Wedden op de Engelse Premier League 2022/23

Premier-Leaque

De Engelse Premier League is het hoogste niveau van het Engelse voetbal en Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United and Tottenham.is de meest populaire voetbal-competitie wereldwijd. Als zodanig zijn Premier League-weddenschappen ook extreem populair met meer Premier League-weddenschappen die elk seizoen worden geplaatst

Hoe de Premier League werkt

De Premier League, ook wel de EPL of Engelse Premier League genoemd buiten het Verenigd Koninkrijk, bestaat uit 20 teams die in de loop van één seizoen twee keer tegen elkaar spelen, één keer thuis en één keer uit, wat betekent dat elk team 38 Premier League-teams speelt. wedstrijden per seizoen. Het seizoen loopt doorgaans van augustus tot en met mei.

Premier League Champions en Europese kwalificatie

Het team dat na 38 wedstrijden de meeste punten heeft behaald, wordt Premier League-kampioen.

De teams die in de top vier van de Premier League eindigen, kwalificeren zich voor de groepsfase van de UEFA Champions League van volgend seizoen. Een vijfde plaats in de Premier League zal een team in de UEFA Europa League plaatsen, maar de volgende best geplaatste teams die zich niet hebben gekwalificeerd voor Europa zullen ook deelnemen aan de competitie als de winnaars van de FA Cup en/of League Cup zich via hun competitie kwalificeren positie. Het team dat als zesde of lager eindigt, afhankelijk van de bekercompetities, zal deelnemen aan de UEFA Europa Conference League.

Degradatie Premier League

Posities 18, 19 en 20 vormen de zogenaamde ‘degradatiezone’. De drie ploegen die na hun 38 wedstrijden op deze posities eindigen, degraderen naar het tweede niveau van het Engelse voetbal, dat momenteel bekend staat als The Championship. Hun plaatsen worden ingenomen door de twee teams die dat seizoen als eerste en tweede eindigen in het kampioenschap, en de winnaars van de play-offs voor het kampioenschap, waar de vier teams om strijden die op de 3e tot de 6e plaats eindigen in de divisie.

De geschiedenis van Premier League-voetbal

De Engelse Premier League werd in 1992 opgericht nadat de clubs uit de Engelse Eerste Klasse zich afscheidden van de Football League. Dit leidde ertoe dat de Premier League één van de vier professionele Engelse competities exploiteerde en de Football League de andere drie bleef exploiteren.

De hoogste divisie werd de Premier League, de tweede divisie werd Football League Division One, de derde Football League Division Two en de vierde Football League Division Three. Vanwege sponsoring heeft het Premier League-voetbal sinds de oprichting verschillende titels gehad.

Het begon zijn leven als de FA Premier League en stond toen bekend als de FA Carling Premiership van 1993/1994 tot 2001. Barclaycard werd toen de hoofdsponsor van de topliga tot 2004, toen in 2007 de competitie opnieuw werd omgedoopt en bekend werd als de Barclays Premier League.

Deze naam duurde tot het seizoen 2016/2017 toen de competitie simpelweg bekend werd als de Premier League. Premiership voetbal begon het leven als een 24-team competitie. Dit werd teruggebracht tot 20 voor het seizoen 1994-1995 en is sindsdien hetzelfde aantal teams gebleven.

Winnaars Premier League afgelopen jaren: Met 13 kampioenschappen is Manchester United de recordkampioen. Andere winnaars zijn Arsenal, Blackburn Rovers, Chelsea, Leicester City, Liverpool en Manchester City.

Het Premier League-seizoen 2021/22 eindigde op dramatische wijze, met Manchester City dat op de laatste dag tot kampioen werd gekroond toen ze een punt voorsprong op Liverpool hadden. City zal vastbesloten zijn om hun kroon in 2022/23 te verdedigen, maar Liverpool zal uit zijn op wraak en er kunnen ook andere kanshebbers zijn.

Favorieten voor het kampioenschap Premier League 2022/23:

Manchester-United

6. Manchester United – Ondanks een rampzalig seizoen 2021/22 waarin ze op de zesde plaats eindigden, heeft United hoop op een positief nieuw tijdperk onder voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag. Er is echter veel werk te doen op Old Trafford, aangezien de ploeg een grondige opknapbeurt nodig heeft. United heeft nieuwe spelers zoals Lisandro Martinez, Christian Eriksen en Tyrell Malacia toegevoegd maar (nog niet) de felbegeerde de Jong van Barcelona en hoe zit het met Ronaldo?.

Een kampioenschap lijkt op dit moment behoorlijk optimistisch, daarom heeft Betcity, United als zesde geplaatst, met een quotering van 34 tegen 1.

Arsenal

5. Arsenal – Arsenal heeft in de aanloop naar het nieuwe seizoen flink geïnvesteerd in hun team. Ze hebben € 120 miljoen gespendeerd aan Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko, Fabio Vieira, Matt Turner en Marquinhos terwijl ze ernaar streven om terug te keren in de Champions League.

Arsenal’s manager, Mikel Arteta, heeft al aangegeven nog een aantal versterkingen te willen. Ondanks deze inspanningen op de transfermarkt lijkt het erop dat, het weer een jaar zonder titel wordt voor Arsenal en zelfs een derde plek lijkt twijfelachtig. De odds voor Arsenaal om kampioen te worden zijn 29.00.

Chelsea

4. Chelsea – De ploeg van manager Thomas Tuchel had in de tweede helft van vorig seizoen te maken met veel onzekerheid, waarbij eigenaar Roman Abramovich uiteindelijk de club verliet. Todd Boehly staat nu aan het roer en Chelsea zal proberen meer druk uit te oefenen op City en Liverpool nadat ze vorig seizoen als derde eindigde.

Chelsea verving de vertrekkende Romelu Lukaku door Raheem Sterling (Manchester City), en Kalidiou Koulibaly (Napoli) werd aangetrokken als de nieuwe leider van de verdediging, maar er zijn nog veel gaten in de selectie van Chelsea en een aantal spelers heeft de wens uitgesproken om te vertrekken.

Tuchel heeft een aantal getalenteerde spelers tot zijn beschikking, maar verdere aankopen zijn nodig als Chelsea serieus wil strijden voor de titel. Chelsea heeft een quotering van 17.00

Spurs

3. Tottenham – Tottenham Hotspur heeft sinds 1961 de competitie niet meer heeft gewonnen, maar er heerst een echt gevoel van optimisme rond de club onder Antonio Conte. Met sterren van het kaliber Harry Kane, Son Heung-min al aanwezig en de komst van Yves Bissouma, Ivan Perisic en met name Richarlison die zorgen voor een kwaliteitsinjectie.

Manager Conte kan nu bogen op een schat aan aanvallend talent. Conte slaagde er vorig seizoen in om een ​​plaats in de top vier voor Tottenham veilig te stellen ten koste van aartsrivaal Arsenal en nu zal zijn doel zijn om eindelijk weer eens kampioen te worden. Bij een kampioenschap van de ‘Spurs’, krijg je 15 keer je inzet.

Liverpool

2. Liverpool – Liverpool miste vorig seizoen de viervoudige overwinning en moest genoegen nemen met het winnen van de FA Cup en de League Cup, dus ze zullen vooral vastbesloten zijn om de competitie in 2022/23 te winnen.

Het vertrek van Sadio Mané naar Bayern München is een klap, maar Klopp hoopt dat nieuwe aanwinst Darwin Nunez (Benfica) hem snel zal vervangen qua aantal doelpunten, net zoals Luis Diaz vorig seizoen deed. Liverpool heeft het middenveld nog niet versterkt, wat zeker een punt van zorg is. Liverpool heeft de strijd om de FA Community Shield gewonnen van Manchester City, dus dat is een goed voorteken voor de competitie. De odds op een kampioenschap van Liverpool is 3.50.

Manchester-City

1. Manchester City – Als kampioen van vier van de laatste vijf seizoenen is City, niet verwonderlijk, favoriet om opnieuw de Premier League te winnen. De toevoeging van Erling Haaland zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn, hoewel Raheem Sterling en Gabriel Jesus hierdoor beiden zijn vertrokken. City haalde ook Kalvin Phillips binnen om het middenveld te versterken, en Julian Alvarez zal voor een verdere aanvalskracht zorgen.

De ploeg van Pep Guardiola versterkte zich verder met Engels international Kalvin Phillips voor het middenveld en aanvaller Julian Alvarez uit Argentinië. ‘The Citizens’ hebben een 1.75 quotering.

Aankomende en gespeelde wedstrijden

Stand

Premier League 2022/2023

GGwGlVlGDGTSldPt.
1Arsenal
28
22
3
3
66
26
+40
69
2Manchester City
27
19
4
4
67
25
+42
61
3Manchester United
26
15
5
6
41
35
+6
50
4Tottenham Hotspur
28
15
4
9
52
40
+12
49
5Newcastle United
26
12
11
3
39
19
+20
47
6Liverpool
26
12
6
8
47
29
+18
42
7Brighton & Hove Albion
25
12
6
7
46
31
+15
42
8Brentford
27
10
12
5
43
34
+9
42
9Fulham
27
11
6
10
38
37
+1
39
10Chelsea
27
10
8
9
29
28
+1
38
11Aston Villa
27
11
5
11
35
39
-4
38
12Crystal Palace
28
6
9
13
22
38
-16
27
13Wolverhampton Wanderers
28
7
6
15
22
41
-19
27
14Leeds United
27
6
8
13
35
44
-9
26
15Everton
28
6
8
14
22
40
-18
26
16Nottingham Forest
27
6
8
13
22
49
-27
26
17Leicester City
27
7
4
16
38
47
-9
25
18West Ham United
26
6
6
14
24
34
-10
24
19AFC Bournemouth
27
6
6
15
25
54
-29
24
20Southampton
28
6
5
17
23
46
-23
23


Wedden op de Premier League

Gezien de mate van belangstelling van voetballiefhebbers voor de Premier League, bevatten Premier League-wedstrijden een groot aantal verschillende weddenschappen. Deze kan je afsluiten bij online-bookmakers zoals Betcity.nl. We nemen de meest voorkomende even door.

Outright: Dit is een weddenschap voor de lange termijn, waarbij je al in een vroeg stadium de winnaar van de Premier League kan voorspellen. Ook kan je wedden op de topscorer, wie geeft de meeste assists, welke ploeg wordt de beste van Londen etc. Deze weddenschappen afsluiten kan op ieder moment tijdens de competitie.

De populairste soort weddenschap bij het wedden op voetbal en dus ook de Premier League, is de klassieke 1×2 weddenschap. Bij deze weddenschap zet je in of het thuisteam wint (1), het gelijkspel wordt (X) of het uitteam wint (2).

Dubbele kans is een andere vorm van weddenschap waar je 2 mogelijke uitkomsten samenneemt. Verwacht je zo bijvoorbeeld dat een thuisteam zeker niet zal verliezen, maar voel je dat het mogelijk wel eens gelijkspel zou kunnen worden, dan kan je inzetten op thuisteam wint of gelijkspel (ook wel 1X genoemd).

Op deze manier verlaag je het risico dat je neemt op een wedstrijd significant, al gaat het wel gepaard met een lagere odds oftewel quotering. Bij de dubbele kans zijn er altijd 3 mogelijke uitkomsten om op in te zetten: Thuisteam wint of gelijkspel (1X), Thuis- of uitteam wint (12) of Uitteam wint of gelijkspel (X2).

Een andere populaire keuze, zeker wanneer er een beduidend verschil is in sterkte tussen de twee teams, is het wedden op handicaps. Bij het normale handicap wedden (3-way handicap) geef je een virtueel voor- of nadeel aan een bepaald team en zet je in op de wedstrijd aan de hand van deze virtuele aanpassing.

Naast 3-way handicaps zijn ook de Asian handicaps populair om op in te zetten. Bij Asian handicaps wordt het aantal mogelijke uitkomsten verlaagd van 3 naar 2 en er zijn halve en kwartlijnen mogelijk.

Om meer te leren over de verschillende weddenschappen en termen die aangehaald worden bij het wedden op de Engelse Premier League wedstrijden, neem een kijkje bij ons artikel: Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd.

Live wedden op de Premier League 2022/23

Het is ook mogelijk om tijdens de wedstrijd, Live dus, een weddenschap af te sluiten. De odds (quoteringen) zullen constant veranderen na aanleiding van het verloop van de wedstrijd. Met live wedden op een voetbalwedstrijd creëer je volop extra spanning terwijl je de wedstrijd volgt.

Je kan direct reageren op wat er gebeurt op het veld, door goed in de gaten te houden als het momentum in de wedstrijd kantelt kun je profiteren van hoge odds. lees HIER meer over Live wedden op voetbal.

Waar kan je wedden op de Premier League 2022/23

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan Premier League weddenschappen en de beste odds.