eredivisie

Na het voor Nederland wat minder gelopen WK-voetbal in Qater, is het weer tijd voor de ere-divisie. De tweede seizoenshelft zal vanaf vrijdag 6 januari 2023 worden hervat, met de wedstrijd FC Twente – FC Emmen.

De eerste seizoenshelft eindigde met Feyenoord als koploper maar is dat niet vooral te danken aan het dipje dat Ajax beleefde aan het einde van de eerste helft van de ere-divisie. Of is de constante onrust (nu weer Daily Blind weg) een blijvende oorzaak van de mindere prestaties van het team uit Amsterdam.

PSV lijkt door de verkoop van Cody Gakpo aan Liverpool, een stapje terug te doen in de ambitie om landskampioen te worden. In ieder geval weten we dat het, met nog 20 speelrondes op het programma voor de rest van het seizoen, het ongemeen spannend gaat worden bovenaan.

AZ, FC Twente en Sparta

Buiten de traditionele top drie, hebben ook AZ Alkmaar, met Djordje Mihailovic als nieuwe aanwinst, FC Twente met nieuwkomer Djordje Mihailovic, transfervrij overgenomen van FK Bodø/Glimt en Sparta Rotterdam prima gepresteerd met respectievelijk de vierde, vijfde en zesde plaats op de ranglijst.

De clubs, Go Ahead EaglesFortuna Sittard en Vitesse wisten zich naar de middenmoot te knokken en staan nu op positie 11, 12 en 13.

Onderin is met name FC Volendam in de problemen, de club staat met slechts 6 punten stijf op de laatste plaats. Ook SC Cambuur en FC Emmen bevinden zich in de gevarenzone.

De Klassieker

Belangrijke wedstrijden die gespeeld gaan worden in de tweede helft van de eredivisie 2022-23 zijn onder andere: ‘De Klassieker’ tussen Feyenoord vs. Ajax op 22 januari en op 19 Maart de return, Ajax-Feyenoord. De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord op 5 februari is er ook eentje om naar uit te kijken. De eerste wedstrijd tussen de Brabanders en de Rotterdammers was een ware thriller met als eindstand 4-3 voor PSV.

Voor het complete progamma van de tweede helft eredivisie 22/23 klik HIER

Stand

Eredivisie 2022/2023 Regulier Seizoen

GGwGlVlGDGTSldPt.
1Feyenoord
34
25
7
2
81
30
+51
82
2PSV
34
23
6
5
89
40
+49
75
3Ajax
34
20
9
5
86
38
+48
69
4AZ
34
20
7
7
68
35
+33
67
5Twente
34
18
10
6
66
27
+39
64
6Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60
37
+23
59
7Utrecht
34
15
9
10
55
50
+5
54
8Heerenveen
34
12
10
12
44
50
-6
46
9RKC Waalwijk
34
11
8
15
50
64
-14
41
10Vitesse
34
10
10
14
45
50
-5
40
11Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46
56
-10
40
12NEC
34
8
15
11
42
45
-3
39
13Fortuna Sittard
34
10
6
18
39
62
-23
36
14Volendam
34
10
6
18
42
71
-29
36
15Excelsior
34
9
5
20
32
71
-39
32
16Emmen
34
6
10
18
33
65
-32
28
17Cambuur
34
5
4
25
26
69
-43
19
18Groningen
34
4
6
24
31
75
-44
18


Vogens de bookmakers heeft Feyenoord de meeste kans op het landskampioenschap! Met Ajax als tweede en PSV derde.

Wedden op de Eredivisie:

Outright – Weddenschap waarbij je de winnaar van de eredivisie voorspelt:

Outrights kan je onder andere ook plaatsen op wie de Topscorer van de eredivisie wordt of wie de meeste assists geeft.

Andere populaire voetbalweddenschappen:

 • Winst-Gelijk-Winst: Dit is de meest voorkomende weddenschap in de Eredivisie waarbij kan worden ingezet op de winst van een team (A of B) of gelijkspel
 • Beide Teams Scoren: Dit is een eenvoudige weddenschap waarbij je inzet of beide teams wel scoren of niet.
 • Dubbele kans is een andere vorm van weddenschap waar je 2 mogelijke uitkomsten samenneemt. Verwacht je zo bijvoorbeeld dat een thuisteam zeker niet zal verliezen, maar voel je dat het mogelijk wel eens gelijkspel zou kunnen worden, dan kan je inzetten op thuisteam wint of gelijkspel (ook wel 1X genoemd). Op deze manier verlaag je het risico dat je neemt op een wedstrijd significant, al gaat het wel gepaard met een lagere notering. Bij de dubbele kans zijn er altijd 3 mogelijke uitkomsten om op in te zetten: Thuisteam wint of gelijkspel (1X), Thuis- of uitteam wint (12) of Uitteam wint of gelijkspel (X2).
 • Doelpunten: Bij iedere Eredivisie wedstrijd kun je meerdere weddenschappen plaatsen die met het maken van doelpunten te maken hebben. Zo kun je inzetten wie als eerst scoort, wat de precieze uitslag is, hoeveel doelpunten gemaakt worden en wanneer etc.
 • Kijk voor verdere uitleg over soorten weddenschappen bij: Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd.

Tip: gebruik handicaps

 • Handicap: Het komt regelmatig voor dat er wedstrijden ziin waarbij het verschil in kwaliteit tussen twee teams op papier groot is,dit heeft uiteraard invloed op de odds. Bij het wedden met een handicap geef je één van de teams een virtuele voorsprong of achterstand, waardoor je veel gunstiger odds krijgt, Deze wedoptie is dus interessant bij wedstrijden met een uitgesproken favoriet. Let op! Hoe groter de handicaps, hoe kleiner de kans dat jij jouw weddenschappen winnend zal afsluiten en andersom.
 • Asian handicap: De zogeheten Asian Handicap heeft verschillende voordelen:

Voordelen van Asian handicap

 • Uitgebreide wedmogelijkheden dankzij een breed scala aan uiteenlopende odds.
 • Mogelijk bij live weddenschappen.
 • Minder kans om je inzet (volledig) te verliezen in vergelijking met de 1×2 bet
 • Meer kans om op langere termijn winstgevend te wedden.

Bet Builder: Eredivisie weddenschappen combineren

Met Bet Builder kun je weddenschappen binnen één en dezelfde wedstrijd combineren. Voorspel bijvoorbeeld de winnaar van de wedstrijd, of er aan beide kanten gescoord wordt en een minimum aantal goals. De weddenschappen worden samengevoegd en de noteringen met elkaar vermenigvuldigd. Hoeveel weddenschappen je met elkaar kunt combineren is per bookmaker afhankelijk.

Combo Boost

Met een Combo Boost heb je de kans om de odds (quoteringen) van een combinatie-weddenschap (combo) een boost te geven (te verhogen). De boost geldt vanaf 4 combinaties en kan oplopen tot 50%!. Dus je kan met een kleine inzet, grote bedragen winnen.

Live Wedden op Eredivisie

Live wedden is een steeds populairdere soort van online wedden aan het worden, voornamelijk op voetbalwedstrijden, want zeker in het voetbal kunnen onverwachte situaties tijdens of vlak voor de wedstrijd gebeuren. zoals een blessure, een gegeven rode kaart of een last minute verandering in de opstelling kan de wedstrijd een totaal andere kant op laten gaan.

Spanning met live wedden op voetbal

Met live wedden op een voetbalwedstrijd creëer je volop extra spanning terwijl je de wedstrijd volgt, want je kan direct reageren op wat er gebeurt op het veld, door goed in de gaten te houden als het momentum in de wedstrijd kantelt kun je profiteren van hoge odds.

Wacht je te lang, dan veranderen de odds en maak je misschien minder winst dan mogelijk was. De bookmakers houden de wedstrijd uiteraard ook in de gaten en passen de odds zo snel mogelijk aan.

Waar kan je wedden op de Eredivisie.

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan Eredivisie weddenschappen, de beste odds en een mooie welkomstbonus.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.