier wedstrijden van vijf sets gespeeld in zijn carrière en je moet je afvragen wat zijn kansen zijn, als hij wordt meegesleurd in een aantal langdurige gevechten in Parijs.

Hij wordt regelmatig vergeleken met Nadal, maar hij heeft niet hetzelfde niveau van dominantie geproduceerd dat we zo vaak hebben gezien op gravel van de huidige nummer vijf op de ATP lijst. Neem Nadal’s doorbraakseizoen van 2005. Hij kwam dat jaar ongeslagen op Roland Garros na 17 wedstrijden.

Elf daarvan werden gewonnen in straight sets. Tijdens die run won Nadal ook een opmerkelijke 20 sets met een achterstand van 6-2 of beter. De huidige run van Alcaraz heeft slechts zes van dergelijke voorbeelden. Ten slotte is er ook die mentale hindernis om voor de eerste keer, echt iets te bereiken – dit zou zijn eerste Grand Slam-titel zijn

Alcaraz staat als tweede bij de bookmakers met een odd van 3,25.

Novak Djokovic

Djokovic

De regerend kampioen was natuurlijk niet in Melbourne voor Nadal’s Australian Open-succes, uit het land gegooid door de autoriteiten vanwege zijn weigering van het COVID-vaccin. Die gekke, headline-inducerende start van het jaar had duidelijke effecten – de Serviër speelde slechts drie wedstrijden in de eerste drie-en-een-halve maand en die gingen alles behalve soepel.

Maar het Europese gravelseizoen voorzag Djokovic van een reeks toernooien die hij kon spelen en de verbetering in zijn spel is duidelijk. Hij werd tweede in Belgrado voordat hij met 7-6 verloor in de halve finale van Madrid van Alcaraz.

Het meest indrukwekkend was dat Djokovic de titel greep in Rome – een tennistoernooi dat de omstandigheden in Parijs veel beter nabootst dan Madrid – zonder een set te verliezen. Tsitsipas was de man die in de finale werd verslagen.

Kortom, Djokovic heeft zijn vorm precies op het juiste moment gevonden en nadat hij Australië (en andere toernooien) heeft gemist, zal hij de motivatie hebben om terug te keren als Grand Slam-winnaar. Aangezien zijn schema veel lichter was dan voorgaande jaren, zou vermoeidheid geen probleem moeten zijn. Dojokovic is favoriet bij de bookmakers met een quotering van 2.75.

Stefanos Tsitsipas

Tsitsipas

Net als vorig jaar, toen hij de Roland Garros-finale bereikte en verloor van Djokovic, heeft de Griek een geweldige consistentie getoond op het gravel. Hij won de titel in Monte Carlo en ging diep in zijn andere drie warming-up-evenementen, waarbij hij alleen verloor van Djokovic, Zverev en Alcaraz.

Het zou daarom geen verrassing zijn als Tsitsipas de finale haalt, zeker na zijn geluk bij de loting. Als hij Djokovic, Alcaraz of Nadal in de finale zou ontmoeten, is hij de underdog, dus op dit moment geen geweldige gok.

Tsitsipas staat derde met 4.50.

roland-garros-odds
Winnaar-Roland-Garros-odds

Live Wedden

Live wedden oftewel In-Play betting is de laatste jaren razend populair geworden en dat is niet zonder reden. Met live wedden veranderen gedurende de tenniswedstrijd de noteringen continu. Sla toe op het juiste moment en pak die winst. Profiteer daarbij van de live streams van Betcity.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *