Wedden op Conference League 2022/23

UEFA-Conference-league

De Conference League was vorig seizoen uitermate spannend met Feyenoord, dat de finale haalde. Ook dit seizoen, staat de Conference League weer op het voetbalprogramma. Het toernooi trapt af op 7 Juli 2022 met de voorrondes. Op 7 juni 2023 wordt de Finale in het Sinobo Stadium in Praag gespeeld en zal de opvolger van AS Roma bekend zijn.

Conference League 2022/23 opzet

Voorafgaand aan de start van de hoofdcompetitie zijn er drie kwalificatierondes en een play-off fase. Daarna zullen 32 clubs strijden in de groepsfase van de UEFA Conference League. De UECL-clubs zijn verdeeld in 8 groepen van 4, net zoals de Champions League.

De 32 teams bestaan uit 22 teams die door de kwalificatieprocedure van de Europa Conference League zijn gegaan en 10 teams die in de competitie vallen nadat ze de play-offs van de Europa League hebben gemist.

Elk van de acht groepswinnaars gaat rechtstreeks door naar de Europa Conference League-ronde van 16, en teams die als derde of vierde eindigen in hun groep worden zijn uitgeschakeld.

Teams die als tweede eindigen, moeten om door te gaan, spelen tegen acht clubs die derde zijn geworden in hun Europa League-groepen. Daarna vindt een typisch knock-outproces plaats met de laatste 16, kwartfinales en finale.

De zes rondes met poulewedstrijden in de groepsfase worden in september, oktober en november van 2022 afgewerkt. Geen Europees decembervoetbal dus, het WK in Qatar krijgt namelijk voorrang.

Progamma groepsfase Europa Conference League 2022/23

 • Speeldag 1: 8 september 2022
 • Speeldag 2: 15 september 2022
 • Speeldag 3: 6 oktober 2022
 • Speeldag 4: 13 oktober 2022
 • Speeldag 5: 27 oktober 2022
 • Speeldag 6: 3 november 2022

Europa Conference League Groepen:

Groep A

 • Istanbul Basaksehir
 • Fiorentina
 • Heart of Midlothian
 • RFS

Groep B

 • West Ham United
 • FCSB
 • Anderlecht
 • Silkeborg

Groep C

 • Villarreal
 • Hapoel Be’er Sheva
 • Austria Wien
 • Lech Poznan

Groep D

 • FK Partizan
 • FC Köln
 • OGC Nice
 • Slovacko

Groep E

 • AZ
 • Apollon Limassol
 • Vaduz
 • Dnipro

Groep F

 • KAA Gent
 • Molde FK
 • Shamrock Rovers
 • Djurgardens

Groep G

 • Slavia Praag
 • CFR Cluj
 • Sivasspor
 • Ballkani

Groep H

 • FC Basel
 • Slovan Bratislava
 • FK Zalgiris
 • Pyunik

Knock-outfase van de Europa Conference League 2022/23

 • Knock-out ronde play-offs: 16 & 23 februari 2023
 • Ronde van 16: 9 & 16 maart 2023
 • Kwartfinales: 13 & 20 april 2023
 • Halve finale: 11 & 18 mei 2023
 • Finale: 7 juni 2023. De finale van 2023 vindt plaats in de Eden Arena in Praag, Tsjechië. De thuisbasis van Slavia Praha.

Nederlandse clubs in de Conference League

Dit jaar is er één Nederlandse club in de groepsfase namelijk: AZ, dat het opneemt tegen het Cypriotische Apollon Limassol. De Liechtensteinse club FC Vaduz, die uitkomt op het tweede niveau in Zwitserland en de Oekraïense club Dnipro-1.

Speelschema AZ Conference League

DatumTijdstipWedstrijdUitslag
8 september21.00 uurDnipro-1 – AZ 0-1
15 september18.45 uurAZ – FC Vaduz
6 oktober21.00 uurAZ – Apollon Limassol FC
13 oktober18.45 uurApollon Limassol FC – AZ
27 oktober18.45 uurFC Vaduz – AZ
3 november18.45 uurAZ – Dnipro-1
 
Stand Groep E:
1  AZ                     1-3   (1-0)
2  Apollon Limassol       1-1   (0-0)
3  Vaduz                  1-1   (0-0)
4  SK Dnipro-1            1-0   (0-1)

Poulefase Conference League wedstrijden SPEELRONDE 2

Donderdag 15 september 2022:

Groep A:
21.00 uur: FK RFS – Heart of Midlothian
21.00 uur: Istanbul Basaksehir – Fiorentina

Groep B:
21.00 uur: Steaua Boekarest – Anderlecht
21.00 uur: Silkeborg IF – West Ham United

Groep C:
21.00 uur: Hapoel Beer Sheva FC – Villarreal
21.00 uur: Lech Poznan – Austria Wien

Groep D:
21.00 uur: Partizan Belgrado – OGC Nice
21.00 uur: 1. FC Köln – 1. FC Slovácko

Groep E:
18.45 uur: Apollon Limassol – SK Dnipro-1
18.45 uur: AZ – Vaduz

Groep F:
18.45 uur: Djurgårdens IF – Molde
18.45 uur: AA Gent – Shamrock Rovers

Groep G:
18.45 uur: CFR Cluj – Sivasspor
18.45 uur: Slavia Praag – FC Ballkani

Groep H:
18.45 uur: Žalgiris – FC Basel
18.45 uur: FC Pyunik – Slovan Bratislava

Wedden op de Conference League

Gezien de mate van belangstelling van voetballiefhebbers voor het toernooi, bevatten Conference League-wedstrijden een groot aantal verschillende weddenschappen. Deze kan je afsluiten bij online-bookmakers zoals Betcity.nl. We nemen de meest voorkomende even door.

Outright: Dit is een weddenschap voor de lange termijn, waarbij je al in een vroeg stadium de winnaar van de Conference League kan voorspellen. Ook kan je wedden op de topscorer, top vier eindplaats etc. Deze weddenschappen afsluiten kan op ieder moment in het toernooi.

De populairste soort weddenschap bij het wedden op voetbal en dus ook de Conference League, is de klassieke 1×2 weddenschap. Bij deze weddenschap zet je in of het thuisteam wint (1), het gelijkspel wordt (X) of het uitteam wint (2).

Dubbele kans is een andere vorm van weddenschap waar je 2 mogelijke uitkomsten samenneemt. Verwacht je zo bijvoorbeeld dat een thuisteam zeker niet zal verliezen, maar voel je dat het mogelijk wel eens gelijkspel zou kunnen worden, dan kan je inzetten op thuisteam wint of gelijkspel (ook wel 1X genoemd).

Op deze manier verlaag je het risico dat je neemt op een wedstrijd significant, al gaat het wel gepaard met een lagere odds oftewel quotering. Bij de dubbele kans zijn er altijd 3 mogelijke uitkomsten om op in te zetten: Thuisteam wint of gelijkspel (1X), Thuis- of uitteam wint (12) of Uitteam wint of gelijkspel (X2).

Een andere populaire keuze, zeker wanneer er een beduidend verschil is in sterkte tussen de twee teams, is het wedden op handicaps. Bij het normale handicap wedden (3-way handicap) geef je een virtueel voor- of nadeel aan een bepaald team en zet je in op de wedstrijd aan de hand van deze virtuele aanpassing.

Naast 3-way handicaps zijn ook de Asian handicaps populair om op in te zetten. Bij Asian handicaps wordt het aantal mogelijke uitkomsten verlaagd van 3 naar 2 en er zijn halve en kwartlijnen mogelijk.

Om meer te leren over de verschillende weddenschappen en termen die aangehaald worden bij het wedden op Conference League wedstrijden, neem een kijkje bij ons artikel: Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd.

Live wedden op de UEFA Conference League 2022/23

Het is ook mogelijk om tijdens de wedstrijd, Live dus, een weddenschap af te sluiten. De odds (quoteringen) zullen constant veranderen na aanleiding van het verloop van de wedstrijd. Met live wedden op een voetbalwedstrijd creëer je volop extra spanning terwijl je de wedstrijd volgt.

Je kan direct reageren op wat er gebeurt op het veld, door goed in de gaten te houden als het momentum in de wedstrijd kantelt kun je profiteren van hoge odds. lees HIER meer over Live wedden op voetbal.

Favorieten UEFA Conference League 2022/23

Er doen sterke voetbal-ploegen mee aan de Conference league dit jaar, de favorieten zijn (momenteel): FC Köln, OGC Nice, Fiorentina, West Ham United en Villarreal.

Waar kan je wedden op de UEFA Conference League 2022/23

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan UEFA Conference League weddenschappen.