Alles over het Europees Kampioenschap Damesvoetbal-2022

vrouwen-oranje

Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld op EK 2022 na rake strafschop Frankrijk in verlenging. Engeland, Zweden, Duitsland en Frankrijk zitten in de halve finales van het Europees kampioenschap damesvoetbal 2022.

Spelschema Europees Kampioenschap voor Damesvoetbal

Datum & TijdThuisUitUitslagGroep/Fase
Wo 6 juli 21:00 Engeland Oostenrijk 1-0A
Do 7 juli 21:00 Noorwegen Noord-Ierland 4-1A
Vr 8 juli 18:00 Spanje Finland 4-1B
Vr 8 juli 21:00 Duitsland Denemarken 4-0B
Za 9 juli 18:00 Portugal Zwitserland 2-2C
Za 9 juli 21:00Nederland Zweden 1-1C
Zo 10 juli 18:00 België IJsland 1-1D
Zo 10 juli 21:00 Frankrijk Italië 5-1D
Ma 11 juli 18:00 Oostenrijk Noord-Ierland 2-0A
Ma 11 juli 21:00 Engeland Noorwegen 8-0A
Di 12 juli 18:00 Denemarken Finland 1-0B
Di 12 juli 21:00 Duitsland Spanje 2-0B
Wo 13 juli 18:00 Zweden Zwitserland 2-1C
Wo 13 juli 21:00Nederland Portugal 3-2C
Do 14 juli 18:00 Italië IJsland 1-1D
Do 14 juli 21:00 Frankrijk België 2-1D
Vr 15 juli 21:00 Oostenrijk Noorwegen 1-0A
Vr 15 juli 21:00 Noord-Ierland Engeland 0-5A
Za 16 juli 21:00 Denemarken Spanje 0-1B
Za 16 juli 21:00 Finland Duitsland 0-3B
Zo 17 juli 18:00 Zweden Portugal 5-0C
Zo 17 juli 18:00 ZwitserlandNederland 1-4C
Ma 18 juli 21:00 Italië België 0-1D
Ma 18 juli 21:00 IJsland Frankrijk 1-1D
Wo 20 juli 21:00 Engeland Spanje 2-1 (nvl)Kwartfinale 1
Do 21 juli 21:00 Duitsland Oostenrijk 2-0Kwartfinale 2
Vr 22 juli 21:00 Zweden Belgie 1-0Kwartfinale 3
Za 23 juli 21:00 Frankrijk Nederland 0-1(nvl)Kwartfinale 4
Di 26 juli 21:00 Zweden Engeland 0-4Halve finale 1
Wo 27 juli 21:00 Frankrijk Duitsland 1-2Halve finale 2
Zo 31 juli 18:00 EngelandHalve finale 2 2-1 (nvl)Finale

Live wedden op het Europees Kampioenschap voor damesvoetbal

Zodra de wedstrijd begint, is er geen sprake meer van een pre match weddenschap. Je kan echter nog steeds op de dames wedden als ze al aan de wedstrijd zijn begonnen. Live wedden op voetbal is erg populair geworden.

De quoteringen zullen tijdens de wedstrijd constant veranderen. Verwacht jij dat het duel gaat kantelen na een rode kaart? Of zie jij dat een elftal niet goed in vorm is? Dan kan je tijdens de wedstrijd live wedden en winnende weddenschappen afsluiten.

EK-droom Oranje Leeuwinnen spat in kwartfinale tegen Frankrijk uiteen

Het Europees Kampioenschap voor Damesvoetbal nieuws:

 • Engeland heeft in de eerste wedstrijd op het EK voetbal voor vrouwen een benauwde 1-0 zege geboekt op Oostenrijk. Op een kolkend Old Trafford haalde de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman opgelucht adem na het laatste fluitsignaal; het was tot de laatste minuut spannend gebleven.
 • Noorwegen heeft zijn eerste duel op het EK voor vrouwen overtuigend gewonnen. Door de 4-1 zege op debutant Noord-Ierland neemt het de leiding in groep A over van het Engeland van coach Sarina Wiegman.
 • Duitsland en Spanje zijn uitstekend aan het Europees kampioenschap voor vrouwen begonnen. De Duitsers lieten met een 4-0 overwinning weinig heel van Denemarken, terwijl de Spaanse vrouwen met 4-1 te sterk waren voor Finland.
 • De vrouwen van Portugal en Zwitserland hebben in het eerste duel op het EK in de poule van Oranje gelijkgespeeld. In Leigh, dat dicht bij Manchester ligt, werd het 2-2. Zwitserland scoorde voor rust twee keer, waarna Portugal na twintig minuten in de tweede helft gelijkmaakte.
 • Jackie Groenen heeft het trainingskamp van Oranje (tijdelijk) moeten verlaten. De middenvelder, zaterdag nog een van de uitblinkers in het EK-openingsduel tegen Zweden, is positief getest op corona.
 • De Belgische Vrouwen zijn zondag het EK in Engeland begonnen met een gelijkspel tegen IJsland. Na een moeizame eerste helft van de ploeg van bondscoach Ives Serneels eindigde het duel in het Manchester City Academy Stadium in 1-1.
 • Frankrijk heeft een duidekijk visitekaartje afgegeven in de wedstrijd tegen Italie. Het werd maar liefst 5-1 voor Les Bleues.
 • Slecht nieuws voor Oranje. Het EK vrouwenvoetbal is klaar voor Sari van Veenendaal. De keepster van de Oranje Leeuwinnen heeft een schouderblessure overgehouden aan het eerste duel met Zweden en kan dit EK niet meer in actie komen. 
 • Oostenrijk wint met 2-0 van Noord-Ierland
 • Engeland verpletert Noorwegen met maar liefst 8-0 en is daarmee het eerste team dat acht doelpunten scoort in één enkele EK-wedstrijd (zowel bij de mannen als de vrouwen).
 • Vivianne Miedema heeft positief getest op het coronavirus. De aanvalster van Oranje mist hierdoor de wedstrijd tegen Portugal van woensdag.
 • De Deense vrouwen hun eerste zege op dit EK geboekt. In een Scandinavisch onderonsje met Finland was een treffer van Pernille Harder na rust voldoende voor de zege: 1-0.
 • Duitsland wint met 2-0 van Spanje en is zeker van een plek in de kwartfinales van het EK vrouwen.
 • Zweden heeft woensdag een zwaarbevochten overwinning geboekt op het EK in Engeland. De ploeg van Peter Gerhardsson won met 2-1 van Zwitserland en zette daarmee een stap richting de knock-outfase.
 • De Oranje Leeuwinnen hebben woensdagavond een grote stap gezet richting de kwartfinale van het Europees kampioenschap in Engeland. Tegen Portugal toonde het gewijzigde Oranje van bondscoach Mark Parsons veerkracht nadat een 2-0 voorsprong in rook opging. Uiteindelijk tekende Daniëlle van de Donk met een heerlijke knal voor de bevrijdende treffer: 3-2
 • De Italiaanse voetbalsters hebben in hun tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap in Engeland het eerste punt gepakt. In Manchester speelden ze gelijk tegen IJsland, 1-1.
 • Frankrijk wint met 2-1 van Belgie en is groepswinnaar. België moet maandag winnen van Italië om nog door te gaan op dit EK.
 • Engeland wint gemakkelijk van Noord-Ierland met 0-5. De ploeg van Sarina Wiegman was al zeker van een plek in de kwartfinales en laat in de laatste groepswedstrijd ook zien dat ze een serieuze kandidaat zijn voor de eindzege.
 • De Oostenrijkers hebben zich dankzij een 1-0 zege op Noorwegen geplaatst voor de knock-outfase.
 • Duitsland wint eenvoudig van Finland met 0-3. In de eerste helft noteren de Duitsers kans na kans. Pas in de 40e minuut opent Kleinherne de score na een goede voorzet van Gwinn. In de tweede helft hoeft Duitsland maar twee keer aan te zetten om het krachtsverschil in cijfers uit te drukken. Duitsland gaat als groepshoofd en met drie overwinningen met een fijn gevoel naar de kwartfinale.
 • Het ging erg moeizaam bij Spanje, maar de tweede plek in de poule is een feit. Een doelpunt van Cardona in de absolute slotfase dompelt Denemarken in rouw, voor wie het EK-avontuur er nu op zit. La Roja controleert de hele wedstrijd, maar kan niet overtuigen. Denemarken is via Pernille Harder de gevaarlijkste ploeg, maar de ploeg van Jorge Vilda blijkt uiteindelijk de sterkste ploeg.
 • Niet Nederland, maar Zweden is de groepswinnaar geworden in groep C van het EK voetbal. Het verpletterde Portugal met 5-0 en is op basis van het doelsaldo als eerste geplaatst voor de kwartfinales.
 • Nederland is door naar de kwartfinales op het EK na een knotsgekke 1-4-overwinning tegen Zwitserland. Nederland is tweede geworden in de groep achter Zweden. Daardoor is Frankrijk de volgende tegenstander.
 • België heeft zich met een 0-1-winst tegen Italië verzekerd van een plaats in de kwartfinale. Italie is uitgschakeld.
 • Frankrijk, zaterdag de tegenstander van de Leeuwinnen op het EK, was na twee pouleduels al zeker van de groepswinst en speelde maandagavond met veel invalsters gelijk tegen IJsland (1-1).
 • Voor Lieke Martens is het EK ten einde. Door een voetblessure kan ze niet in actie voor de Oranje Leeuwinnen in de kwartfinale tegen Frankrijk.
 • Eindelijk weer een opsteker voor de Oranje Leeuwinnen. Vivianne Miedema is terug in de selectie. De spits is voldoende hersteld van haar coronabesmetting en is dus inzetbaar voor de kraker in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Die wedstrijd staat zaterdagavond om 21.00 uur op het programma.
 • De voetbalsters van Engeland staan na een zwaarbevochten zege in de halve finale van het EK in eigen land. De ploeg van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman, die weer vanaf de bank coachte na een coronabesmetting, won met hangen en wurgen van Spanje. Pas in de verlenging wist Engeland een 1-0 achterstand om te buigen in een zege. In Brighton werd het 2-1 voor Wiegman & co.
 • Duitsland heeft zich geplaatst voor de halve finale van het EK vrouwen door Oostenrijk te verslaan met 2-0
 • Zweden wint op het nippertje van het taaie België met 1-0 dat tot de allerlaatste minuut stand wist te houden.
 • De droom van de Oranje Leeuwinnen over titelprolongatie op het Europees kampioenschap is bruut aan diggelen geslagen. De ploeg van bondscoach Mark Parsons hield het ruim honderd minuten vol tegen het favoriete Frankrijk, maar moest zich in de verlenging uiteindelijk toch gewonnen geven: 1-0.
 • De hoop van de Zweedse voetbalsters om het EK te winnen, werd dinsdagavond door Engeland op hardhandige wijze de grond in geboord. De 4-0-eindstand in Sheffield betekende zelfs de grootste nederlaag ooit voor de Scandinavische ploeg.
 • Duitsland heeft zich woensdag geplaatst voor de finale van het EK door met 2-1 te winnen van Frankrijk. Alexandra Popp was met twee doelpunten de uitblinker bij de Duitse vrouwen, die zich op mogen maken voor de finale tegen het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman.

Halve Finales EK vrouwen 2022

Dinsdag 21.00 uur in Sheffield: Engeland – Zweden-Einduitslag: 4-0
Woensdag 21.00 uur in Milton Keynes: Duitsland – Frankrijk-Einduitslag 2-1

Zondag 18.00 uur: finale op uitverkocht Wembley

Engeland – Duitsland 2-1

Sarina Wiegman heeft het geflikt. Net als vijf jaar geleden heeft de succescoach het EK gewonnen. Waar ze in 2017 het Nederlands team op eigen bodem naar de eerste hoofdprijs ooit leidde, deed de 52-jarige Haagse zondag precies hetzelfde met Engeland. In de finale op Wembley won het thuisland na verlenging met 2-1 van Duitsland. Wiegman is de eerste coach die met verschillende landen twee opeenvolgende EK-zeges pakt.

Football-is-home
Engeland winnaar EK vrouwen 2022