mls

MLS staat voor Major League Soccer. Het is het hoogste niveau van het professionele voetbal in de VS. De competitie is de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid, met momenteel 29 teams in de Verenigde Staten en Canada. Major League Soccer (MLS) is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, dankzij clubs zoals LA Galaxy, Inter Miami van David Beckham en New York Red Bulls.

Hoe werkt de MLS

Het reguliere seizoen: Het reguliere seizoen loopt doorgaans van begin maart tot eind oktober, waarbij elk team 34 wedstrijden speelt. Het team met de meeste punten aan het einde van het reguliere seizoen krijgt het Supporters’ Shield, dat wordt beschouwd als een zeer prestigieuze onderscheiding in de competitie. Tevens is het niet mogelijk te degraderen uit de MLS.

De play-offs: De zeven beste teams van elke conferentie kwalificeren zich voor de play-offs, die plaatsvinden in oktober en november. De play-offs bestaan uit een enkelvoudig eliminatietoernooi, waarbij de winnaars van elke wedstrijd doorgaan naar de volgende ronde. De play-offs culmineren in de MLS Cup, de kampioenswedstrijd van de competitie.

Mls-Cup-schema

Internationale wedstrijden: MLS-teams nemen ook deel aan internationale competities, zoals de CONCACAF Champions League, een competitie voor clubs uit Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De winnaar van de Champions League kwalificeert zich voor de FIFA Club World Cup, waar ze het opnemen tegen de kampioenen van andere continentale competities.

Transfermarkt

De MLS heeft een uniek systeem voor het werven van nieuwe spelers, wat zeer afwijkt van het Europese voetbal transfer-systeem namelijk, de MLS SuperDraft. De draft vindt elk jaar in januari plaats en bestaat uit vier rondes. De volgorde van de draft wordt bepaald door de omgekeerde volgorde van het klassement van het vorige seizoen, waarbij het team met het slechtste record als eerste wordt gekozen. Verder heeft de MLS heeft ook andere methoden om spelers te verwerven, waaronder het toewijzingsproces, dat wordt gebruikt om bepaalde spelers toe te wijzen aan specifieke teams. Het toewijzingsproces wordt gebruikt voor spelers die terugkeren naar MLS nadat ze in het buitenland hebben gespeeld of die door MLS zijn overgenomen via een transfersom.

De MLS heeft ook een uniek systeem voor het aantrekken van spraakmakende spelers, genaamd Designated Players. Elk team mag maximaal drie aangewezen spelers hebben, die zijn vrijgesteld van het salarisplafond van de competitie. Aangewezen spelers zijn meestal spraakmakende internationale spelers die aanzienlijk meer betaald krijgen dan het gemiddelde salaris van de competitie.

Salarisplafond: de MLS heeft een salarislimiet, die de hoeveelheid geld beperkt die teams kunnen uitgeven aan spelerssalarissen. Elk team mag echter maximaal drie aangewezen spelers inschrijven, die zijn vrijgesteld van het salarisplafond. Verder gebruikt de MLS ook een systeem van toewijzingsgeld, waarmee teams spelers kunnen verwerven buiten het ontwerp en het toewijzingsproces om. Toewijzingsgeld kan worden gebruikt om de salarislimiet van een ‘designated’ speler af te kopen of om nieuwe spelers aan te trekken buiten de draft om.

MLS: De Clubs

Zlatan

LA Galaxy, de voormalig club van Zlatan Ibrahimović heeft de meeste MLS Cups, met vijf. Samen met DC United heeft LA Galaxy ook de meeste Supporters’ Shields, met elk vier. Los Angeles FC is op dit moment de titelverdediger.

Zoals eerder vermeld, zijn er momenteel 29 teams in MLS, met 26 teams in de Verenigde Staten en drie in Canada. De competitie is verdeeld in twee conferences: de Eastern Conference en de Western Conference. De Eastern Conference bestaat uit 15 teams en de Western Conference uit 14 teams. De teams spelen in hun Conference tijdens het reguliere seizoen twee keer tegen elkaar, een keer thuis en een keer uit.

ClubLocatieStadionTrainer
Eastern Conference
Atlanta United FCAtlanta, GeorgiaMercedes-Benz StadiumGonzalo Pineda
Charlotte FCCharlotte, North CarolinaBank of America StadiumChristian Lattanzio
Chicago Fire FCChicago, IllinoisSoldier FieldEzra Hendrickson
FC CincinnatiCincinnati, OhioTQL StadiumPat Noonan
Columbus CrewColumbus, OhioLower.com FieldWilfried Nancy
D.C. UnitedWashington, D.C.Audi FieldWayne Rooney
Inter Miami CFFort Lauderdale, FloridaDRV PNK StadiumPhil Neville
CF MontréalMontreal, QuebecSaputo StadiumHernán Losada
Nashville SCNashville, TennesseeGeodis ParkGary Smith
New England RevolutionFoxborough, MassachusettsGillette StadiumBruce Arena
New York City FCNew York City, New YorkYankee StadiumNick Cushing
New York Red BullsHarrison, New JerseyRed Bull ArenaGerhard Struber
Orlando City SCOrlando, FloridaExploria StadiumÓscar Pareja
Philadelphia UnionChester, PennsylvaniaSubaru ParkJim Curtin
Toronto FCToronto, OntarioBMO FieldBob Bradley
Western Conference
Austin FCAustin, TexasQ2 StadiumJosh Wolff
Colorado RapidsCommerce City, ColoradoDick’s Sporting Goods ParkRobin Fraser
FC DallasFrisco, TexasToyota StadiumNico Estévez
Houston Dynamo FCHouston, TexasShell Energy StadiumBen Olsen
Sporting Kansas CityKansas City, KansasChildren’s Mercy ParkPeter Vermes
LA GalaxyCarson, CaliforniaDignity Health Sports ParkGreg Vanney
Los Angeles FCLos Angeles, CaliforniaBMO StadiumSteve Cherundolo
Minnesota United FCSaint Paul, MinnesotaAllianz FieldAdrian Heath
Portland TimbersPortland, OregonProvidence ParkGiovanni Savarese
Real Salt LakeSandy, UtahAmerica First FieldPablo Mastroeni
San Jose EarthquakesSan Jose, CaliforniaPayPal ParkLuchi Gonzalez
Seattle Sounders FCSeattle, WashingtonLumen FieldBrian Schmetzer
St. Louis City SCSt. Louis, MissouriCityparkBradley Carnell
Vancouver Whitecaps FCVancouver, British ColumbiaBC PlaceVanni Sartini

Stand MLS

MLS 2023 Eastern Conference

GGwGlVlGDGTSldPt.
1New England
5
4
0
1
7
5
+2
12
2Cincinnati
5
3
2
0
7
4
+3
11
3Atlanta United
5
3
1
1
12
9
+3
10
4Orlando City
5
2
2
1
5
4
+1
8
5Columbus Crew
5
2
1
2
11
8
+3
7
6Nashville SC
5
2
1
2
4
2
+2
7
7New York City
5
2
1
2
5
6
-1
7
8Philadelphia Union
5
2
0
3
8
8
+0
6
9Inter Miami
5
2
0
3
6
6
+0
6
10Toronto
5
1
3
1
6
5
+1
6
11New York RB
5
1
3
1
4
4
+0
6
12Chicago Fire
4
1
2
1
7
7
+0
5
13D.C. United
5
1
1
3
7
10
-3
4
14Charlotte
5
1
1
3
4
9
-5
4
15Montréal
4
1
0
3
3
7
-4
3


MLS 2023 Western Conference

GGwGlVlGDGTSldPt.
1St. Louis City
5
5
0
0
15
4
+11
15
2Seattle Sounders
5
3
1
1
10
2
+8
10
3Los Angeles
4
3
1
0
9
3
+6
10
4Minnesota United
4
2
2
0
5
3
+2
8
5Dallas
5
2
1
2
7
6
+1
7
6Austin
5
2
1
2
6
7
-1
7
7SJ Earthquakes
5
2
1
2
4
6
-2
7
8Houston Dynamo
4
2
0
2
4
5
-1
6
9Portland Timbers
5
1
1
3
5
10
-5
4
10Real Salt Lake
4
1
0
3
3
9
-6
3
11Vancouver Whitecaps
5
0
3
2
5
7
-2
3
12LA Galaxy
4
0
3
1
2
4
-2
3
13Sporting KC
5
0
2
3
2
7
-5
2
14Colorado Rapids
5
0
2
3
2
8
-6
2


Uitslagen MLS

MLS Kampioenen vanaf het seizoen 2000


 • 2000 – Kansas City Wizards
 • 2001 – San Jose Earthquakes
 • 2002 – Los Angeles Galaxy
 • 2003 – San Jose Earthquakes
 • 2004 – D.C. United
 • 2005 – Los Angeles Galaxy
 • 2006 – Houston Dynamo
 • 2007 – Houston Dynamo
 • 2008 – Columbus Crew
 • 2009 – Real Salt Lake
 • 2010 – Colorado Rapids
 • 2011 – Los Angeles Galaxy
 • 2012 -Los Angeles Galaxy
 • 2013 – Sporting Kansas City
 • 2014 – Los Angeles Galaxy
 • 2015 – Portland Timbers
 • 2016 – Seattle Sounders
 • 2017 – Toronto FC
 • 2018 – Atlanta United
 • 2019 – Seattle Sounders
 • 2020 – Columbus Crew
 • 2021 – New York City FC
 • 2022 – Los Angeles FC

Wedden op de MLS

 • Winst-Gelijk-Winst: Dit is de meest voorkomende weddenschap in de MLS waarbij kan worden ingezet op de winst van een team (A of B) of gelijkspel
 • Beide Teams Scoren: Dit is een eenvoudige weddenschap waarbij je inzet of beide teams wel scoren of niet.
 • Dubbele kans is een andere vorm van weddenschap waar je 2 mogelijke uitkomsten samenneemt. Verwacht je zo bijvoorbeeld dat een thuisteam zeker niet zal verliezen, maar voel je dat het mogelijk wel eens gelijkspel zou kunnen worden, dan kan je inzetten op thuisteam wint of gelijkspel (ook wel 1X genoemd). Op deze manier verlaag je het risico dat je neemt op een wedstrijd significant, al gaat het wel gepaard met een lagere notering. Bij de dubbele kans zijn er altijd 3 mogelijke uitkomsten om op in te zetten: Thuisteam wint of gelijkspel (1X), Thuis- of uitteam wint (12) of Uitteam wint of gelijkspel (X2).
 • Doelpunten: Bij iedere MLS wedstrijd kun je meerdere weddenschappen plaatsen die met het maken van doelpunten te maken hebben. Zo kun je inzetten wie als eerst scoort, wat de precieze uitslag is, hoeveel doelpunten gemaakt worden en wanneer etc.
 • Kijk voor verdere uitleg over soorten weddenschappen bij: Verschillende soorten weddenschappen en begrippen uitgelegd.

Live Wedden op MLS

Live wedden is een steeds populairdere soort van online wedden aan het worden, voornamelijk op voetbalwedstrijden, want zeker in het voetbal kunnen onverwachte situaties tijdens of vlak voor de wedstrijd gebeuren. zoals een blessure, een gegeven rode kaart of een last minute verandering in de opstelling kan de wedstrijd een totaal andere kant op laten gaan.

Spanning met live wedden op voetbal

Met live wedden op een voetbalwedstrijd creëer je volop extra spanning terwijl je de wedstrijd volgt, want je kan direct reageren op wat er gebeurt op het veld, door goed in de gaten te houden als het momentum in de wedstrijd kantelt kun je profiteren van hoge odds.

Wacht je te lang, dan veranderen de odds en maak je misschien minder winst dan mogelijk was. De bookmakers houden de wedstrijd uiteraard ook in de gaten en passen de odds zo snel mogelijk aan.

Waar kan je wedden op de MLS

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan MLS weddenschappen, de beste odds en een mooie welkomstbonus.

Populaire Voetbal-Competities om op te wedden.