Wedden op de Europa League 2022/23

europa-league-cup

De Europa League is op de Champions-league na het belangrijke Europese bekertoernooi dat georganiseerd wordt door de UEFA. De competitie ontstond in het seizoen 2009/2010 toen de toenmalige UEFA Cup en UEFA Intertoto Cup werden samengevoegd. In een eerder stadium waren door de UEFA de Europa Cup II, de Europa Cup voor bekerwinnaars en de Europa Cup III c.q. UEFA Cup, al samengevoegd. Onder de Europa League introduceerde, vorig seizoen de Europa Conference League.

In recente jaren werd de Europa League vooral gewonnen door clubs uit Spanje. Atletico Madrid is drie keer Europa League winnaar, Sevilla FC zelfs vier keer. Villarreal zorgde in 2021 voor nog meer Spaanse overwinningen door in de finale Manchester United in de strafschoppenserie te verslaan. De laatste Europa League in het seizoen 2021/22 werd gewonnen door Eintracht Frankfurt door in de finale Rangers FC van trainer Giovanni van Bronckhorst te verslaan.

Welke clubs doen mee aan de Europa-league

De loting voor de groepsfase omvat 32 clubs.

 • 12 automatische kwalificaties
 • 10 winnaars van play-offs Europa League
 • 10 clubs die overstappen van de play-offs van de UEFA Champions League en de derde kwalificatieronde.

Automatische gekwalificeerd:

 • Rome (ITA)
 • Manchester United (ENG)
 • Arsenal (ENG)
 • Lazio (ITA)
 • Braga (POR)
 • Feyenoord (NED)
 • Rennes (FRA)
 • Real Sociedad (ESP)
 • Real Betis (ESP)
 • Union Berlijn (GER)
 • Freiburg (GER)
 • Nantes (FRA)

Europa League Loting Groepfase:

De loting voor de groepsfase van de Europa League heeft de volgende groepen opgeleverd:

Europa-league-groepen

De groepsfase van dit seizoen Europa-league, begint op 8 september en zal worden voltooid op 3 november met een pauze voor het WK- voetbal in Qatar.

Datums Groepfase Europa League

 • Speeldag 1: 8 september 2022
 • Speeldag 2: 15 september 2022
 • Speeldag 3: 6 oktober 2022
 • Speeldag 4: 13 oktober 2022
 • Speeldag 5: 27 oktober 2022
 • Speeldag 6: 3 november 2022

Datums Knock-Out Fase Europa League

Knock-out ronde play-offs: 16 & 23 februari

Ronde van 16: 9 & 16 maart 2023

Kwartfinales: 13 & 20 april 2023

Halve finale: 11 & 18 mei 2023

Finale: 31 mei 2023

De Europa-League finale vindt plaats op 31 mei 2023 in de Puskas Arena in Boedapest. Officieel geopend in 2019, staat het stadion met een capaciteit voor 65.000 toeschouwers op de plaats van het oude Hongaarse nationale stadion, dat werd vernoemd naar voormalig Honved en Real Madrid-aanvaller Ferenc Puskas.

puskas-arena

Speelschema Feyenoord Europa League Groep F

DatumTijdstipWedstrijdUitslag
8 september21.00 uurLazio – Feyenoord 4-2
15 september18.45 uurFeyenoord – Sturm Graz
6 oktober21.00 uurFC Midtjylland – Feyenoord
13 oktober18.45 uurFeyenoord – FC Midtjylland
27 oktober21.00 uurSturm Graz – Feyenoord
3 november18.45 uurFeyenoord – Lazio

Speelschema PSV Europa League Groep A

DatumTijdstipWedstrijdUitslag
8 september18.45 uurPSV – FK Bodø/Glimt 1-1
15 september21.00 uurArsenal – PSV
6 oktober18.45 uurFC Zürich – PSV
13 oktober21.00 uurPSV – FC Zürich
27 oktober18.45 uurPSV – Arsenal
3 november21.00 uurFK Bodø/Glimt – PSV

Alle Uitslagen Europa League

Stand Europa League Groep A

UEFA Europa League 2022/2023 Groep A

GGwGlVlGDGTSldPt.
1Arsenal
6
5
0
1
8
3
+5
15
2PSV
6
4
1
1
15
4
+11
13
3Bodø / Glimt
6
1
1
4
5
10
-5
4
4Zürich
6
1
0
5
5
16
-11
3


Stand Europa League Groep F

UEFA Europa League 2022/2023 Groep F

GGwGlVlGDGTSldPt.
1Feyenoord
6
2
2
2
13
9
+4
8
2Midtjylland
6
2
2
2
12
8
+4
8
3Lazio
6
2
2
2
9
11
-2
8
4Sturm Graz
6
2
2
2
4
10
-6
8


Wedden op de Europa League 2022/23

Wat voor weddenschappen kan je plaatsen op de Europa-League:

Allereerst natuurlijk de Outright, oftewel wie wint de Europa-league? Dit jaar zijn de top-3 favorieten:

Arsenal heeft maar liefst € 120 miljoen gespendeerd aan Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko, Fabio Vieira, Matt Turner en Marquinhos. De verliezend finalist van 2019 onder leiding van manager Mikel Arteta, zal gebrand zijn op Europees succes omdat voor The Gunners, er dit jaar geen premier-league titel lijkt in te zitten.

Het vernieuwde Manchester United van Erik ten Hag, een kampioenschap in de Engelse Premier League zit er niet. Maar de verwachting is, dat de The Red Devils, hoge ogen gaan gooien in de Europa League.

AS Roma, de winnaar van de Conference League in 2022, na de gewonnen finale tegen Feyenoord, staat als derde favoriet. De ploeg van José Mourinho heeft zich behoorlijk geroerd op de transfermarkt met het aantrekken van o.a.: Dybala, transfervrij overgekomen van Juventus naar AS Roma. Italiaanse international Andrea Belotti en natuurlijk Giorginio Wijnaldum van PSG, alhoewel de verwachting is dat de Nederlands international, door een blessure pas in januari weer inzetbaar is voor Roma..

Outright-Odds Winnaar Europa League 2022/2023

TeamOdds Winnaar
Arsenal4.00
Manchester United5.50
AS Roma9.00
Real Betis21.00
Real Sociedad21.00
Monaco26.00
Fenerbahçe31.00
Lazio31.00
FC Union Berlin41.00
PSV41.00
Rennes41.00
SC Freiburg41.00
Feyenoord51.00

Outright winnaar groep:

Wedden op de winnaar van de groep; in Groep A waarin PSV geplaatst is heeft Arsenal een quotering van 1.30 om groepswinnaar te worden. PSV staat als tweede genoteerd, waarbij je 5 keer je inleg krijgt, mochten de Eindhovenaren groepswinnaar worden.

In Groep F met Feyenoord, gaat Lazio volgens de bookmakers, groepswinnaar worden met een quotering van 1.91. Feyenoord staat met een odd van 3.75.

Behalve outright-weddenschappen, kan je natuurlijk ook op individuele wedstrijden gokken. De populairste soort weddenschap bij het wedden op voetbal en dus ook de Europa League, is de klassieke 1×2 weddenschap. Bij deze weddenschap zet je in of het thuisteam wint (1), het gelijkspel wordt (X) of het uitteam wint (2).

Dubbele kans is een andere vorm van weddenschap waar je 2 mogelijke uitkomsten samenneemt. Verwacht je zo bijvoorbeeld dat een thuisteam zeker niet zal verliezen, maar voel je dat het mogelijk wel eens gelijkspel zou kunnen worden, dan kan je inzetten op thuisteam wint of gelijkspel (ook wel 1X genoemd).

Op deze manier verlaag je het risico dat je neemt op een wedstrijd significant, al gaat het wel gepaard met een lagere odds oftewel quotering. Bij de dubbele kans zijn er altijd 3 mogelijke uitkomsten om op in te zetten: Thuisteam wint of gelijkspel (1X), Thuis- of uitteam wint (12) of Uitteam wint of gelijkspel (X2).

Een andere populaire keuze, zeker wanneer er een beduidend verschil is in sterkte tussen de twee teams, is het wedden op handicaps. Bij het normale handicap wedden (3-way handicap) geef je een virtueel voor- of nadeel aan een bepaald team en zet je in op de wedstrijd aan de hand van deze virtuele aanpassing.

Naast 3-way handicaps zijn ook de Asian handicaps populair om op in te zetten. Bij Asian handicaps wordt het aantal mogelijke uitkomsten verlaagd van 3 naar 2 en er zijn halve en kwartlijnen mogelijk.

Om meer te leren over de verschillende weddenschappen en termen die aangehaald worden bij het wedden op Europa League wedstrijden, neem een kijkje bij ons artikel: Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd.

Live wedden op de UEFA Europa League 2022/23

Het is ook mogelijk om tijdens de wedstrijd, Live dus, een weddenschap af te sluiten. De odds (quoteringen) zullen constant veranderen na aanleiding van het verloop van de wedstrijd. Met live wedden op een voetbalwedstrijd creëer je volop extra spanning terwijl je de wedstrijd volgt.

Je kan direct reageren op wat er gebeurt op het veld, door goed in de gaten te houden als het momentum in de wedstrijd kantelt kun je profiteren van hoge odds. lees HIER meer over Live wedden op voetbal.

Waar kan je wedden op de UEFA Europa League 2022/23

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan Europa League weddenschappen.

Populaire Competities om op te wedden.


Outright Weddenschap uitleg

Outright Weddenschap uitleg

Een ‘outright bet’ is een weddenschap op de overall winnaar van een toernooi of competitie. Deze weddenschappen worden over het…