Wedden op de Champions League 2022/23

UEFA-Champions-league-2022-23

De UEFA Champions League is de belangrijkste clubcompetitie van het Europese voetbal. Het ziet de topclubs uit de Engelse Premier League, de Spaanse La Liga, de Italiaanse Serie A, de Duitse Bundesliga en de Franse Ligue 1 het opnemen tegen de beste teams van de rest van het continent.

In de Champions finale van vorig seizoen versloeg Real Madrid, Liverpool met 1-0 en werd voor de 14e keer tot Koning van Europa gekroond. Wie zal dit seizoen ‘de beker met de grote oren’ veroveren..

Favorieten winnaar Champions League 2022/23

Manchester City

Een ongelooflijke ineenstorting tegen Madrid in de halve finale betekende vorig jaat het einde van City in de CL, een club die absoluut wanhopig is om eindelijk de Champions League te winnen. Hoewel hun vermogen om jaar na jaar tekort te komen verbazingwekkend is, krijgen ze terecht de voorkeur. Ze hebben de beste manager en beste ploeg ter wereld en voegen misschien wel de beste nummer 9 ter wereld toe in Erling Haaland.

Bayern München

Der Rekordmeister is nu al tien seizoenen op rij onafgebroken kampioen van de Bundesliga. De Duitse topclub, die de Champions League won in 2013 en 2022 behoort wederom tot de favorieten. Alleen ditmaal moeten de Duitsers het zonder de naar Barcelona vertrokken top-spits Robert Lewandoski doen.

Real Madrid

Real Madrid is met veertien Europacup I / UEFA Champions League-overwinningen recordhouder van het toernooi en winnaar van vorig jaar. Ook ditmaal is de verwachting dat ‘De Koninklijke ‘ hoge ogen gaat gooien in de Champions Laegue. Met ervaren strijders zoals Luka Modrić  en Karim Benzema plus de jonge honden, Vinícius Júnior en Eduardo Camavinga. Maakt Real onder trainer Carlo Ancelotti wederom een goede kans op de eindoverwinning.

Champions League kwart-finale: Chelsea tegen Real Madrid en Man City v Bayern Munchen

CL-Kwarfinale

Loting kwartfinale Champions League:

  • Real Madrid tegen Chelsea
  • Inter Milaan tegen Benfica
  • Manchester City tegen Bayern München
  • AC Milaan tegen Napoli

De heenwedstrijden van de kwartfinales vinden plaats op 11-12 april, met de terugwedstrijden op 18-19 april.

Pep Guardiola staat tegenover zijn voormalige club terwijl Manchester City tegen zesvoudig winnaar Bayern München speelt. Inter Milan neemt het op tegen Benfica en Serie A-kampioen AC Milan neemt het op tegen huidige koploper Napoli. Als Chelsea en Manchester City doorkomen, ontmoeten ze elkaar in een halve finale, terwijl AC Milan of Napoli het in de andere halve finale tegen Inter Milan of Benfica opnemen.

Het is het derde achtereenvolgende seizoen dat Chelsea en Real Madrid, elkaar ontmoeten in de Champions League. Chelsea versloeg Real in de halve finales op weg naar het winnen van de trofee in 2020-21, voordat ze vorig seizoen in de kwartfinales met 5-4 (totaal) verloren van de Spanjaarden.

Manchester City en Bayern München hebben elkaar niet meer competitief ontmoet sinds 2014, toen Guardiola de leiding had over de Duitse club. Maar Man. City is de grote favoriet in deze kwartfinale.

AC Milan-Napoli: Op de huidige koploper van de serie A, Napoli staat dit seizoen geen maat. Nummer vier van de serie-A, AC Milan heeft na 26 duels maar liefst twintig punten minder dan Napoli.

Benfica-Inter Milan is ook voor Nederland interessant met het oog op de coëfficiëntenlijst. Bij een uitschakeling van Benfica door Inter, is de Nederlandse Eredivisie verzekerd van een extra ticket voor de Champions League.

Knock-out fase Champions League :

Kwartfinales: 11/12 & 18/19 april 2023

Halve finales: 9/10 & 16/17 mei 2023

Finale: 10 juni 2023 : Op 10 juni 2023 zal de finale worden gespeeld in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul, thuishaven van de Turkse nationale ploeg.

ataturk

Uitslagen Champions League

Champions League winnaars afgelopen seizoenen

JaarWinnaarVerliezend finalistUitslag
2021/22Real MadridLiverpool1-0
2020/21ChelseaManchester City1-0
2019/20Bayern MünchenParis Saint-Germain1-0
2018/19LiverpoolTottenham Hotspur2-0
2017/18Real MadridLiverpool3-1
2016/17Real MadridJuventus4-1
2015/16Real MadridAtlético Madrid1-1 (n.s.)
2014/15BarcelonaJuventus3-1
2013/14Real MadridAtlético Madrid4-1 (n.v.)
2012/13Bayern MünchenBorussia Dortmund2-1

Wedden op de Champions League

De Champions League is een belangrijke wedmarkt voor bookmakers, met name de belangrijke wedstrijden worden vaak aangeboden. Er zijn tal van soorten weddenschappen waar je uit kunt kiezen. Hieronder een aantal van de meest gespeelde weddenschappen op een rij:

voetbal-cl

Outright – Weddenschap waarbij je de winnaar van de Champions League voorspelt. Tevens kan je wedden op de topscorer van het toernooi of wie er in de finale komt.

voetballetje

 1X2 weddenschap: voorspel welk team er gaat winnen of zet in op een gelijkspel. De 1 staat voor de thuisploeg, de 2 voor de uitploeg en de X voor gelijkspel.

 Under/Over weddenschap: Voorspel bijvoorbeeld hoeveel doelpunten er in totaal worden gemaakt. Het gaat om het totaalaantal van beide teams, zet in of dit er meer of minder zijn dan een X-aantal.

voetbal

 Handicap weddenschap: Het komt regelmatig voor dat er wedstrijden ziin waarbij het verschil in kwaliteit tussen twee teams op papier groot is,dit heeft uiteraard invloed op de odds. Bij het wedden met een handicap geef je één van de teams een virtuele voorsprong of achterstand, waardoor je veel gunstiger odds krijgt, Deze wedoptie is dus interessant bij wedstrijden met een uitgesproken favoriet. Let op! Hoe groter de handicaps, hoe kleiner de kans dat jij jouw weddenschappen winnend zal afsluiten en andersom.

voetbal

Both Teams To Score : Beide teams maken minimaal één doelpunt. Correct Score weddenschap: Voorspel wie de CL-wedstrijd wint en de exacte uitkomst in doelpunten.

Voor meer informatie en uitleg over soorten weddenschappen kijk bij: Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd.

Live wedden op Champions League wedstrijden

voetbal-cl

Live wedden is een steeds populairdere soort van online-wedden aan het worden, voornamelijk op voetbalwedstrijden, want zeker in het voetbal kunnen onverwachte situaties tijdens of vlak voor de wedstrijd gebeuren. zoals een blessure, een gegeven rode kaart of een last minute verandering in de opstelling kan de wedstrijd een totaal andere kant op laten gaan.

Spanning met live wedden op voetbal

Met live wedden op een voetbalwedstrijd creëer je volop extra spanning terwijl je de wedstrijd volgt, want je kan direct reageren op wat er gebeurt op het veld, door goed in de gaten te houden als het momentum in de wedstrijd kantelt kun je profiteren van hoge odds.

Wacht je te lang, dan veranderen de odds en maak je misschien minder winst dan mogelijk was. De bookmakers houden de wedstrijd uiteraard ook in de gaten en passen de odds zo snel mogelijk aan.

Waar kan je wedden op de Champions League.

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan Champions League-weddenschappen, de beste odds en een mooie welkomstbonus.

(Ontvang een €50 Free Bet bij een storting van minimaal €50.)

Populaire Voetbal-Competities om op te wedden.