Premier-League

De Engelse Premier League is op 26 december hervat na een onderbreking van zes weken in verband met het WK voetbal in Qatar. Voor sommige topclubs zal deze gedwongen winterstop de kans hebben geboden om te resetten, belangrijke spelers rust te geven of spelers met blessures te genezen.

Anderen clubs zullen zich echter schrap moeten zetten om met de emotionele en fysieke gevolgen van het toernooi om te gaan, aangezien spelers boordevol zelfvertrouwen kunnen terugkeren of een blessure hebben of wel de ervaring hebben dat ze hun team op een belangrijk moment in de steek hebben gelaten.

We bekijken wie er kan profiteren of verliezen wanneer de grootste voetbalcompetitie ter wereld weer op gang komt.

Hoewel de wereld de beste spits van de Premier League niet in Qatar heeft gezien, hoopt Manchester City dat een vakantie halverwege het seizoen, Erling Haaland helpt zijn explosieve vorm te behouden. Met 18 doelpunten in 13 competitiewedstrijden en nog eens vijf in vier Champions League-optredens, zou veel kunnen afhangen van de conditie en frisheid van de Noorse international, aangezien City zich richt op binnenlands en Europees succes.

Erling-Haaland
Erling Haaland

Als het vooruitzicht van een doelpuntenlustige Haaland niet angstaanjagend genoeg is voor verdedigers, staat ook Riyad Mahrez te popelen om voor City doelpunten te maken, nadat zijn Algerijnse ploeg zich niet kwalificeerde voor het WK in Qatar. Collega-aanvaller Julián Álvarez keert daarentegen terug naar Engeland als een centraal figuur in de triomf van Argentinië.

Arsenal’s voorsprong lijkt duidelijk kwetsbaarder nadat een knieblessure het WK voor Gabriel Jesus voortijdig beëindigde. De Braziliaanse aanvaller was dit seizoen een zeer belangrijke aanwinst voor the Gunners, maar staat nu voor een lange periode aan de zijlijn.

Het team van coach Mikel Arteta staat een uitdagende reeks wedstrijden te wachten, met wedstrijden tegen Brighton, Newcastle, Tottenham en Manchester United voor eind januari.

Gemengde gevoelens voor Kane, Maguire en Salah

Harry-Kane
Harry Kane

Tottenham’s top-vier ambities berusten op spits Harry Kane, maar de kans is dat hij een emotionele burn-out heeft door zijn gemiste penalty in de WK-wedstrijd tegen Frankrijk. Spurs-baas Antonio Conte heeft al problemen omdat de maker van het mooiste WK-doelpunt, de Braziliaanse spits, Richarlison weer een blessure heeft opgelopen.

Ook de mindere vorm van Son Heung-min duurde voort in het Midden-Oosten. Aan de andere kant zijn er ook positieve gebeurtenissen voor de Spurs te melden zoals: Cristian Romero’s status als wereldkampioen en de vorm van de Franse doelman Hugo Lloris.

Liverpool-fans hopen ondertussen dat de Egyptische aanvaller Mohamed Salah’s afwezigheid op het WK hem in staat zal stellen om de tegenvallende eerste helft van het seizoen van zich af te schudden – en om te helpen Liverpool weer naar de top-vier te krijgen.

Mo-Salah
Mohammed Salah voor Liverpool

Goed nieuws is in ieder geval dat Diogo Jota begin februari weer beschikbaar zou kunnen zijn voor de Reds, om het verlies van vleugelspeler Luis Diaz te helpen compenseren, die naar verwachting tot maart afwezig zal zijn nadat hij tijdens een trainingskamp in Dubai opnieuw geblesseerd raakte aan zijn knie.

Manchester United verwelkomt terug een WK-winnaar in de Argentijnse Lisandro Martinez, terwijl andere spelers in een positieve gemoedstoestand zouden moeten terugkeren – zij het in de wetenschap ze de komende tijd aan de bak moeten om van de vijfde plaats in de Premier league af te komen.

Erik ten Hag heeft een beroep gedaan op Harry Maguire om zijn vorm in het Engelse nationale elftal te laten zien op Old-Trafford. Diogo Dalot wiens contract net verlengd is door Manchester United speelde een goed zei het kort toernooi voor Portugal en verdediger Raphael Varane, hielp Frankrijk naar de finale.

Harry-Maguire
Harry McGuire

De publieke verklaring van Declan Rice, terwijl hij op het WK was, dat het winnen van titels op clubniveau een topprioriteit is geworden zal de transferspeculatie van de sterspeler van West Ham United, alleen maar vergroten. Manager David Moyes zal in ieder geval blij zijn met Hammers-verdediger Nayef Aguerd die indruk maakte tijdens Marokko’s route naar de laatste vier.

Brighton-middenvelder Alexis Mac Allister versterkte zijn reputatie met een reeks uitstekende prestaties voor Argentinië.

Aston Villa heeft zijn doelman Emiliano Martinez als wereldkampioen terug gekregen. Maar het is de vraag of hij al opgehouden is met zijn soms bizarre manier van feesten.

Emiliano-Martinez
Emiliano Martinez

Het WK kwam op een goed moment voor Chelsea-manager Graham Potter om het seizoen te resetten na drie opeenvolgende nederlagen in de Premier League, maar het was een allegaartje voor zijn spelers. Raheem Sterling verloor zijn plaats in het Engelse team, Mason Mount is niet langer een starter, terwijl Kai Havertz de last van het falen van Duitsland zal dragen.

Voordeel is dat sleutelspelers zoals Reece James, N’Golo Kante, Wesley Fofana en Ben Chilwell vooruitgang hebben kunnen boeken bij het herstellen van hun blessures, en de meeste worden in januari, zo niet eerder, terug verwacht op het veld.

Manchester City en Arsenal

Samen hadden Manchester City en Arsenal 26 spelers op het WK in Qatar. Voor City-manager Pep Guardiola en zijn Gunners-tegenhanger Mikel Arteta zou dat wat extra jongleren kunnen betekenen op het gebied van selectie.

Pep Guardiola
Pep Guardiola

Guardiola kan worden geconfronteerd met de grote terugslag. De spelers van City speelden samen 4.628 minuten in Qatar, die van Arsenal slechts 1.699 minuten. De spelers van Tottenham (3.692), Chelsea (3.588) en Manchester United (3.585) hadden ook allemaal meer dan twee keer zoveel WK-minuten als de Gunners.

Jonas Baer-Hoffmann, algemeen secretaris van spelersvakbond Fifpro, heeft gewaarschuwd voor de impact die het drukke schema kan hebben op de fysieke en mentale gezondheid van spelers. “We hebben enkele spelers gezien die voor het WK 10, 15 wedstrijden op rij speelden zonder een behoorlijke hersteltijd – terwijl we denken dat er minstens vijf dagen tussen de wedstrijden moet zitten”.

“Het is niet alleen het fysieke herstel, het is ook het mentale vermogen om je aan te passen, om jezelf klaar te maken voor de rest van het seizoen – wat natuurlijk heel anders is als je midden in een seizoen een toernooi speelt.” aldus Baer-Hoffmann.

Het Engeland-contingent van City, bestaande uit John Stones, Phil Foden en Kyle Walker, keren allemaal terug zonder blessures, en Kalvin Phillips en Jack Grealish zullen vastbesloten zijn om meer minuten op het veld te krijgen.

Kevin de Bruyne slaagde daarentegen er niet in om de gouden generatie van België naar succes te leiden en het Duitsland van Ilkay Gündogan zat ook vroeg in de vertrekhal, hoewel dat later in het seizoen in het voordeel van Guardiola’s City kan blijken te zijn.

Kevin-de-Bruyne
Kevin de Bruyne

Verdediger Manuel Akanji zag er veel minder stabiel uit aan de kant van Zwitserland, dat werd verslagen door zijn Portugese teamgenoten Bernardo Silva en Ruben Dias en de Spanjaarden Rodri en Aymeric Laporte hadden waarschijnlijk geen rekening gehouden met een nederlaag in de laatste 16 tegen Marokko.

Gabriel Martinelli zou vanuit Brazilië met veel energie en enthousiasme zich weer bij Arsenal moeten melden, nadat hij spaarzaam is gebruikt door de Seleção op het WK. Hetzelfde geldt voor Ben White, wiens betrokkenheid bij Engeland om persoonlijke redenen vroegtijdig werd beëindigd, terwijl collega-verdediger William Saliba vooral op de bank van de Frankrijk zat.

Mikel Arteta’s andere grote positieve punt is dat Martin Odegaard, Oleksandr Zinchenko, Mohamed Elneny en Kieran Tierney allemaal rust hebben gehad, omdat hun land zich niet kwalificeerde voor het WK.

Leicester, Everton, Southampton en Wolves

Een fitte James Maddison zou Leicester een boost kunnen geven, aangezien de 26-jarige middenvelder geen enkele minuut speelde voor de Three Lions in Qatar. Verder in de Premier League heeft Everton-aanvaller Dominic Calvert-Lewin zijn tijd kunnen gebruiken om te herstellen van knie-, hamstring- en schouderproblemen.

De uitstekende prestaties van Jordan Pickford, keeper van Everton zullen met blijdschap begroet zijn door manager Frank Lampard.

De beschikbaarheid van Kyle Walker-Peters, die geblesseerd was met een hamstringblessure, zal een welkome opsteker zijn voor de nieuwe manager van Southampton, Nathan Jones. En een nieuw tijdperk bij Wolves begint onder Julen Lopetegui, die hoopt Pedro Neto terug te krijgen van een enkelblessure om een ploeg te steunen die in de transferperiode van januari lijkt te worden versterkt.

We zullen de komende tijd zien, hoe het WK-2022, de prestaties van de voetballers in de Premier League beinvloed heeft.

Uitslagen, Live tussenstanden en aankomende wedstrijden:

Stand
Premier League 2022/2023

GGwGlVlGDGTSldPt.
1Manchester City
38
28
5
5
94
33
+61
89
2Arsenal
38
26
6
6
88
43
+45
84
3Manchester United
38
23
6
9
58
43
+15
75
4Newcastle United
38
19
14
5
68
33
+35
71
5Liverpool
38
19
10
9
75
47
+28
67
6Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72
53
+19
62
7Aston Villa
38
18
7
13
51
46
+5
61
8Tottenham Hotspur
38
18
6
14
70
63
+7
60
9Brentford
38
15
14
9
58
46
+12
59
10Fulham
38
15
7
16
55
53
+2
52
11Crystal Palace
38
11
12
15
40
49
-9
45
12Chelsea
38
11
11
16
38
47
-9
44
13Wolverhampton Wanderers
38
11
8
19
31
58
-27
41
14West Ham United
38
11
7
20
42
55
-13
40
15AFC Bournemouth
38
11
6
21
37
71
-34
39
16Nottingham Forest
38
9
11
18
38
68
-30
38
17Everton
38
8
12
18
34
57
-23
36
18Leicester City
38
9
7
22
51
68
-17
34
19Leeds United
38
7
10
21
48
78
-30
31
20Southampton
38
6
7
25
36
73
-37
25


Lees ook: Wedden op de Engelse Premier League 2022/23


Post List #3

mls

Wedden op de MLS (Major League Soccer)

MLS staat voor Major League Soccer. Het is het hoogste niveau van het professionele voetbal in de VS. De competitie is de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid, met momenteel 29 teams in de Verenigde Staten en Canada. Major League Soccer (MLS)…

primeira-liga

Wedden op de Portugese Primeira Liga

De Primeira Liga, ook geschreven als Liga Portugal, ook bekend als Liga Portugal Bwin vanwege sponsoring, is het hoogste niveau van het Portugese voetbalcompetitiesysteem. Het wordt georganiseerd door en staat onder toezicht van de Liga Portugal en wordt betwist door…

wedden-ligue-1

Wedden op de Lique 1

De Ligue 1 om sponsorredenen de Ligue 1 Uber Eats genoemd, is de hoogste voetbal-competitie in Frankrijk, georganiseerd door de Franse voetbond de FFF. In Ligue 1 spelen twintig teams 38 speelronden. Seizoenen lopen van augustus tot mei. Clubs spelen…

bundesliga

Wedden op de Bundesliga

De Bundesliga, soms aangeduid als de Fußball-Bundesliga of 1. Bundesliga, is de professionele voetbalbond competitie in Duitsland. Aan de top van het Duitse voetbalcompetitiesysteem is de Bundesliga de belangrijkste voetbalcompetitie van Duitsland. De Bundesliga bestaat uit 18 teams en werkt…

EFL-Championship

Wedden op het EFL Championship

Het EFL Championship, voorheen bekend als het Football League Championship, vaak kortweg het Championship of het Sky Bet Championship genoemd voor sponsoringdoeleinden is een professionele voetbalcompetitie in Engeland. Het is het op één na hoogste niveau van het Engelse voetbalcompetitiesysteem…

Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.