Wedden op Wimbledon 2022 | Favorieten en uitleg

2022-Wimbledon

Wimbledon is het meest aloude en traditionele professionele tennistoernooi dat bestaat op de wereld. Het twee weken durende toernooi, dat wordt gespeeld sinds 1877 in de All England Lawn Tennis & Crocquet Club in Wimbledon, Londen.

Het is het enige tennistoernooi ter wereld waar spelers nog gevraagd wordt om louter witte tennis-kleding te dragen. Er doen 128 mannen en 128 vrouwen mee in het enkelspel. Het dubbelspel bestaat uit 64 koppels voor zowel het mannen als het vrouwentoernooi. Aan het gemengd dubbelspel doen 48 koppels mee.

Veel spelers beschouwen de Wimbledon-titel als de meest gewenste en begeerde. Het grasveld vertraagt de snelheid van de bal aanzienlijk na het stuiteren, waardoor oudere, langzamere spelers de actie sneller kunnen inhalen dan op gravel of beton

Wimbledon-2022
All England Lawn Tennis & Crocquet Club

Wimbledon 2022 begint op maandag 27 juni. De finale van het mannenenkelspel wordt gespeeld op zondag 10 juli. De dag daarvoor staat de finale van het damesenkelspel op het programma. Klik HIER voor het volledige progamma.

Het mannentoernooi van Wimbledon dit jaar is zonder de twee beste spelers ter wereld – Daniil Medvedev en Alexander Zverev. Medvedev is dit jaar geschorst omdat hij een Rus is, terwijl Zverev geblesseerd is.

Novak Djokovic de grote favoriet. Djokovic is van plan zijn dominantie in Londen voort te zetten en lijkt een solide gok, zeker gezien zijn record op Wimbledon. Matteo Berrettini heeft zich moeten afmelden voor het toernooi van Wimbledon. De als achtste geplaatste Italiaan is positief getest op corona.

Het vrouwenveld mist geen enkele van de top vijf spelers, maar het verbod van de All-England Club op Russen en Wit-Russen is net zo groot, zo niet belangrijker. Vijf vrouwen die zouden zijn geplaatst, kunnen niet spelen, waaronder de nummer 6 van de wereld en de halve finalist van Wimbledon 2021, Aryna Sabalenka. Tweevoudig kampioen Viktoria Azarenka staat ook buitenspel. Finale Wimbledon Dames 2022 is tussen Jabur en Rybakina. Elena Rybakina heeft voor een grote verrassing gezorgd door Wimbledon te winnen bij de vrouwen. De 23-jarige tennisster uit Kazachstan rekende in de finale af met favoriete Ons Jabeur: 3-6, 6-2 en 6-2

De belangrijkste Wimbledon weddenschappen.

Wil je wedden op Wimbledon, dan heb je de keuze uit talloze verschillende Wimbledon weddenschappen. Met zoveel mogelijkheden kan het voorkomen dat je wat overweldigd bent.. Daarom hebben wij de belangrijkste en interessantste weddenschappen op een rijtje gezet.

Outright (Eindpositie): Zoek gewoon de speler(ster) waarvan je denkt dat die Wimbledon 2022 gaat winnen en voer je inzet in.

Wedstrijd : Voorspel de winnaar van een individuele wedstrijd en eventueel het totaal aantal games/sets.

Setwedden: Met deze weddenschappen kun je proberen het exacte aantal gewonnen sets door voor elke tennisspeler te voorspellen.

Handicap: Een speler kan een voordeel gegeven worden (bijvoorbeeld +1.5) als de andere speler bijvoorbeeld overduidelijk beter is, of een betere spelers kan een nadeel gegeven worden (bijvoorbeeld -1.5), dit betekent uiteraard ook betere odds.

Over/Under: het aantal sets dat nodig is om de wedstrijd te voltooien. Zoals gebruikelijk bij over/under-weddenschappen, hoef je geen winnaar te kiezen; je hoeft alleen de duur van de wedstrijd correct te kiezen.

Combi bet: Het combineren van weddenschappen, Bet Builder weddenschappen op tennis bestaat nog niet zo lang en is niet bij elke bookmaker mogelijk. Bij Bet Builder weddenschappen kun je combinatie weddenschappen plaatsen op dezelfde match. Wanneer jij denkt dat een speler makkelijk gaat winnen, kun je met een Bet Builder weddenschap extra profijt hieruit halen. Je kunt namelijk kiezen voor de speler om de wedstrijd te winnen en de meeste aces. Het resultaat van beide weddenschappen liggen in de verlenging van elkaar waardoor de kans groot is dat niet 1 maar beide weddenschappen goed gaan.

Correcte score: Dit is een weddenschap uit de uiteindelijke score in sets van een wedstrijd en daardoor indirect dus ook op de winnaar. Kies of het 3:0, 3:1 of 3:2 wordt, of juist 0:3, 1:3 of 2:3.

Live wedden op Wimbledon

Wimbledon-Live

Live wedden op Wimbledon wordt steeds populairder, het “In Play” live wedden op tennis biedt vele inzetmogelijkheden er is een scala aan tennispartijen bij Wimbledon. Keuze genoeg dus! Het is ook extra makkelijk om via je telefoon terwijl je live de wedstrijd aan het volgen bent, in te zetten op wie de volgende game wint, set of zelfs het volgende punt!

BetCity biedt live streams tijdens de Wimbledon wedstrijdem. Je kan dus de live stream volgen en tegelijkertijd live wedden via je pc, laptop, smartphone of tablet. Live weddenschappen aangaan heeft als voordeel dat je beter kan zien hoe goed de spelers op deze dag zijn.

Bij live tennis betting kan je de hele wedstrijd door een weddenschap plaatsen. Je moet dan wel goed inschatten hoe de wedstrijd zich ontwikkelt om te weten wie het volgende punt wint.

Update Wimbledon 2022

Serena Williams ligt er al uit op Wimbledon. De 40-jarige Amerikaanse, die met een wildcard meedeed aan het grandslamtoernooi, trok dinsdagavond na een tennisthriller van ruim drie uur aan het kortste einde tegen Harmony Tan.

Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor treden woensdag in de tweede ronde van Wimbledon aan tegen een geplaatste speler. Van Rijthoven treft de als vijftiende geplaatste Amerikaan Reilly Opelka, Griekspoor neemt het op tegen Carlos Alcaraz uit Spanje, de nummer 5 van de plaatsingslijst.

Van Rijthoven maakt deze week zijn debuut op een grandslamtoernooi. De nummer 104 van de wereld ontving een wildcard voor Wimbledon nadat hij verrassend het grastoernooi van Rosmalen had gewonnen. Van Rijthoven speelt de vierde en laatste partij van de dag op baan 12.

Griekspoor neemt het op baan 2 op tegen de revelatie van dit seizoen. De 19-jarige Alcaraz pakte dit jaar al vier titels en hij won het masterstoernooi van Madrid door in de Spaanse hoofdstad zowel Rafael Nadal als Novak Djokovic te verslaan.

In 2013 wist een Nederlander voor het laatst de derde ronde te bereiken op Wimbledon. Negen jaar geleden won Igor Sijsling, tegenwoordig de coach van Van Rijthoven, er twee wedstrijden.

Tim van Rijthoven gaat maar door op Wimbledon. De 25-jarige Roosendaler versloeg vrijdagmiddag de Georgiër Nikoloz Basilashvili (6-4 6-3 6-4) en staat in de achtste finale van het Engelse grandslamtoernooi. Daarin wacht zondag niemand minder dan titelhouder en nummer 1 van de wereld: Novak Djokovic.

Het is Tim van Rijthoven (25) niet gelukt om via titelverdediger Novak Djokovic (35) de kwartfinale van Wimbledon te bereiken. De zesvoudig winnaar van het grandslam-toernooi in Londen won in de vierde ronde in vier sets van de Nederlandse nieuwste tennissensatie: 6-2, 4-6, 6-1 en 6-2.

Botic van de Zandschulp heeft op Wimbledon niet weten te winnen van Rafael Nadal. De Nederlander startte sterk, maar leek in set twee het vertrouwen vervolgens kwijt te zijn. In de derde set pakte Van de Zandschulp met dank aan een sensationele tie-break nog bijna de winst, maar Nadal hoefde ternauwernood geen set af te staan: 6-3, 6-2, 7-6(6).

Novak Djokovic heeft alles uit de kast moeten halen om de halve finale van Wimbledon te bereiken. De titelverdediger en zesvoudig winnaar kwam in de kwartfinale 2-0 in sets achter tegen Jannik Sinner, maar trok de wedstrijd toch weer over de streep in vijf sets: 5-7, 2-6, 6-3, 6-2 en 6-2. Djokovic treft in de halve eindstrijd de Brit Cameron Norrie, die David Goffin versloeg.

Rafael Nadal is op Wimbeldon met pijn en moeite doorgedrongen tot de halve finale. De Spanjaard ontdeed zich in vijf sets van in totaal bijna 4,5 uur van Taylor Fritz 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4).

De Tunesische tennisster Ons Jabeur is de eerste finaliste op Wimbledon. De nummer 2 van de wereld was met 6-2 3-6 6-1 te sterk voor de Duitse Tatjana Maria, de verrassing van het vrouwentoernooi.

De 27-jarige Jabeur is de eerste Afrikaanse tennisster in het open tijdperk (1968 tot nu) die erin slaagt de finale te bereiken op een grand slam.

Rafael Nadal trekt zich geblesseerd terug, Kyrgios en Djokovic in finale Wimbledon.

Elena Rybakina heeft voor een grote verrassing gezorgd door Wimbledon te winnen bij de vrouwen. De 23-jarige tennisster uit Kazachstan rekende in de finale af met favoriete Ons Jabeur: 3-6, 6-2 en 6-2

Novak Djokovic (35) heeft voor de zevende maal in zijn carrière en voor de vierde keer op rij Wimbledon gewonnen. De Serviër won in de finale in vier sets van Nick Kyrgios: 4-6, 6-3, 6-4 en 7-6 (3). Hij boekte tevens zijn 21e grandslam-zege en daarmee staat hij er nog maar één achter op recordhouder Rafael Nadal. Door zijn zevende eindoverwinning op het heilige gras is hij op gelijke hoogte gekomen met zijn idool Pete Sampras, die Wimbledon ook zeven keer wist te winnen.

Maak Wimbledon extra spannend door een weddenschap te plaatsen bij Betcity.nl

  • €50 freebet sport
  • Hoogste odds bij Wimbledon
  • Diverse odds-boosts

Bezoek Betcity.nl >

djokovic