Wedden op de Europa League 2022/23

europa-league-cup

De Europa League is op de Champions-league na het belangrijke Europese bekertoernooi dat georganiseerd wordt door de UEFA. De competitie ontstond in het seizoen 2009/2010 toen de toenmalige UEFA Cup en UEFA Intertoto Cup werden samengevoegd. In een eerder stadium waren door de UEFA de Europa Cup II, de Europa Cup voor bekerwinnaars en de Europa Cup III c.q. UEFA Cup, al samengevoegd. Onder de Europa League introduceerde, vorig seizoen de Europa Conference League

In recente jaren werd de Europa League vooral gewonnen door clubs uit Spanjei. Atletico Madrid is drie keer Europa League winnaar, Sevilla FC zelfs vier keer. Villarreal zorgde in 2021 voor nog meer Spaanse overwinningen door in de finale Manchester United in de strafschoppenserie te verslaan. De laatste Europa League in het seizoen 2021/22 werd gewonnen door Eintracht Frankfurt door in de finale Rangers FC van trainet Giovanni van Bronckhorst te verslaan.

Europa League opzet

De loting voor de groepsfase van de Europa League vindt plaats op vrijdag 26 augustus. De UEFA-ceremonie zal worden gehouden in Istanbul, Turkije, en zal vanaf 12.00 uur live worden gestreamd op hun officiële website.

De 32 clubs zijn ingedeeld in vier groepen van acht in overeenstemming met de clubcoëfficiëntenranglijst die bij de start van het seizoen is vastgesteld. Teams uit hetzelfde land kunnen niet tegen elkaar worden getrokken.

De groepsfase van dit seizoen europa-league, begint op 8 september en zal worden voltooid op 3 november met een pauze voor het WK- voetbal in Qatar.

uefa-europa-league

Welke clubs doen mee aan de Europa-league

De loting voor de groepsfase omvat 32 clubs.

 • 12 automatische kwalificaties
 • 10 winnaars van play-offs Europa League
 • 10 clubs die overstappen van de play-offs van de UEFA Champions League en de derde kwalificatieronde.

Automatische gekwalificeerd:

 • Rome (ITA)
 • Manchester United (ENG)
 • Arsenal (ENG)
 • Lazio (ITA)
 • Braga (POR)
 • Feyenoord (NED)
 • Rennes (FRA)
 • Real Sociedad (ESP)
 • Real Betis (ESP)
 • Union Berlijn (GER)
 • Freiburg (GER)
 • Nantes (FRA)

Datums Groepfase Europa League

 • Speeldag 1: 8 september 2022
 • Speeldag 2: 15 september 2022
 • Speeldag 3: 6 oktober 2022
 • Speeldag 4: 13 oktober 2022
 • Speeldag 5: 27 oktober 2022
 • Speeldag 6: 3 november 2022

Datums Knock-Out Fase Europa League

Knock-out ronde play-offs: 16 & 23 februari

Ronde van 16: 9 & 16 maart 2023

Kwartfinales: 13 & 20 april 2023

Halve finale: 11 & 18 mei 2023

Finale: 31 mei 2023

De Europa-Lague finale vindt plaats op 31 mei 2023 in de Puskas Arena in Boedapest. Officieel geopend in 2019, staat het 65.000-capaciteitsveld op de plaats van het oude Hongaarse nationale teamstadion, dat werd venoemd naar voormalig Honved en Real Madrid-aanvaller Ferenc Puskas.

Puskas-Arena
Puskas Arena

Wedden op de Europa League 2022/23

Wat voor weddenschappen kan je plaatsen op de Europa-League

Allereerst natuurlijk de Outright, oftewel wie wint de Europa-league? Dit jaar zijn de top-3 favorieten: Het vernieuwde Manchester United van Erik ten Hag, een kampioenschap in de Engelse Premier League zit er niet. Maar de verwachting is, dat de The Red Devils, hoge ogen gaan gooien in de Europa League.

Arsenal heeft maar liefst € 120 miljoen gespendeerd aan Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko, Fabio Vieira, Matt Turner en Marquinhos. De verliezend finalist van 2019 onder leiding van manager Mikel Arteta, zal gebrand zijn op Europees succes omdat ook voor The Gunners, er dit jaar geen premier-league titel lijkt in te zitten.

AS Roma, de winnaar van de Conference League in 2022, na de gewonnen finale tegen Feyenoord, staat als derde favoriet. De ploeg van José Mourinho heeft zich behoorlijk geroerd op de transfermarkt met het aantrekken van o.a.: Dybala, transfervrij overgekomen van Juventus naar AS Roma. Italiaanse international Andrea Belotti en natuurlijk Giorginio Wijnaldum van PSG.

Outright-Odds Winnaar Europa League 2022/2023

TeamOdds Winnaar
Manchester United3.50
Arsenal4.00
AS Roma6.00
Real Betis18.00
Real Sociedad18.00
Lazio Roma26.00
Union Berlin31.00
SC Freiburg31.00
Feyenoord41.00

Behalve outright-weddenschappen, kan je natuurlijk ook op individuele wedstrijden gokken. De populairste soort weddenschap bij het wedden op voetbal en dus ook de Europa League, is de klassieke 1×2 weddenschap. Bij deze weddenschap zet je in of het thuisteam wint (1), het gelijkspel wordt (X) of het uitteam wint (2).

Dubbele kans is een andere vorm van weddenschap waar je 2 mogelijke uitkomsten samenneemt. Verwacht je zo bijvoorbeeld dat een thuisteam zeker niet zal verliezen, maar voel je dat het mogelijk wel eens gelijkspel zou kunnen worden, dan kan je inzetten op thuisteam wint of gelijkspel (ook wel 1X genoemd).

Op deze manier verlaag je het risico dat je neemt op een wedstrijd significant, al gaat het wel gepaard met een lagere odds oftewel quotering. Bij de dubbele kans zijn er altijd 3 mogelijke uitkomsten om op in te zetten: Thuisteam wint of gelijkspel (1X), Thuis- of uitteam wint (12) of Uitteam wint of gelijkspel (X2).

Een andere populaire keuze, zeker wanneer er een beduidend verschil is in sterkte tussen de twee teams, is het wedden op handicaps. Bij het normale handicap wedden (3-way handicap) geef je een virtueel voor- of nadeel aan een bepaald team en zet je in op de wedstrijd aan de hand van deze virtuele aanpassing.

Naast 3-way handicaps zijn ook de Asian handicaps populair om op in te zetten. Bij Asian handicaps wordt het aantal mogelijke uitkomsten verlaagd van 3 naar 2 en er zijn halve en kwartlijnen mogelijk.

Om meer te leren over de verschillende weddenschappen en termen die aangehaald worden bij het wedden op Conference League wedstrijden, neem een kijkje bij ons artikel: Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd.

Live wedden op de UEFA Europa League 2022/23

Het is ook mogelijk om tijdens de wedstrijd, Live dus, een weddenschap af te sluiten. De odds (quoteringen) zullen constant veranderen na aanleiding van het verloop van de wedstrijd. Met live wedden op een voetbalwedstrijd creëer je volop extra spanning terwijl je de wedstrijd volgt.

Je kan direct reageren op wat er gebeurt op het veld, door goed in de gaten te houden als het momentum in de wedstrijd kantelt kun je profiteren van hoge odds. lees HIER meer over Live wedden op voetbal.

Waar kan je wedden op de UEFA Europa League 2022/23

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan Europa League weddenschappen.

Populaire Competities om op te wedden.


Outright Weddenschap uitleg

Outright Weddenschap uitleg

Een ‘outright bet’ is een weddenschap op de overall winnaar van een toernooi of competitie. Deze weddenschappen worden over het…