Wedden op het wk voetbal 2022

WK-2022-Qatar

Wie wint het WK 2022? Zal Frankrijk zijn titel kunnen behouden? Zal Messi zijn Argentinie, wereldkampioen maken? Hoe ver komt het Nederlands elftal? Hier lees je alles over wedden op het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar. De favorieten en de outsiders, de odds, het spelschema van het Nederlands Elftal en de diverse wedmogelijkheden.

Favorieten en outsiders WK 2022

Brazilië: De Seleção hebben het WK al 20 jaar niet meer gewonnen maar zijn deze keer als favoriet aangeschreven voor het wedden op de winnaar van het WK van 2022. De Brazilianen spelen met een uitbundigheid en synergie die maar weinigen kunnen evenaren, maar ze zijn ook compact op het middenveld en verdedigend sterk. Met spelers als Neymar, Alisson, Militao, Casemiro en Vinicius Junior beschikt het derde land op de FIFA ranglijst misschien wel over de beste spelers van het toernooi. Brazilië is terecht de favoriet van veel mensen om de wereldbeker in Qatar te gaan te winnen.

Argentinie: Bij Argentinie draait alles om de zevenvoudig Gouden Bal-winnaar Lionel Messi. Zal de beste voetballer van zijn generatie, die voor de laatste keer deelneemt aan een WK, in staat zijn om zijn land de WK-titel te bezorgen? Op Messi na beschikt Argentinie verder nog over: Lautaro Martinez, Rodrigo De Paul en Emiliano Martinez in het doel. Het Argentijnse elftal is al 31 wedstrijden ongeslagen. Hun laatste verlies dateert van 2 juli 2019. Het verloor toen met 2-0 tegen Brazilië.

Frankrijk: De titelverdediger. Frankrijk won het WK van 2018 door in de finale te winnen van Kroatië. De selectie van Frankrijk bestaat uit absolute voetbalsterren van de diverse Europese topclubs. Waaronder: Karim Benzema, Kylian Mbappé, Raphaël Varane, Antoine Griezmann, Paul Pogba, Dayot Upamecano, Hugo Lloris, Ousmane Dembélé, Christopher Nkunku, Jules Koundé en Hugo Lloris op doel. Hierdoor zijn Les Bleus weer één van de topfavorieten.

Engeland: Het Engelse team is een vrij homogene ploeg met spelers uit de sterkste competitie van Europa, de Premier League. Met aanvoerder en goalgetter Harry Kane plus gerenomeerde spelers zoals, Phil Foden, Raheem Sterling, Reece James en Jadon Sancho. Kunnen The Three Lions onder leiding van trainer Gareth Southgate er misschien voor zorgen, that football is coming home.

Outsiders WK 2022

Naast deze vier grote kanshebbers op de WK-titel, zijn er ook nog enkele outsiders zoals: natuurlijk ons eigen Nederlands elftal en verder Spanje, Portugal en de onontkoombare Duitsers.

Odds voor WK-winst.

Winnaar WK 2022 odds
1. Brazilië5.00
2. Frankrijk7.00
3. Argentinië8.00
4. Engeland8.00
5. Spanje9.00
6. Duitsland11.00
7. Nederland13.00
8. Portugal13.00
9. België15.00
10. Denemarken29.00
11. Uruguay51.00
12. Kroatië51.00

Wedden op het Nederlands Elftal WK 2022

Nederland mag dan niet tot de absolute favorieten behoren, toch is Oranje niet helemaal uit te sluiten als kanshebber. op de wereldtitel voetbal. Betcity.nl geeft daarom een mooie quotering van 14 tegen 1 , mocht je inzetten op oranje als wereldkampioen. Maar uiteraard kan je voor en tijdens het WK nog veel meer weddenschappen rondom het Nederlands elftal inzetten. Te beginnen met de groepsfase, waarin de ploeg van bondscoach Louis van Gaal het opneemt tegen gastland Qatar, Senegal en Ecuador. Wie wordt groepswinnaar? Oranje staat met een odd van 1.45 bovenaan. Qatar staat als laatste met een odd van 14 tegen 1.

Spelschema Nederlands Elftal Groepsfase WK-2022

Het Nederlands elftal is ingedeeld in groep A van het WK Voetbal 2022.

Groep ADatumTijd (NL)ThuisUitStadionUitslag
A20 november 202217.00 Qatar EcuadorAl Bayt 0-2
A21 november 202217.00 Senegal NederlandAl Thumama 0-2
A25 november 202214.00 Qatar SenegalAl ThumamaVoorspel
A25 november 202217.00 Nederland EcuadorKhalifa InternationalVoorspel
A29 november 202216.00 Nederland QatarAl BaytVoorspel
A29 november 202216.00 EcuadorSenegalKhalifa InternationalVoorspel

WK 2022 Groepswinnaar & Odds

Het WK-2022 begint met de groepsfase. De 32 landen zijn verdeeld over acht groepen: A tot en met H. De nummers 1 en 2 gaan door naar de achtste finales van het WK 2022.

WK 2022 Groep B: Engeland, Iran, Verenigde Staten en Wales

Engeland is de grote favoriet voor de winst in deze poule. Als Oranje groepswinnaar wordt dan komt het de nummer twee tegen van groep B. De VS en Wales maken de grootste kans op deze plek.

Groep B WK 2022 Odds
Engeland1.33
Wales6.50
Verenigde Staten7.00
Iran19.00

WK 2022 Groep C: Argentinië, Polen, Mexico en Saudi-Arabie

Argentinië is natuurlijk de grote favoriet voor groepswinst. Bij Mexico zien we Hirving Lozano, Edson Álvarez en Giménez en bij Polen is er de superspits, Robert Lewandowski. Naar verwachting zal Saudi-Arabië weinig te vertellen hebben, in deze groep.

Groep C WK 2022Groepwinst Odds
Argentinië1.40
Mexico5.50
Polen6.50
Saudi-Arabië22.00

WK 2022 Groep D: Frankrijk, Denemarken, Tunesië en Australië

Titelverdediger Frankrijk is uiteraard favoriet voor de groepswinst. Toch moeten Les Bleus rekening houden met Denemarken, dat eindigde boven Frankrijk in de Groep 1 van League A van de Nations League.

Groep D WK 2022Groepswinst Odds
Frankrijk1.47
Denemarken3.50
Tunesië13.00
Australië19.00

WK 2022 Groep E: Spanje, Duitsland, Japan en Costa Rica

Spanje en Duitsland zullen gaan uitmaken wie de groepswinnaar zal zijn in groep E, met Spanje lichtjes als favoriet. Japan en Costa Rica lijken geen enkele kans te maken.

Groep E WK 2022 Groepwinst Odds
Spanje1.90
Duitsland2.15
Japan12.00
Costa Rica71.00

WK 2022 Groep F: België, Marokko, Kroatië en Canada

België is favoriet in deze verraderlijke groep. De Rode Duivels ziin namelijk ingedeeld bij Kroatië dat zich onlangs nog plaatste voor de Final Four van de Nations League en de verliezend finalist van het vorige WK is. Marokko kan weleens voor een verrassing zorgen

Groep F WK 2022 Groepwinst Odds
België1.65
Kroatië3.25
Marokko11.00
Canada13.00

WK 2022 Groep G: Brazilië, Servië, Zwitserland en Kameroen

Brazilië is natuurlijk topfavoriet in deze groep. Bij Servië is er Ajax-aanvoerder Dusan Tadić en bij Kameroen in het doel staat ex-Ajaxied André Onana.

Groep G WK 2022 Groepwinst Odds
Brazilië1.33
Zwitserland7.00
Servië7.00
Kameroen21.00

WK 2022 Groep H: Portugal, Ghana, Uruguay en Zuid Korea

Portugal met Cristiano Ronaldo, is favoriet in Groep H. Uruguay zal naar verwachting nummer twee in deze groep worden.

Groep H WK 2022 Groepwinst Odds
Portugal1.60
Uruguay3.10
Ghana14.00
Zuid-Korea14.00

WK 2022 Topscorer – Odds

Natuurlijk is er bij Betcity.nl ook een weddenschap af te sluiten op de topscorer van het WK 2022. De spits van het Engelse elftal, Harry Kane is de grootste favoriet. Hij was al eerder topscorer op het WK van 2018 met de meeste doelpunten namelijk 6. Ook de Franse spits Kylian Mbappé staat bovenaan met een odd van 10 tegen 1. Andere spelers zijn: Messi, Benzema, Neymar, Ronaldo, Lukaku en onze eigen Memphis.

Topscorerstitel WK 2022 Odds
Harry Kane (Engeland)10.00
Kylian Mbappé (Frankrijk)10.00
Lionel Messi (Argentinië)14.00
Karim Benzema (Frankrijk)16.00
Neymar (Brazilië)18.00
Cristiano Ronaldo (Portugal)19.00
Romelu Lukaku (België)22.00
Memphis Depay (Nederland)22.00

Klik Hier voor het Spelschema WK Voetbal 2022

Wedmogelijkheden WK 2022

Naast de outrights zoals wie wint het WK of wie wordt groepswinnaar of topscorer kun je uit oneindig veel weddenschappen kiezen, tijdens het WK-2022. En dan kun je ook nog kiezen tussen pre-match wedden en live wedden. We nemen een paar van de meest voorkomende weddenschappen even met je door.

1X2 weddenschap: voorspel welk team er gaat winnen of zet in op een gelijkspel. De 1 staat voor de thuisploeg, de 2 voor de uitploeg en de X voor gelijkspel.

Under/Over weddenschap: Voorspel hoeveel doelpunten er in totaal worden gemaakt. Het gaat om het totaalaantal van beide teams, zet in of dit er meer of minder zijn dan een X-aantal.

Handicap weddenschap: Het kan voorkomen dat er tijdens het WK. er wedstrijden ziin waarbij het verschil in kwaliteit tussen twee teams op papier heel groot is. Dit heeft uiteraard invloed op de odds. Bij het wedden met een handicap geef je één van de teams een virtuele voorsprong of achterstand, waardoor je veel gunstiger odds krijgt, Deze wedoptie is dus interessant bij wedstrijden met een uitgesproken favoriet. Let op! Hoe groter de handicaps, hoe kleiner de kans dat jij jouw weddenschappen winnend zal afsluiten en andersom.

Both Teams To Score : Beide teams maken minimaal één doelpunt. 

Correct Score weddenschap: Voorspel wie de WK-wedstrijd wint en de exacte uitkomst in doelpunten.

Voor meer informatie en uitleg over soorten voetbal-weddenschappen kijk bij: Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd.

Live wedden op WK-2022 wedstrijden

Live wedden is een steeds populairdere soort van online-wedden aan het worden, voornamelijk op voetbalwedstrijden, want zeker in het voetbal kunnen onverwachte situaties tijdens of vlak voor de wedstrijd gebeuren. zoals een blessure, een gegeven rode kaart of een last minute verandering in de opstelling kan de wedstrijd een totaal andere kant op laten gaan.

Spanning met live wedden op voetbal

Met live wedden op een voetbalwedstrijd creëer je volop extra spanning terwijl je de wedstrijd volgt, want je kan direct reageren op wat er gebeurt op het veld, door goed in de gaten te houden als het momentum in de wedstrijd kantelt kun je profiteren van hoge odds.

Wacht je te lang, dan veranderen de odds en maak je misschien minder winst dan mogelijk was. De bookmakers houden de wedstrijd uiteraard ook in de gaten en passen de odds zo snel mogelijk aan.

Tot slot nog een aantal aanbevolen artikelen over het WK 2022 in Qatar:

Alles wat je moet weten over het WK voetbal 2022

WK 2022 Nederlands Elftal Nieuws