efl-cup

De English Football League Cup (EFL) ook wel de League Cup genoemd en momenteel om sponsorredenen bekend als de Carabao Cup. Is een jaarlijkse knock-outcompetitie en wordt georganiseerd door de English Football League (EFL)

Deze knock-outcompetitie staat open voor elke club binnen de vier beste niveaus van het Engelse voetbalcompetitiesysteem – 92 clubs in totaal – bestaande uit de Premier League op het hoogste niveau en de drie divisies van de Engelse Football League. De Championship, League One en League Two.

De Football League Cup werd voor het eerst gehouden in 1960-1961 en is naast de Premier League en FA Cup één van de drie belangrijkste binnenlandse voetbalcompetities in Engeland. Het eindigt in februari, lang voordat de andere twee, die eindigen in mei. Met de hernoeming van de Football League in de Engelse Football League in 2016, werd het toernooi vanaf het seizoen 2016-2017 omgedoopt tot de EFL Cup.

Het toernooi wordt gespeeld over zeven ronden, met een gelijkspel, met uitzondering van de halve finales. De finale wordt gehouden in het Wembley Stadium. De eerste twee ronden zijn opgesplitst in Noord- en Zuid-secties, en een systeem dat op basis van competitieniveau ervoor zorgt dat hoger geplaatste teams meedoen aan latere rondes en om de deelname uit te stellen van teams die nog in Europa betrokken zijn.

EFL-cup
  • Eerste ronde – Teams uit de Football League Championship, League One en League Two doen mee, behalve als ze in Europa spelen. Eén wedstrijd, geen replay.
  • Tweede ronde – Teams uit de Premier League die niet in Europa uitkomen doen mee. Eén wedstrijd, geen replay.
  • Derde ronde – Ploegen die in Europa actief zijn doen mee. Eén wedstrijd, geen replay.
  • Vierde ronde – Via loting spelen de overgebleven teams één wedstrijd, geen replay.
  • Halve finales – Twee wedstrijden. Eén keer bij beide teams thuis.
  • Finale – Eén wedstrijd op Wembley

Winnaars ontvangen de EFL Cup, waarvan er drie ontwerpen zijn geweest, maar het huidige is ook het origineel. De winnaars kwalificeren zich ook voor Europees voetbal; tot het seizoen 2019-2020 kregen de winnaars een plaats in de UEFA Europa League (voorheen de UEFA Cup, terwijl van 1966-67 tot 1971-1972 de winnaars een plaats behaalden in de Jaarbeursstedenbeker).

Vanaf het seizoen 2020–21 krijgen de winnaars een plaats in de UEFA Europa Conference League. Mocht de winnaar zich aan het einde van het seizoen ook op een andere manier kwalificeren voor Europa, dan wordt deze plek overgedragen aan het hoogst geplaatste Premier League-team dat nog niet gekwalificeerd is voor een Europese competitie.

De huidige houder is Liverpool, dat Chelsea versloeg na strafschoppen in de finale van 2022 en zo hun negende League Cup won, het hoogste aantal van alle clubs.

EFL-Cup-winnaars-2022-Liverpool
EFL Cup winnaars 2022 Liverpool

EFL Cup uitslagen:

EFL Cup Halve Finales’s:

Dinsdag 24 Januari Heen-wedstrijd

Nottingham ForestManchester United
SouthamptonNewcastle United

Dinsdag 31 Januari Terug-wedstrijd

Manchester UnitedNottingham Forest
Newcastle UnitedSouthampton

Wedden op de EFL Cup

EFL cup voetbal-wedstrijden hebben een groot aantal verschillende weddenschappen. Deze kan je afsluiten bij online-bookmakers zoals Betcity.nl. We nemen de meest voorkomende even door:

Outright: Dit is een weddenschap voor de lange termijn, waarbij je de winnaar van de EFL cup kan voorspellen. Op dit moment wordt Manchester City, de meeste kans toebedeeld.

Individuele Wedstrijden: De populairste soort weddenschap bij het wedden op voetbal en dus ook op de EFL Cup, is de klassieke 1×2 weddenschap. Bij deze weddenschap zet je in of het thuisteam wint (1), het gelijkspel wordt (X) of het uitteam wint (2).

Dubbele kans is een andere vorm van weddenschap waar je 2 mogelijke uitkomsten samenneemt. Verwacht je zo bijvoorbeeld dat een thuisteam zeker niet zal verliezen, maar voel je dat het mogelijk wel eens gelijkspel zou kunnen worden, dan kan je inzetten op thuisteam wint of gelijkspel (ook wel 1X genoemd).

Op deze manier verlaag je het risico dat je neemt op een wedstrijd significant, al gaat het wel gepaard met een lagere odds oftewel quotering. Bij de dubbele kans zijn er altijd 3 mogelijke uitkomsten om op in te zetten: Thuisteam wint of gelijkspel (1X), Thuis- of uitteam wint (12) of Uitteam wint of gelijkspel (X2).

Een andere populaire keuze, zeker wanneer er een beduidend verschil is in sterkte tussen de twee teams, is het wedden op handicaps. Bij het normale handicap wedden (3-way handicap) geef je een virtueel voor- of nadeel aan een bepaald team en zet je in op de wedstrijd aan de hand van deze virtuele aanpassing.

Naast 3-way handicaps zijn ook de Asian handicaps populair om op in te zetten. Bij Asian handicaps wordt het aantal mogelijke uitkomsten verlaagd van 3 naar 2 en er zijn halve en kwartlijnen mogelijk.

Om meer te leren over de verschillende weddenschappen en termen die aangehaald worden bij het wedden op de EFL Cup wedstrijden, neem een kijkje bij ons artikel: Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd.

Live wedden op de EFL Cup 2022/23

Het is ook mogelijk om tijdens de wedstrijd, Live dus, een weddenschap af te sluiten. De odds (quoteringen) zullen constant veranderen na aanleiding van het verloop van de wedstrijd. Met live wedden op een voetbalwedstrijd creëer je volop extra spanning terwijl je de wedstrijd volgt.

Je kan direct reageren op wat er gebeurt op het veld, door goed in de gaten te houden als het momentum in de wedstrijd kantelt kun je profiteren van hoge odds. lees HIER meer over Live wedden op voetbal.

Waar kan je wedden op de EFL Cup 2022/23

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan EFL Cup weddenschappen, de beste odds en een leuke welkomstbonus.


Alleen Toegang voor 24 jaar en ouder.