nhl-wedden

De NHL (National Hockey League) is een professionele ijshockeycompetitie in Noord-Amerika, bestaande uit 31 teams in de Verenigde Staten en Canada. Het is de belangrijkste professionele ijshockeycompetitie ter wereld en wordt beschouwd als de beste professionele ijshockeycompetitie ter wereld.

Hoe de NHL werkt

De NHL bestaat uit 30 teams. Van deze teams zijn er 7 gevestigd in Canada. Deze teams zijn onderverdeeld in twee conferenties, de Western Conference en de Eastern Conference. Binnen deze twee conferenties zijn 4 divisies. De twee divisies binnen de Western Conference zijn de Pacific en de Central Division. Elk van deze divisies heeft 7 teams. De twee divisies binnen de Eastern Conference zijn de Metropolitan en de Atlantic Division. Elk van deze divisies heeft 8 teams.

Tijdens het reguliere seizoen speelt elk NHL-team in totaal 82 wedstrijden (41 thuis en 41 onderweg). Dit duurt van ongeveer begin oktober tot begin april. Gedurende deze periode speelt een team vier of vijf wedstrijden tegen de andere teams in hun eigen divisie. Ze spelen ook drie keer tegen de teams die in hun conferentie zitten, maar niet in hun divisie. De rest van de wedstrijden zijn tegen de teams die niet in hun conference zitten.  Ze spelen elk van deze teams twee keer.

BHL-Division

Eastern Conference

Western Conference

De huidige stand in de Conferences kun je HIER zien.

Tijdens het reguliere seizoen krijgen teams punten voor verliezen en overwinningen. Als ze een wedstrijd winnen, krijgen ze twee punten. Als ze een wedstrijd verliezen, krijgen ze nul punten. Als ze echter een wedstrijd verliezen in verlengingen of een shootout, krijgen ze één punt. Er is geen gelijk-spelen in de NHL. Deze punten worden aan het einde van het reguliere seizoen opgeteld om te bepalen welk team nummer één, twee, etc. is in een divisie.

De drie beste teams van elke divisie plaatsen zich automatisch voor de play-offs. Dit laat vier plekken over. De resterende twee beste teams in elke conferentie nemen de zogenaamde wildcard-plekken in. Zodra de teams die strijden in de play-offs zijn bepaald, begint de eerste ronde van de play-offs.

Er zijn vier poules; één voor elk van de divisies in de NHL. In elk van deze poules krijgt het eerste team de #1-plek, het tweede team krijgt de #2-plek, het derde team krijgt de #3-plek en de wildcard-pick krijgt de #4-plek.

Aangezien er echter in elke conferentie twee wildcard-teams zijn, moet de NHL beslissen welk team in welke poule speelt. De beste van de twee wildcard-teams speelt het op een na beste team op de eerste plaats (op basis van de punten die ze gedurende het jaar hebben verzameld). Het op een na beste wildcard-team speelt tegen het beste team op de eerste plaats.

De teams spelen zeven wedstrijden tegen elkaar (een best-of-seven-serie), in wat de Divisional Semifinals wordt genoemd. Het team dat als eerste vier games wint, is het winnende team. Deze twee winnende teams van elke divisie spelen vervolgens zeven wedstrijden tegen elkaar in de divisiefinale.

De winnaar van elke divisie speelt zeven wedstrijden tegen het andere team van zijn conference, in de Eastern Conference en Western Conference kampioenschappen. Wanneer dit is gebeurd, heb je een team van de Eastern Conference en de Western Conference. Ze spelen tegen elkaar voor een best-of-seven serie, in de Stanley Cup Finale, en de winnaar hiervan wordt kampioen en krijgt de Stanley Cup.

nhl

Wedden op de NHL

IJshockey in de NHL is één van de snelste en meest spectaculaire sporten ter wereld, waarin veel gescoord wordt.

Moneyline-weddenschappen zijn de meest gebruikelijke en eenvoudige manier om op de NHL in te zetten — het enige wat je hoeft te doen is de winnaar van de wedstrijd kiezen. Het mooie van de moneyline (ML) weddenschap is dat je inzet op dezelfde uitkomst waar teams voor spelen: een overwinning.

Bij NHL-Moneyline weddenschappen is er meestal een weddenschapsfavoriet en een underdog vermeld in de odds. Moneyline-favorieten hebben een negatieve notering (-200) en de underdog heeft positieve odds (+180).

Under/Over

Net als bij het voetbal kennen NHL-weddenschappen de Under/Over weddenschap, waarbij gewed kan worden op het aantal doelpunten dat er in een wedstrijd gescoord gaat worden. En er wordt bij NHL- IJshockey behoorlijk wat gescoord. Een 0-0 na de reguliere speeltijd is zeer uitzonderlijk in de NHL.

Bij het wedden op het aantal doelpunten wordt er een onderscheid gemaakt tussen het aantal doelpunten gemaakt in de reguliere speeltijd en het aantal doelpunten gemaakt inclusief verlenging. Penalty shots tellen niet mee voor het aantal gescoorde doelpunten. Mocht een wedstrijd beslist moeten worden door penalty shots dan krijgt het winnende team er één punt bij in de uitslag van de wedstrijd. Dat punt telt wel mee voor de Under/Over weddenschappen.

Natuurlijk heb je ook de Outright Bets:

Daarvan zijn er meerdere allereerst kan je wedden op wie uiteindelijk de NHL – Stanley Cup wint maar ook op wie de diverse Division’s wint of de winnaar van de Eastern Conference of Western Conference.

Dubbele kans is een andere vorm van weddenschap waar je 2 mogelijke uitkomsten samenneemt. Verwacht je zo bijvoorbeeld dat een thuisteam zeker niet zal verliezen, maar voel je dat het mogelijk wel eens gelijkspel zou kunnen worden, dan kan je inzetten op thuisteam wint of gelijkspel (ook wel 1X genoemd).

Op deze manier verlaag je het risico dat je neemt op een wedstrijd significant, al gaat het wel gepaard met een lagere odds oftewel quotering. Bij de dubbele kans zijn er altijd 3 mogelijke uitkomsten om op in te zetten: Thuisteam wint of gelijkspel (1X), Thuis- of uitteam wint (12) of Uitteam wint of gelijkspel (X2).

Een andere populaire keuze, zeker wanneer er een beduidend verschil is in sterkte tussen de twee teams, is het wedden op handicaps. Bij het normale handicap wedden (3-way handicap) geef je een virtueel voor- of nadeel aan een bepaald team en zet je in op de wedstrijd aan de hand van deze virtuele aanpassing.

Totaal Aantal Goals, Dubbele kans, 3Way, Periodes

Live wedden op de NHL

Wedden op een NHL-wedstrijd terwijl deze bezig is, ook wel In Play-weddenschappen genoemd, zorgt voor extra spanning. IJshockey is snel, furieus en boordevol adrenaline, met steeds veranderende odds (quoteringen) na aanleiding van het verloop van de wedstrijd. dus wat is een betere manier om de opwinding te mee te beleven dan een live weddenschap.

Waar kan ik wedden op de NHL

Eén van de beste bookmakers voor wedden op de NHL is Betcity.nl, waar je nu een 25% profit boost krijgt en een €50 Free Bet bij je eerste storting!

Wedden-op-de-NHL